Uzay ajansımız resmen kuruldu

Çiçeği burnunda Uzay Ajansı’nın merkezinin ise Ankara olacağı belirtildi.

16 Aralık 2018 10:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz gün ülkemizde önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulduğu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Resmi Gazete’de açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kurulan Uzay Ajansı, özel bir bütçeye sahip olacak. Çiçeği burnunda Uzay Ajansı’nın merkezinin ise Ankara olacağı belirtildi.

Boğaziçi’nde mucize buluş

10 yıllık hummalı çalışma nihayet sonuç verdi. Türk bilim insanları yeni bir kanser ilacı geliştirdi. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rana NomakSanyal ve ekibi bir molekül üretti ve bununla bir kanser ilacı geliştirdi. Bu ilacın insan üzerinde denenebilecek olması Türkiye’de bir ilk olacak. Proje sorumlusu Sanyal: “Şimdi insana geçmeye hazırız diyeceğimiz bir aşamada ilerliyoruz” açıklamasında bulundu.

Facebook’ta skandallar bitmiyor

Sosyal medya platformu Facebook bu kez de, yazılım hatasından dolayı binden fazla uygulamanın yaklaşık 7 milyon kullanıcısının erişim izni vermediği fotoğraflara ulaşmış olabileceğini açıkladı. Hala gündemdeki yerini koruyan veri skandalından sonra şimdi de 7 milyon Facebook kullanıcısının fotoğraflarına erişim sağlanmış olabileceği belirtiliyor. Yetkili Tomar Bar: “Sorunu hallettik ancak bu hata nedeniyle bazı üçüncü parti uygulamalar, 13-25 Eylül 2018 dönemlerinde, erişim izinleri olmayan fotoğraflara erişim sağlamış olabilirler” dedi.

En kötü şifreler hangileri?

2018 yılının en kötü şifreleri açıklandı! Raporda, kullanıcıların tercih ettiği en kötü şifreler ortaya çıktı. Bu sene internete sızmış şifreler arasında hala kullanmaya devam ettiklerimiz de mevcut. “123456” ve “password” en fazla kullanılan şifreler olarak sıralamadaki yerini korudu. Bu listenin oluşturulmasında 5 milyon şifreden yararlanıldı ve en sık kullanılan şifreler buna göre belirlendi. En kötü şifrelerin yeni üyesi ise listenin 23. sırasında yer alan “donald” kelimesi oldu.

2018’de en çok bunları aradık

Google, 2018 yılında en çok aranan kelimeleri açıkladı. Buna göre, Ülkemizde en çok dolar kelimesi aranırken en çok aranan kişi ise jet kazasında hayatını kaybeden Mina Başaran oldu. 2018’de Google’da en çok bu kelimeleri aradık: Dolar, Soy ağacı e-devlet, Dünya Kupası, e-müfredat, Seçim sonuçları, Bedelli askerlik, Yeşil uzaylı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi