Facebook bizi izleyip para verecek

Facebook, Study isimli uygulamayla kullanıcıların telefon aktivitelerini ödeme yapmak şartıyla izleyeceğini açıkladı

7 Temmuz 2019 11:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Facebook, Study isimli uygulamayla kullanıcıların telefon aktivitelerini ödeme yapmak şartıyla izleyeceğini açıkladı. Uygulama, kullanıcıların çeşitli verilerini işleyerek, kullanım alışkanlıklarına dair analizler yapacak. "Yeni market araştırma uygulaması" olarak nitelendirilen Study ile kullanıcıların telefonlarına kurduğu uygulamalar ve bunlarda geçirdiği süre, hangi ülkede bulundukları, kullandıkları cihaz ve ağ özellikleriyle ilgili verileri toplayacak. İsteğe bağlı olarak kullanılacak uygulamayla kullanıcı kimliği, şifre, fotoğraf, video ve mesajlar gibi bilgilere erişilemeyecek. Uygulamanın elde ettiği veriler, üçüncü parti uygulamalara servis edilmeyecek ve reklam amacıyla kullanılmayacak deniliyor! Android platformunda yer alacak uygulamaya, 18 yaşından küçük kullanıcılar erişemeyecekler.

Şarjınız hemen bitiyorsa!

Telefonlarımız akıllandıktan sonra beklentilerimiz de oldukça yükseldi. Telefonlarımızı artık sadece konuşma ve mesajlaşma için kullanmıyoruz. Hal böyle olunca hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen telefonların batarya ömrünün kısalığı  da en can sıkıcı özellik olarak karşımıza çıkıyor. Dikkat etmeniz gereken bazı hususlar, batarya ömrünü uzatabiliyor. Bunlardan biri de kullandığınız uygulamalar. İşte telefonunuzun pil ömrünü en çok bitiren başlıca uygulamarın listesi; Google Maps, Facebook, Netflix, Snapchat, Line, Clash of Clans, Instagram, Messenger, Whatsapp, We Chat, AppLock, DU Battery Saver, Clean Master, Outlook, Spotify, Tinder, Tango, Boombeach, AccuWeather, Hustle, Castle, Youtube, Dominations, Skype, Candy Crush, Twitter, Google Chrome.

Akıllı telefonlara havadan şarj

Hızla gelişen teknoloji yeni icatları hizmetimize sunmaya devam ediyor. Son olarak kablosuz şarj ile yeni bir dönem başlamıştı. Ancak bu son gelişme, kablosuz şarj teknolojisine yepyeni bir boyut getiriyor. ABD Federal Haberleşme Komisyonu (FCC), Ossia'nın geliştirdiği radyo ışınımlı kablosuz şarj teknolojisine onay verdi. Bu teknoloji, bugünün kablosuz şarj formatından farklı olarak herhangi bir şarj pedine veya aksesuara ihtiyaç duyulmaksızın cihazın olduğu yerde şarj olabilmesine imkan sağlıyor. Enerjisini radyo dalgalarından alan yeni teknoloji, 'havadan' şarjı mümkün kılıyor. Bu sayede telefonla birlikte pek çok elektronik cihaz da herhangi bir şarj noktasına temas etmeden şarj olabilecek.

Gayrimenkul gibi değer kazanıyor

İnternette alan adı, web sitesi ve hosting hizmeti veren firmalara son dönemde artan talepler, bu sektörü de gayrimenkul ve borsa gibi yatırım aracına dönüştürdü. Türkticaret.net'in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın, şu anda dünya genelinde 350 milyon civarında alan adı tescilinin bulunduğuna dikkati çekerken en yoğun olan ".com" uzantılı alan adlarının da 135 milyon civarında olduğunu belirtti. Amerika'nın bu pazarda lider konumda olduğunu anlatan Yalçın, "ikinci sırada Çin geliyor. Türkiye'de ise 2 milyon 300 bin civarında alan adı tescili var. Kendi uzantımız olan '.tr' uzantısı da 380 bin civarında. Bu bizim için çok küçük bir rakam. Tayvan'ın 10 milyon, Hollanda'nın 6 milyon alan adı varken biz bu pazarda biraz geri kalmış durumdayız dedi.

7,5 milyon yıllık fosil bulundu

Kayseri'de Yamula Barajı yakınındaki Taşhan Mahallesi'nde, daha önce bir çobanın bulduğu fosilden yola çıkılarak sürdürülen kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıllık zürafa fosiline rastlandı. Kazı çalışmalarında daha önce de 7,5 milyon yıllık filler, zürafalar, atlar ve gergedanlara ait fosiller bulduklarını ifade eden Ankara Üniversitesi Paleoantropoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uzman Antropolog Özge Kahya, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hız kesmeden kazılara devam ettiklerini söyledi.




 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi