F-4 Savaş uçağı motoru okula bağışlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç F-4 Savaş uçağı motoru okula bağışlandı
A
a

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye’de havacılık alanında adını duyuran Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne uygulamalı eğitimlerinde kullanılması amacıyla F-4 savaş uçağı motoru bağışladı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türk Hava Kurumu Aksu ilçesi’nde bulunan Uçak bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile koordineli şekilde yürütülen çalışmalar doğrultusunda, Eskişehir havacılık üssünde bulunan atıl durumdaki F-4 savaş uçağının motorunu, uygulamalı eğitimlerde kullanılmak üzere okula bağışladı.

Uçak motorunu almak için yaklaşık 6 aydır bir çok yazışmalar yapan Okul Müdürü Haldun Çevik, sabah saatlerinde Eskişehir’den uçak motorunu okula getirdi. Aksu Belediyesi’nin sağlamış olduğu kamyon ile getirilen motor, vinç yardımı ile okulun hangar kısmına çekilerek, öğrencilerin eğitimlerde kullanması sağlandı.

“Gençlerimizin yarınları daha güzel olacak”

Okul Müdürü Haldun Çevik, uçak motorunu okula getirmek için 6 aydır birçok yazışma yaptığını kaydederek, hizmetin okula sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. En büyük amaçlarının eğitime hizmet etmek olduğunu belirten Çevik, “Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uçak motorumuzu da getirerek, okulumuzun kalitesini bir kademe daha arttırdık. Aksulu gençlerimiz için elimizden geleni gece gündüz yapıyoruz” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi