Ezilmek istemiyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ezilmek istemiyoruz
A
a

Eskişehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Nurcan Öcal ile yönetim kurulu üyesi Zübeyde Sarıipek ortak açıklama yaptı

Sütiş Eskişehir
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Pandemi döneminde hastaların dahi  korkarak geçtiği  hastane koridorlarında gecesini gündüzüne katan; evlerini, ailesini,  sağlığını, dinlenmeyi ve hatta uyumayı unutan, halkının sağlığı için can siperane çalışarak  kimine nefes, kimine kalp olan hekimi,  hemşiresi, ebesi, anestezi teknisyeni, röntgen teknisyeni, laborantı, ATT’si, paramediği, eczacısı ve tüm teknik ekibiyle hastaneleri evi bilip çalışan tüm arkadaşlarımız. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın beyin göçünü engellemek amacıyla yapılan çalışma doğrultusunda hekimlere verilmesi düşünülen 2500-5000 TL zam açıklaması neticesinde koca bir sağlık ekibi yine ayrıştırılmış, koca bir ekibin diğer üyelerinin unutulması ile hezimete dönmüş, sağlık çalışanlarının mesleki onurları zedelenmiştir. Enflasyon karşısında Eriyen maaş, ağır vergi yükü,   personel sayısındaki yetersizlik sebebiyle hastalık halinde dahi işe devam etmek zorunda olma, yapılan liyakatsız seçimler sonucu yaşanan mobbingler ve daha niceleri de çabası...”
“Tüm sağlık çalışanlarının enflasyon ve zamlarla yoksulluk sınırının altında kaldığı, alınan zamların vergilere yenik düştüğü, evlerini geçindirmekte zorluk çektiği aşikardır.”  İfadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti: “Mesleğini severek, onuruyla yapan biz sağlık çalışanları bu yüklerin altında artık ezilmek istemiyoruz. İş barışını bozan her türlü durum meslekleri karşı karşıya getirmekten öteye geçmeyecektir.  Bizler, birbirinin yerine konulamayacak parçalarla bağlı,  güçlü bir ekibiz. Lütfen bizi ayırmayın ayrıştırmayın Bölünürsen yok olursun birleşirsen çok olursun. Bizim şimdi birleşme zamanımız. Ekip bölünürse içsel çatışma ve manevi kayıplar yaşanır. Kimse bir diğerinin işini tam olarak yapamaz ve sağlıkta işler hasta aleyhine istenmeyen sonuçlar doğurur. Can emanet alınarak yapılan bir iş hiçbir maddi değerle ölçülemez. Hekimlere yapılan sözde iyileştirmenin geri alınması hepimizi ziyadesiyle üzmüştür. Birlik ruhu içinde tüm sağlık çalışanlarının hak ettiği ücret ve özlük haklarının verilmesini istiyoruz. Bakın sendikalar şu an iş bırakma eylemi yapma kararı almıştır. Hangi işi nasıl ne zaman bırakabiliriz. Hiçbir sağlık personeli yoğun bakımda acil servislerde ameliyat başında hiçbir hastasını bırakıp gidemez, gitmez. Bu güne kadar yaşanan onca haksızlığa rağmen böyle bir karar alınmamıştır fakat artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Lütfen sağlık personelini vicdanı ile muhasebe yapmak zorunda bırakmayın
 
Sağlık çalışanları;  maaşlarına en az 2000 TL seyyanen zam, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, verilen 3600 ek gösterge sözünün tutulmasını, vergi oranlarının sabitlenmesini, sözleşmeli sağlık personelinin kadroya geçirilmesini, bozulan iş barışının bir an önce sağlanmasını ve mesleki itibarlarının iadesini, kısacası Tüm sağlık çalışanlarını kapsayan eşit hak ve özlük haklarını istemektedir. Bu konuda sağlık bakanlığının yapmış olduğu açıklama sonrası hekimler ve diğer sağlık çalışanları karşı karşıya getirilmiş olup bu vahim durumun ivedilikle düzeltilmesini temenni ediyoruz”
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi