Ahmet Ataç 15 02 2024

Eylem planında Eskişehir de var

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eylem planında  Eskişehir de var
A
a

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günü programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Günay, Eskişehir’e yatırımların devam edeceğini söyledi

Sütiş Eskişehir
Bu programın bir anlamda ülkemiz için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayan   Günay, “Yeni sistemde dijital altyapı ve teknoloji kullanımı ile zaman ve kaynak tasarrufu, verimlilik artışı hedeflemiştir. Tüm bu icraatların maliyeti ve yol haritası belirlenmiş ve 46 milyar liralık bütçeyle hayata geçirileceği kamuoyu ile paylaşılmıştır. Yol haritası olarak orta vadeli programının Ağustos ayının sonunda, uzun vadeli programın (2023) ise Kasım ayının sonuna kadar açıklanacağı paylaşılmıştır. Piyasaların en önemli beklentisi hedefleri net, şeffaf, uygulama takvimi belli olan programlardır. Yeni sistemde bu ilk paylaşımın çok önemli olduğuna inanıyorum, sistemin etkinliği, verimliliği, şeffaflığı ve uygulanabilirliği açısından çok önemli değişimleri kapsamaktadır, yeni bir dönemin başlangıcıdır” diye konuştu.

TERMİK SANTRAL VURGUSU
Eskişehir’e yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili ise yaptığı değerlendirmede Alpu’ya yapılması planlanan Kömürlü Termik  Santral konusunu da değinildi. Günay şunları söyledi: “Eskişehir’e doğrudan yansıyacak icraatlar içinde millet bahçesi, Frigya Vadisi, Alpu termik santral ve Şehir Hastanesi konusunun yer aldığını görüyoruz. İlk protokolü imzalanan Millet Bahçesi olarak, Eskişehir Millet Bahçesi’nin temeli atılan ilk millet bahçelerinden biri olacağını inanıyoruz. Frigya Vadilerinin ‘Anadolu Açık Hava Müzesine Dönüştürülmesi’ çerçevesinde Seyitgazi ve Han ilçelerimiz proje kapsamındadır. Yerli kömür kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması kapsamında Alpu’da yaklaşık 1.000 MW kurulu gücünde termik santral kurulması için ihale sürecinin başlayacağı açıklanmıştır. Ayrıca, Eskişehir Şehir Hastanesi faaliyete geçecek yüksek teknolojili şehir hastaneleri arasında yer almıştır. Şehrimize yatırımlar devam edecek”.

İSTİHDAM SAĞLANACAK
Kadın ve gençlere yönelik birçok projeye imza atan Günay, 100 Günlük Program’ın kadın, genç ve engellilere yönelik maddelerini ise, “Bu reformlar, eğitim, hukuk, ekonomi, kamu yönetimi ve güvenlik gibi başlıklardan oluşmakta. Bu reformların yanı sıra kamuoyunun duyarlı olduğu çocuk istismarı gibi konularda da adım atılacak. Ayrıca 400  bin  gencimizin faydalanması  beklenen  ‘Bedelli  Askerlik  Hizmeti’ uygulamaya  geçirilecek. Son 16 yılda 242 milyarlık sosyal yardım yapıldı. Ancak amaç sosyal yardıma muhtaç kesime belli bir süre destek verirken onları istihdama kazandırmak ve üretken duruma geçirmek ve muhtaçlıktan kurtarmak olmalı. Bu konuda önemli adımlar atılacak, kadın, genç ve engellilerin daha fazla istihdama katılması için 1 milyar 84 milyon ilave kaynak sağlanacak” diye konuştu.
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aydın KÖROĞLU 5 Ağustos 2018 13:43

Emine Nur Günay Eskişehirde Yaşamıyor.Vekilliği Biterse Hiç Uğramaz.Ama termik santralın hidrosülfür asidini biz Eskişehirde yaşayanlar soluyacak.Asit yağmurları, küresel ısınma ,bölgeni suyu ve havası kirlenecek. Birşey değil CHP lileri öldürelim derken Ak partili seçmenlerimiz ölecek veya kanser olacaklar. İllaki elektrik santralı kurulacaksa bu rüzgar trübünü ve güneş santralı Olsun.Saygılarımla

4 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi