Evinde tuğla yapıyorsa belediyeye haber versin

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Evinde tuğla yapıyorsa belediyeye haber versin
A
a

DP’li Özcan, Hamamyolu Projesi’nde şehir dışından aldığı tuğlaları kullandığı gerekçesiyle Başkan Kurt’u eleştirdi. Belediye’nin ETO ve ESO ile yazışma yaptığından ve tuğlanın kentimizde üretilmediğinden haberi olmayan Özcan’ın ‘siyasete uzak zihniyeti’ şaşkınlık yarattı.

Sütiş Eskişehir
Belediye kaynakları “Söz konusu dona ve basınca dayanıklı tuğla kentimizde üretilmiyor. ETO ve ESO bize resmi yazılarla bildirdi. Özcan Bey, evinde böyle bir tuğla üretiyorsa haberimiz yok. Üretiyorsa yerel girişimciyi desteklemek adına alım yapabiliriz” diyerek tepki gösterdi.

Şehre bi uzaklık var ama kim?
Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, 17 Eylül Pazar günü düzenlediği basın toplantısında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u, Hamamyolu Projesi için şehir dışından tuğla getirmekle eleştirmişti. Özcan, “CHP’li belediyenin bir tanesi Pişmiş Toprak Sempozyumu yapıyor. Fakat diğer zihniyet bunu görmezden gelip Hamamyolu’ndaki ucube işi şehir dışından tuğla getirerek yapıyor”  diyerek Kurt’a yüklenmişti. Özcan, “Gidip bakabilirsiniz Hamamyolu’na malzemenin nereden geldiğini görürsünüz. Şehre bu kadar uzak bir zihniyet, şehre bu kadar uzak mantık herhalde Eskişehir tarihinde görülmemiştir” diyerek sürdürmüştü.

ETO ve ESO’ya birim fiyatı soruldu…
Odunpazarı Belediyesi ihale öncesi fiyat oluşturmak için Ticaret Odası’na ‘birim fiyat ve yeni fiyat’ konu başlığıyla resmi bir yazı yazıyor. Belediye, ETO’dan söz konusu malzemenin rayiç fiyatının bildirilmesini talep ediyor. Bir süre sonra Ticaret Odası’ndan gelen cevap yazısında “Fiyat tespitinin Sanayi Odası’nca yapılması gerektiği” ifade ediliyordu. Bunun üzerine Odunpazarı Belediyesi, Sanayi Odası’ndan fiyat tespiti için yardım istedi. ESO’nun cevap yazısında ise “İlgi yazınızda çevre düzenleme inşaatı yapım işi kapsamında yol ve tretuvarda kullanılacak malzemelerle ilgili odamız üyesi firmalardan fiyat alınamadığından talep edilen birim fiyat tespiti yapılamamıştır” deniliyordu.

DP’li Özcan bunu hep yapıyor!
Ticaret ve Sanayi odalarından ‘olumsuz’ cevap alan Belediye, proje için kullanacağı tuğlayı mecburen şehir dışından temin etmek zorunda kaldı. Bu süreçlerden haberi olmayan DP’li Özcan, tıpkı önceki açıklama ve iddialarında olduğu gibi ‘muhalefet’ uğruna bilgi ve belgeye dayanmadan Odunpazarı Belediyesi’ni eleştirdi. Öte yandan Belediye kaynakları “Söz konusu dona ve basınca dayanıklı tuğla kentimizde üretilmiyor. ETO ve ESO bize resmi yazılarla bunu bildirdi. Özcan Bey, evinde böyle bir tuğla üretiyorsa haberimiz yok. Üretiyorsa yerel girişimciyi desteklemek adına alım yapabiliriz” diyerek tepki gösterdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi