ETO Müze basına tanıtıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ETO Müze basına tanıtıldı
A
a

Eskişehir’in ekonomi tarihini ve değerlerini anlatan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi (ETOMÜZE) düzenlenen toplantı ile basın mensuplarına tanıtıldı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            Trafikte değil iyilikte yarışıyorlar
Toplantı Odunpazarı’nda Paşa Mahallesi Işıklar Sokak’ta yer alan müzede gerçekleşti. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, göreve geldikleri günden bu yana, kalıcı eserler, eğitim ve kalite olmak üzere üç başlık üzerinde proje ürettiklerini söyledi. Kalıcı eserler kapsamında Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) ve ETO Hizmet Binası’nın yapımının devam ettiğini hatırlatan Metin Güler, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin ise tamamlandığını kaydetti. Müzenin resmi açılışının 9 Mayıs Salı günü saat 12:00’de Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile yapılacağını belirten ETO Başkanı Metin Güler, müze sayesinde Eskişehir’in iktisadi ve sanayi geçmişine tanıklık edileceğini söyledi.


Müze Eskişehir’in turizmdeki marka değerine katkı sağlayacak

600 eserin sergilendiği müzede Eskişehir’in iktisadi ve sanayi faaliyetlerinin yanı sıra ilçelerin el işi ürünlerinin tanıtıldığını belirten Güler, ETO olarak Eskişehir’e kalıcı bir eser kazandırmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin Eskişehir’in müzeler şehri imajına güç katacağını da kaydeden Güler, “Bu sayede şehrin turizmdeki marka değerine de katkı sağlanacak. Müze öğrenciler için eğitim misyonu da üstlenecek. Müzede unutulmaya yüz tutmuş meslekler de hatırlatılacak.


Müzenin gelirleri üniversite öğrencilerine burs olacak

Toplantının ardından ETO Başkanı Metin Güler, basın mensupları ile birlikte Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni gezdi. Üç katlı müze binasında sergilenen eserler hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, “Müzeye bağışta bulunanların da isimlerini de yaşatıyoruz. Müzeye katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Müzenin gelirlerini Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı’na aktarmayı planlıyoruz. Bu sayede üniversite öğrencilerine verilen burs sayısını da artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi