ETO'da seçim günü: Güler güven tazeledi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ETO'da seçim günü: Güler güven tazeledi
A
a

Eskişehir Ticaret Odası organ üyeleri seçimi gerçekleşti. Tek adayla gidilen seçimlerde mevcut başkan Metin Güler, güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Ticaret Odası (ETO)’nda organ üyeleri seçimi gerçekleşti. ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşen seçimlerde oy kullanan üyeler 41 komitenin üyelerini belirledi. Odunpazarı 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın onayıyla yapılan ETO organ üyeleri seçimlerinde 225 komite üyesi ve 92 meclis üyesi belirlendi. 41 komite içerisinde eğitim, inşaat ve telekomünikasyon gruplarında meclis üyesi olabilmek için bağımsız liste çıktı. Yapılan seçimlerde mevcut ETO Başkanı Metin Güler, tekrar aday oldu. Tek adayla gidilen seçimlerde Güler, başkan seçildi.

HUZUR İÇİNDE GEÇMESİ KIYMETLİ

Yapılan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güler, “Her seçim atmosferi camiamızda ayrı bir heyecan yaratıyor. Burada 41 tane farklı komitelerimiz kendi listelerini ortaya koydular. Tabi sisteme yeni dahil olan arkadaşlarımız da var. Onların da gözünden heyecanlarını anlıyorum. Huzur içinde seçimin geçmesi bizim için çok kıymetli. Birbirinden kıymetli 41 tane meslek grubunda ortalama 460’a yakın arkadaşımız Eskişehir Ticaret Odası’na hizmet etme adına seçilecekler inşallah. Ben bu seçimlerin Eskişehir iş camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANIYORLAR

Seçimlerde 3 komitede çıkan bağımsız listeler hakkında konuşan Güler, “Sonuçta demokratik bir ortam. Her ticaret odası üyesi bu anlamda demokratik hakkını kullanarak da liste yapabilir. Son derece normal bu. Bugün de bağımsız diye adlandırdığımız 3 tane listemiz var. Ben arkadaşlarımı kutluyorum. Sandıktan ne çıkarsa ona saygı göstereceğiz” diye konuştu.

TÜM ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK

Seçimlerin ETO’ya ait bir alanda gerçekleşiyor olmasının kendileri için gurur verici olduğuna dikkat çeken Güler, “Son 1 aydır çok ciddi yoğun bir tempodaydık. Arkadaşlarımızla birlikte tüm üyelerimizi ziyaret ettik. Eskişehir Ticaret Odası çok uzun yıllardan beri ilk defa kendi binasında seçim yapıyor. Bu da bizim için çok değerli. 30 yıldır okullarda, spor salonlarında olurdu. Bu yıl kendi yerimizde üyelerimizi ağırlamaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR’İN DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ

“Eskişehir’in dertleriyle dertlenen, Eskişehir’in sorunlarıyla o sorunları o sorunları gidermek adına çaba gösteren bir ekibimiz var” diyen Güler, “Birçok projeyi hayata geçirdik. Eskişehir’e hizmet edecekseniz bunun farklı alanları da var. Eskişehir’in dertleriyle dertlenen, Eskişehir’in sorunlarıyla o sorunları o sorunları gidermek adına çaba gösteren bir ekibimiz var. Zaten geçmişten bu yana böyle bir tabloyla geldik buraya. Sonuç itibariyle tek listeyle de seçime girmemizin, üyemizin de bizlere karşı bakış açısını, güvenini ortaya koyuyor. Bizi de daha çok sorumluluk sahibi yapıyor. Tek listeyle çıkmanın da kendine göre sorumlulukları var. Bundan sonraki süreçte ekibimizle daha çok çalışıp üyelerimize daha çok hizmet etmek adına çaba göstereceğiz” dedi.

BU GENÇLERE ÇOK GÜVENİYORUM

Ekibindeki gençlere çok güvendiğinin altını çizen Güler, “Değişik bir jenerasyon yapısıyla geliyoruz bu dönem. Ben bu gençlere çok güveniyorum. Onların fikrini almadan, kent adına onlarla tartışmadan strateji belirlemedim. Onlara çok güveniyorum. Yeni strateji onlarla birlikte belirleyeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ

Güler 41 komitenin tamamını aldı

ETO seçim sonuçları açıklandı. Seçimlerde 5 bini aşkın oy kullanıldı. Metin Güler'in beyaz listesi 41 komitenin tamamını aldı.
Bağımsız liste çıkan telekomünikasyon, eğitim ve inşaat komitelerinde sonuçlar şu şekilde:
 
1.Grup (İnşaat) 
Beyaz: 560
Kırmızı: 179
19. Grup (Telekomünikasyon)
Beyaz: 75
Kırmızı: 21
27. Grup (Eğitim)
Beyaz: 85
Kırmızı: 25
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi