ETB’den 7 şubat muhtırası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ETB’den 7 şubat muhtırası
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, yaptığı yazılı açıklamada; işadamlarından, kanaat önderlerine, seçilmişlerden, atanmışlara, yönetimden futbolculara, teknik kadrosundan taraftarlarına kadar seslenerek, kritik süreçten geçen Eskişehirspor için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

“Bize Anadolu Yıldızı dediler”
Murat Diri Eskişehirspor’umuzun saygıdeğer camiasına, diyerek başladığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti;  “Camia nedir? Sözlüklerde bir topluluk ya da zümre diye geçiyor. Fakat bizim için camia bunun çok daha ötesinde bir şey. Bize göre ''biz'' olabilmektir camia. Taraftarıyla, sporcusuyla, teknik ekibiyle yönetimiyle et ve tırnak gibi olabilmektir. Ayrılmamaktır, bir bütün olabilmektir. Yarım asırlık tarihimizde ''biz'' olabilmeyi başarabildiğimiz için bugün bu memleketin futbol markalarından biriyiz. Bunun için bize Anadolu Yıldızı dediler. Bugüne kadar bu camiayı ayakta tutan da her zaman taraftarı olmuştur.”

“Cümle aleme gösterdik”
Dün babalarımızın ağabeylerimizin yaptığını bugünlerde de bizler yapıyoruz. Son Denizli deplasmanında da her koşulda armanın arkasında olduğumuzu cümle aleme gösterdik. Daha önceden de defalarca söylediğimiz gibi sahada mücadele olduğu sürece bizim pozitif desteğimiz artarak devam edecektir. Bu hafta deplasmanda aldığımız Denizlispor galibiyeti bizler için çok anlamlı. Tüm olumsuzluklara rağmen futbolcu kardeşlerimizin çağrılarımıza kulak verdiklerini sahadaki mücadelesinden anladık.”

“Üç maymunu oynuyorlar”
İş adamlarına da seslenen Diri şöyle devam etti; “Kulüp borç batağında, şehrin söz sahibi insanları 3 maymunu oynuyor. Yüreğinde Es-Es sevgisi olduğuna inandıklarımız ‘Bana ne ben mi başkanım?’ edasında çırpınışımızı izliyor. Kimse Eskişehirspor’u düşünmüyor yada sevmiyor. Herkes şahıslara göre kolları sıvıyor. Eskişehirspor için dertlenen taraftardan başka kimse yok. Bazı seçilmişlerimiz ise proje proje diyor. Gündemi başka yere taşıyor. Proje sunuluyor beğenilmiyor. Ama buna da taraftardan başka kimse ses çıkarmıyor. Kulübün tavsiyelere ihtiyacı yok, paraya ihtiyacı var. Madem bu kadar düşünüyorsunuz Eskişehirspor'u atacaksınız ellerinizi ceplerinize, fedakârlık yapacaksınız ya da makamınızın gücünü kullanıp Eskişehirspor’a fayda sağlayacaksınız .”

Ataç ve Kurt’a teşekkür

Destek verenleri de unutmayan Diri; Taraftarın gönlünü kazanan, makamlarının gücünü ESES’e destek olarak kullanan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet ATAÇ’a ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ederiz.  Buradan topçu kardeşlerimize de birkaç sözümüz var. Önünüzde 14 lig maçı var yani 42 puan. Bu puanların hepsini toplamak için sahaya çıkmalısınız. Bu hafta oynadığınız gibi oynarsanız küme düşme endişemiz olmaz, muhtemelen de play-of hedefimiz olur. Sahanın her karışına terinizi bırakmalısınız. Bazen paranız gecikecek, takılmayacaksınız. Çünkü zor durumdayız ve kimsenin bir kuruşu bu kulüpte kalmaz. Başka türlü bir tavırda olursanız bunu sadece biz değil Türk Futbolu da unutmaz ve affetmez! 

“İtibar parayla satın alınmaz”

 “Kimse bu camiadan büyük değildir. Biz sahaya yüreğini koyan ne yaptığını bilen hırslı mücadeleci arkadaşlar arıyoruz. Aksi halde aldığınız paralar da size haram. Özellikle Eskişehir çocukları alt yapıdan yetişen kardeşlerimiz madem bu şehrin sokaklarında büyüdünüz, bu sokakların özgürlüğüne şahit oldunuz o zaman bu sokakların adaletini de bilirsiniz. Bu şehre yakışır şekilde o formayı taşıyın. Ailenizin başını öne eğmeyin. Her şey gelir geçer ama itibar parayla satın alınamaz. Bu tribünlerin kıymetini bilin. Böyle bir şehrin kıymetini bilin. Bu hafta sahaya çıktığınızda kafanızı çevirip tribünlere bakın “Hayatlarını asgari ücretle idame etmeye çalışan bu insanlar Milyonlar kazanan sizlere moral vermek ve motive etmek için uğraşıyor.”

“Kimse vaz geçilmez değil”

Teknik ekibe de seslenen Diri,  “Kadro derinliğimiz Zengin değil ama Denizli maçıyla üzerimizdeki Uğur’suzluğu da attık.  Hangi durumda olursa olsun, moraller ne olursa olsun sizden istediğimiz tek şey takımı inandırmanız ve forma dağıtımını adaletli yapmanız ve macera aramamanız. İnancımızı koruduğumuz sürece sahadaki siyah kırmızı renkler kimseye boyun eğmez. Hak etmeyen o şanlı formayı giymesin. Taraftarla bir oyuncu asla atışamaz. Taraftar oyuncuyu her zaman alkışlamaz. Yeri geri hak ettiğini verir sizlerden de beklentimiz budur. (kadro dışı bırakılır ya da gönderilir). O formanın ağırlığını kaldıramayan Eskişehir çocuğu da olsa kenarda bekler. Kimsenin vazgeçilmez olmadığını da herkes anlamıştır.  

“Bilerek Geldiniz”

Diri; “Sıra yönetimimizde; Kulübün tahmini bir borcu vardı ve siz yönetime gelmeden önce bunları biliyordunuz ve bilerek geldiniz. Herkes bu süreçte kaçarken sizler tekrardan Elinizi taşın altına koydunuz. Çok sıkıntılı bir dönemde takım dağılmak üzereyken herkesin parasını ödeyip mevcut kadroyu korudunuz. Camianın yok olan umutlarını tekrar canlandırdınız. Bu çabanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.  Ancak geçen sene takıma müdahale edilmediği için süper lige çıkamadık. Gerektiği yerde yumruğu masaya vurmak ve Eskişehirspor değerlerini en üstte tutarak hareket ederek yolumuza devam etmek ve inanmayanlarla yolları ayırmak  gerekmektedir. Tabii tüm bunları organize edecek kişi sayın başkanımız Halil ÜNAL’dır”
  
“Başka Eskişehirspor yok”
“Herkes sanal alemde yazıyor asıyor kesiyor ama icraata gelince ne hikmetse yine aynı isimler sahnede oluyor. Bizler burada hancıyız. Artık bu yolda yapılması gereken takıma, yönetime ve basınımıza destek verip bu zor dönemi hep beraber atlatmak. 3 senedir öyle yıprandık ki destek vermekten bile yorulduk ama BAŞKA ESKİŞEHİRSPOR YOK. Gemileri yakmak çok kolay ama bu geminin kaptanı da bizleriz eğer gemiyi yakmaya karar verirsek limanı da beraberinde yakmalıyız.  Olumsuz söylemleri şimdilik sonlandırıp Giresun maçında tıklım tıklım tribünleri doldurmalıyız.” 

“Herkes elini taşın altına koyacak”

Diri sözlerini şu ifadelerle noktaladı;  “Eski stadyumda küme düştüğümüzde yanan koltuklar, çimler, reklam panoları değildi. Gençliğimiz  geleceğimiz  yandı ama bu yangını söndürecek olan yine bizleriz.   Sonuç olarak; Bu zorlu süreçte herkes elini taşın altına koyacak. Yönetim yöneticiliğini yapacak, teknik ekip kendi sorumluluğunu bilecek ve geldikleri bu görevde takımı sonuna kadar. Futbolcu terinin değil kanının son damlasına kadar savaşacak.  Unutmayın bulutlar birleşmeden şimşekler çakmaz.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adnan ozkan 9 Şubat 2018 01:25

Bir yazi, bir duygu ve bir tutku ancak bu kadar guzel kaleme alinabilir. Bunu da olsa olsa EsEs taraftari yapar. Askolsun size. Ben de bu cagriniza ve maddi yangina nasil katki verebilirim. Bu dusuncemi eyleme donusturmeye calisacagim. Yuregimde tek iki sevgim var:Ulkem ve EsEs'im. Saygilarimla.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi