Ahmet Ataç 15 02 2024

ESTRAM işçilerinin talepleri meclis gündeminde

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESTRAM işçilerinin talepleri meclis gündeminde
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı ilk meclis toplantısının 1’inci oturumu Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal başkanlığında gerçekleştirildi.22 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda maddeler, ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda AK Parti’li bir Meclis üyesi söz alarak ESTRAM işçilerinin maaş artışıyla ilgili talebini iletti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı ilk meclis toplantısının 1’inci oturumu Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal başkanlığında gerçekleştirildi. 22 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda maddeler, ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda AK Parti’li bir Meclis üyesi söz alarak ESTRAM işçilerinin maaş artışıyla ilgili talebini iletti ve İstiklal Mahallesi’ndeki otoparkın satılacağı iddiasına değindi. Söz alan CHP Meclis Üyesi Mustafa Önder ise maaş artışı ve otopark satışı ile ilgili iddiaya karşılık verdi.
 

“İŞÇİ TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMESİNİ İSTİYORUZ”

 
Büyükşehir Belediyesi’nin ESTRAM çalışanlarına 11 bin 500 TL maaş teklif ettiğini ileri süren AK Parti’li Meclis üyesi, şunları kaydetti: “Estram ilgili konuda bir talep var, bunu iletmem lazım. Hükümetimizin almış olduğu kararla temmuz ayından itibaren en düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu ve ikramiyelerle aşağı-yukarı 25 bin TL’ye yakın maaş alacaklar. Demiryol-İş Sendikası’nın sizden bir talepleri var. 9 bin 187 TL maaş alan ESTRAM çalışanlarına teklifinizin 11 bin 500 TL olduğunu öğrendik. Yarı yarıyadan fazla bir farkın oluşmasından dolayı belediye işçilerinin bir rahatsızlığı olduğunu dile getirmek isterim. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanmazsa bir grev kararı alma durumları da var. Bu da şehrimizin ulaşımını ciddi anlamda sorunlu hale getirecek bir durumdur. Belediyenin, işçilerimizin bu haklı taleplerini yerine getirmesini istiyoruz.” 
 

“OTOPARK ŞU AN SATILMAK ÜZERE”

 
Konuşmasının devamında İstiklal Mahallesi’ndeki otoparkın satılacağını iddia eden AK Parti’li Meclis üyesi, “2 ay önce Mecliste konuşulan otoparklarla ilgili komisyonlara gönderilen maddeyle ilgili uyarı yapmıştık. Yetki almıştınız. ‘İlla satacağız’ diye bir durum yok, ‘Biz gerekirse satacağız’ diye beyan olmuştu. Ama gördüğüm kadarıyla Eskişehir'in 27 senedir kullanmış olduğu İstiklal Mahallesi’ndeki otopark şu an satılmak üzere, ilan verilmiş. Seçim öncesi böyle bir karar alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu konudan vazgeçin” ifadelerini kullandı.
 
Söz alan CHP Meclis Üyesi Mustafa Önder, “Sayın genel başkanımız, bu konu hakkında daha önce beyan etti. Şu an verilen ücretlerin çok düşük olduğunu, seçimlerden sonra zaten bu ücretlerin güncellenmesi gerektiğini beyan etmişti. Şu an çalışan işçi ve memurlardan ziyade emeklilerimize de yapılan haksızlığı da düzelteceğini defalarca söylemişti kendisi. Otoparkların satışı ve kullanımı belediyemizin muhasebe birimindeki hesap işlerindeki arkadaşlarımız ve tüm buradaki komisyon üyesi arkadaşların yaptığı inceleme ve araştırma neticesinde ama satılıyor ama kiralanıyor. Tabii ki ‘Ben burayı sattım’ demekle bazılarının yaptığı gibi öyle bir karar alınmadığını beyan ediyorum” açıklamasını yaptı.
 

“OTOPARK KONUSUNDA GÖRÜŞMELER VAR”

 
AK Parti’li Meclis üyesinin ifadelerine karşılık konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, “Görüşmeler bildiğim kadarıyla sendikayla devam ediyor. Verilen sözler de var tabi. Otopark konusunda Mustafa Bey’in dediği gibi satılacak diye bir şey yok, görüşmeler var” diye konuştu. Toplantının ikinci oturumunun 17 Mayıs Çarşamba günü yapılacağı kararlaştırıldı.
 
Kaynak : Abdullah Güçlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi