ESOGÜ’nün dünyaya açılan yüzü: ESOGÜ TV

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESOGÜ’nün dünyaya açılan yüzü: ESOGÜ TV
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ESOGÜ TV sayesinde sesini dünyaya duyuruyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Türkiye’de İletişim Fakültesi olmayıp da televizyon stüdyoları olan, yerel ve ulusal kanallara program üreten tek üniversite olma özelliğini taşıyor. 2000 yılında Meşelik Kampüsü’nde kurulan ve 2001-2003 yılları arasında şehre de yayın yapan eski adıyla Osmangazi Üniversitesi (OGÜ) TV, 2004 yılında kapalı devre yayın izni alarak üniversitenin tanıtım çalışmalarına katkıda bulundu. 2008 yılına kadar çalışmalarını sürdüren şimdiki adıyla ESOGÜ TV, 2009 yılından itibaren Eskişehir’de faaliyet gösteren bir yerel kanal için eski stüdyosunda 3 yıl süre ile ’’Kültür ve Bilim Saati’’ adıyla yüzün üzerinde program üretti. ESOGÜ TV, 2000 yılından beri üniversitenin Radyo-TV’sini yöneten Yrd. Doç. Dr. Ünal Özelmas’ın yoğun ve titiz çalışmaları sonucu 2013 yılında ulusal kanal standartlarına sahip ve teknik donanım olarak üst seviyede bulunan yeni bir stüdyoya kavuştu. 

ESOGÜ TV hakkında bilgi veren üniversitenin Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESORTAM) Müdürü ve aynı zamanda programların yapımcısı ve yönetmeni olan Yrd. Doç. Dr. Ünal Özelmas; Full HD yayın kalitesinde programlar ürettiklerini, televizyon ekibinde alanında deneyimli personel ve öğrencilerin görev yaptıklarını, stüdyo çekimlerinin yanı sıra profesyonel anlamda canlı yayın, hava ve su altı çekimleri, tanıtım, kısa film, reklam, video klip ve prodüksiyon hizmetleri de verdiklerini söyledi. 

“Çok yakında ‘Kampüs’ yayında”
2016 yılı başı itibarıyla Web üzerinden 24 saat Full HD yayına da başlayan ESOGÜ TV’nin programları ilgiyle izleniyor. TV’de çok yakında öğrencilere yönelik “Kampüs” adlı bir program da yayına girecek. Yayın ilkesi bilimsellik olan TV, modern görüntü ve ses kalitesiyle de göz dolduruyor. Şu an için Kültür ve Bilim Saati ile Şarkılarla Gel adında iki programla izleyicilere seslenen ESOGÜ TV, üniversitenin tüm tanıtımlarını da üstlenmiş durumda. Yapımlar Eskişehir halkı tarafından ilgiyle izleniyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi