Esnaf lokantasındaki iftar menüleri dudak uçuklatıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Esnaf lokantasındaki iftar menüleri dudak uçuklatıyor
A
a

Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşların iftar telaşı da başlarken yüksek enflasyona bağlı hayat pahalılığından nasibini alan etiketler, lokantalarda da ikiye, üçe katlandı. Buna göre orucunu herhangi bir esnaf lokantasında oruç açmak isteyen dört kişilik bir aile, en az 700 lirayı gözden çıkarmak zorunda.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yüksek enflasyon, piyasadaki ürün fiyatlarıyla iftar sofralarını da vurdu. Ramazan ayının gelmesiyle orucunu herhangi bir esnaf lokantasında açmak isteyen dört kişilik bir ailenin ödeyeceği rakam, geçen seneye göre ikiye, üçe katlandı. Konuyu ES TV mikrofonuna değerlendiren esnaf lokantası işletmecisi Müge Mızraklı, hesaplı bir iftar sofrasının kişi başı 150-200 lira bandında mal olacağını söyledi. Dört kişilik bir ailenin minimum iftar masrafının 600-700 lira civarında olduğunu dile getiren Mızraklı, et yemeği tercih edildiği takdirde bu rakamın daha da artacağını ifade etti.

MENÜLERE YANSIDI

Mızraklı, artan maliyetleri menülerine de yansıtmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Bu sebeple dört kişilik bir ailenin iftar masrafı minimum 600-700 lira bandında tutar. Bu rakamın altında esnaf lokantasından çıkmaları mümkün değil. Geçen sene bu rakam yüzde 50 daha azdı. Maliyetlerin yükselmesiyle biz de fiyatlarda artışa gitmek zorunda kaldık. Et fiyatları yüzde 100’ün üzerinde zamlanmış durumda. Eğer et yemeği tercih ederlerse kişi başı 200 lira civarında tutacaktır” diye konuştu.

İNSANLAR SEBZEYE YÖNELDİ

Çorba, ana yemek ve yardımcı yemek şeklinde üç kaptan oluşan menülerinin olduğunu söyleyen Mızraklı, “Bunun yanında ikramlarımız da oluyor. Daha hesaplı bir tercih yapmak isterlerse sebzeli, tavuklu menülerimiz de var. Fiyatların artmasıyla insanlar sebze yemeklerine yönelmeye başladı. Perakende yemek almaktansa menü şeklinde tüketmeyi uygun buluyorlar” ifadesini kullandı.

ESKİŞEHİR'DE GEÇEN SENE YARI YARIYA DAHA AZDI

Mızraklı, geçen sene 30 liraya sattıkları yemekleri bu sene tezgaha 70 liradan koyduklarını dile getirdi. “En uygun çorbalarımız bile 18 liraya ulaştı” diyen Müge Mızraklı, “Çorba fiyatları 25 liraya kadar çıkıyor. Patlıcan musakkayı kıymalı yemeğe girdiği için 30 liradan satıyoruz. Bir kişinin perakende yemek aldığı takdirde karnını doyurması çorba, ana yemek ve yardımcı yemek ile 70 lira civarına tekabül ediyor. Eğer tatlı da yerse bu fiyat 80 lira bandına çıkıyor. Bu rakamlar geçen sene yarı yarıya daha azdı” değerlendirmesinde bulundu.      
 
Kaynak : ATAHAN GEZER
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi