Eskişerhir'i yüzde elliden fazla oyla kazanırız

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişerhir'i yüzde elliden fazla oyla kazanırız
A
a

Yaklaşan yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Merkez 3 belediyeyi de yüzde 50’nin üzerinde oy alarak kazanacaklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ESGROUP Genel Koordinatörü ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş’ın sunduğu “Haber Masası” programına konuk olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Genel seçimlerle yerel seçimlerin havasının farklı olduğunu belirten Kurt, “Ben şuna inanıyorum, biz Eskişehir’de merkezdeki üç belediyeyi de yüzde elliden fazla oy alarak kazanırız. Bunun iddiası middiası olmaz altı ay sonra göreceğiz. Biz bu doğrultuda çalışıyoruz ve hedefimiz yüzde elliyi geçmektir. Diğer ilçelerden de kazanmalıyız ki büyükşehir meclisinde de rahat edelim görüyorsunuz büyükşehir meclisinde halk yararına bizim önerdiğimiz hiçbir karar geçmiyor” ifadelerini kullandı. Yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağını değerlendiren Başkan Kurt, “Siyasi partiler yerel seçimlerde ittifak yapabilir mi yapamaz mı önce ona bakmak lazım. Yasal olarak yapamıyor o zaman bunu boşuna konuşmanın bir anlamı yok. Ama fiili olarak yapabilir mi yapabilir. Bir parti aday çıkarmaz diğer partinin listesine katılır bütün seçmenleri onlarla beraber gider mi onu zaman gösterir. Nitekim milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan ittifakta öyle ben gidiyorum gel seçmen diye götürülemedi. O nedenle ben yerel seçimin farklı bir ortamda ve psikolojide geçeceğine inanıyorum” dedi.

Eskişerhir'i yüzde elliden fazla oyla kazanırız

ODUNPAZARI’NDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I GEÇTİK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un “CHP 9 ilde yerel seçimleri kaybedebilir” sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurt, “Matematik olarak a ile b’yi toplarsanız biri diğerinden çok olabilir. Eğer Seyit Bey öyle bir şey söylemişse ben bir partili ve aday olarak şunu çıkardım; karşıdaki iki parti birleştiği zaman benden çok oy alabilme ihtimali var. O zaman ben daha çok çalışayım. Buradan bunu çıkarmamız lazım ve ona göre tedbirimizi almamız lazım” diye konuştu. Genel seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin oy oranı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı geçtiğini aktaran Başkan Kurt, “Şöyle bakalım Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en yüksek oy alan adamı kim? Sayın Erdoğan. Eskişehir’de Odunpazarı’na Tayyip Erdoğan’dan daha güçlü, daha çok oy alacak bir adam bulma şansları var mı? Yok. O zaman o geçildi. O geçilmişse ittifakta olsa, ittifak vardı zaten hatta bir partinin daha ittifakı vardı. Üç partiydiler ama geçemediler CHP’nin adayını tek başına. Demek ki biz bu işlere başka türlü bakmamız lazım” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ARİTMETİK BOZUKLUK VAR
Büyükşehir Meclisinde aritmetik bozukluk olduğunun altını çizen Kurt, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen 240 binin üstünde oy aldı, çıkardığı meclis üye sayısı 16. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkan adayı 200 bin civarında oy aldı, çıkardığı meclis üye sayısı 30. İşte bozukluk budur. Seçim sisteminde bir yanlışlık vardır, bu giderilmelidir. Bu giderilmediği takdirde bizim mutlaka o küçük belediyelerden başkanlıklar kazanmamız gerekir. Kazanırsak meclis üyesi de ona göre gelir. Bizim en küçük ilçemizden iki meclis üyesi geliyor. En çok meclis üyesi Sivrihisar’dan geliyor, dört tane. Sivrihisar’ın nüfusu 22 bin, dört meclis üyesi çıkartıyor. Odunpazarı’nın nüfusu 400 bin sekiz meclis üyesi gönderiyor. Dolayısıyla bu adaletsizliği anlatmak istiyoruz. O adaletsizliği yasal olarak gideremezlerse, gidermiyorlarsa, adında adalet olan bir parti buna destek olmuyorsa o zaman bizim o ilçeleri kazanmamız gerekir” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 16 Eylül 2018 20:13

Komik

1 1 Cevap Yaz
ali 16 Eylül 2018 11:10

mhp akp olursa şans sıfır

1 1 Cevap Yaz
pess 16 Eylül 2018 10:39

vah canımm pazardan limon alıyo

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi