Eskişehirspor yönetimi yorulduysa dinlenmeli

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor yönetimi yorulduysa dinlenmeli
A
a

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri ES TV’de yayınlanan 90+3 programına telefonla bağlandı. Başkan Mehmet Şimşek’in ‘Yorulduk’ Tweetine değinen Diri, “Mehmet Şimşek başkanımız sosyal medyada paylaşımlar yaparak, yorulduk falan demiş. Yorulduysanız dinlenmeniz gerekir” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Genel kurulda da söyledim
 “Eskişehirspor’da kötü günler bu sezon başlamadı” diyerek sözlerine başlayan Diri, “Sevdamız uzun süredir kötü günler geçiyor. Eskişehirspor çok küme düştü ama hiç kimse Eskişehirspor taraftarına küme düşmüştür diyemez. Ancak gelinen noktada taraftarın yapabileceği bir şey kalmadı. Çünkü yapılabilecek her şeyi yaptı bu taraftar. Uygulanabilecek her şeyi uyguladık. Yapılabilecek her şey yapıldı. Biz Eskişehirspor Taraftarlar Birliği olarak göreve gelen her yönetimi destekliyoruz. Mevcut yönetimin hepsi bizim ağabeyimiz, arkadaşımız ve dostumuz. Ancak ben Eskişehirsporluyum. Eskişehirspor’un menfaatleri neyi gerektiriyorsa ben bunu yapmak zorundayım. Bunu sezon başında tüm yönetim kuruluna da söyledim” dedi.
 
Hayal kuruluyor
Diri, “Bu sene yeniden isteyerek görevi alıyorsunuz ama yapılması gerekenler de var. İlla ki onlar da elinden geleni yapıyor. Ama Eskişehirspor’un artık önünde bir süreç kalmadı. 9 puanımız var ve devre arasına kadar 13-15 puan toplayamazsak ikinci yarı için işler çok çok zor olur. Daha az bir puan alırsak, ligde kalmak hayal olur” ifadelerini kullandı.
 
Gücümüz belli
“Bizim artık şehrin önüne bir şey koymamız lazım” diyen Diri, “Bu kulübün borcu ne durumda, ne yapılabilir diye açıklamamız lazım. Transfer açmak, transfer yapmak mevcut yönetimin mevcut şartlarla yapabileceği şeyler değil. İyi niyetle bir şeyler yapılmaya çalışıyor ama olmuyor. Güç belli. Eskişehirspor göz göre göre yok oluyor” şeklinde konuştu.
 
Siyasetle bu iş çözülmez
ETB Başkanı Diri, “Geçtiğimiz hafta tesislere gittim. Eskişehirspor’un geleceği hakkında konuştuk. Transfer tahtasını açabilmek için imza topluyoruz dediler. Trabzonspor dosyasını siyaset ile çözeceklermiş. Böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Transferi nasıl yapabileceğiz. İkinci yarıyı nasıl karşılayacağız. 2019 yılında Fuat Çapa gibi bir şansımız vardı. O sene biz 5 kişi Hürriyet Gücer’in kapısına dayandık da imza aldık. Bu süreçte devreye bir sürü insan giriyor. Bu işler hiç kolay değil. Maddi güç zaten yok. Meselenin kökünden çözülmesi lazım. Çünkü transfer tahtasını açar ve transfer yaparsan bu sefer alacağı olan insanlar icra ve puan silme cezaları göndermeye başlıyor. Oturup bir hesap kitap yapılmalı. Eskişehirspor’da işler iyi gitmiyor ve kulüp kapanmak üzere. Popülist söylemlerden uzak durup gerçekleri konuşmamız lazım” dedi.
 
Artık tepki toparlarlar
Diri, “Mehmet Şimşek başkanımız sosyal medyada paylaşımlar yaparak, yorulduk falan demiş. Çok fazla sosyal medya kullanmak da iyi bir şey değil. Bu durumlar zamanla tepkiye dönmeye başlar dedik ve dönmeye de başladı. Bu takım mevcut yönetimle küme düştü, kimse tek laf etmedi. Sahip çıkmak böyle olur. Hakan Üresin ve arkadaşları geçtiğimiz günlerde topladıkları paraları kulübe teslim ettiler. İnsanlar halen bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yorulduysanız dinlenmeniz gerekir” diye konuştu.
 
Liglerin en sonundayız
“Artık profesyonel liglerin en sonunda en dipteyiz” diyen Diri, “Yeni Eskişehirspor lafları artmaya başladı. Anadolu Üniversitesi lider bir şekilde şampiyonluğa oynuyor. Gerçekler acıdır. Bu kulübün önünü tıkayan dosyaların kaç para kapanacağını çıkartıp açıklamamız lazım. Şehirde bu borcun kapanmayacağına dair bir inançsızlık var. Elimizde gerçek veriler olduğu zaman insanlar inanır. Futbol ailesi borçları kaç paraya kapanır insanların bunu öğrenmesi gerekiyor” dedi.
 
6 puan şart
İlk devrenin son 3 maçına değinen Diri, “Belediye Kütahyaspor, Elazığspor ve Nevşehir Belediyespor ile oynayıp ligin ilk yarısını tamamlayacağız. 6 puan almamız gerekiyor. Tüm taraftarlarımızı bu çok önemli maçlara davet ediyoruz. Sanki şampiyonluğa oynuyormuşuz gibi bu takımı destekleyip biz üzerimize düşeni yapmaya devam edelim” şeklinde konuştu.
 
Yapacakları belli
Diri son olarak, “Kulüp personelleri ve futbolcular maaş alamıyorlar. Bunlar bilinen gerçekler. Yönetimin yapabilecekleri belli. Ortada bir sıkıntı var. Bir kez daha söylüyorum. Eskişehirspor’un menfaatleri neyi gerektiriyorsa o yapılmalı” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESES 4 Aralık 2022 21:27

BECRİKSİZ YÖNETİM GETİRDİ CÜNEYTİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ.. SUAT HOCA 26 PUAN TOPLADI BU TAKIMLA...

0 0 Cevap Yaz
Serkan 3 Aralık 2022 23:08

Aday varsa çıksın. Yine 2-3 defa toplantı ertelenir.

0 0 Cevap Yaz
HAYIRDIR.... 1 Aralık 2022 16:32

Diri Şimşekle, Erkanla, Halille bu takımı siyasete bulaştıran sizler degilmiydiniz. İktidar partisi için oy toplayan sizler degimiydiniz. Ne oldu birden U dönüşü yaptınız HAYIRDIR???.

0 1 Cevap Yaz
Murat Diri 1 Aralık 2022 13:20

Murat Diri Başkan Olsun!

0 2 Cevap Yaz
Ramiz 1 Aralık 2022 11:10

Alt yapıya alırken bunun akrabası bunun çocuğu alınır yeteneğe bakılmaz sa olay bundan ibaret kimse kusura bakmasın

0 3 Cevap Yaz
Çiftelerli 1 Aralık 2022 08:52

Berber makası bıraktı konuşmaya başladı pardon traşa

2 9 Cevap Yaz
pompeo

berber basgan olmadan, olamadan mi kapansin kulüp ... haksizlik degil mi ?

2 3
messinin eniştesi 30 Kasım 2022 16:45

akgören yönetiminde mevcut başkanın sesi çok gür çıkıyordu. "transferi açamıyorsanız işaret verin yaparız bir şeyler" diyordu.

1 6 Cevap Yaz
kamil çelebi 30 Kasım 2022 14:12

kulüp çalışanlarının maaşları için maç girişinde bağış toplanmalı belki bir çağre olur.

1 6 Cevap Yaz
hamza 30 Kasım 2022 13:37

Bu yönetim bıraksın biraz da ben başkan olayım mı mı demek istiyorsun

0 21 Cevap Yaz
pompeo

kulüp kapanmadan o da olsun artik ... ayip olmasin diye ..

1 1
Esk26 30 Kasım 2022 09:58

Çok doğru konuşmuş Bravo reis, bu işin a partisi b partisi yok kim destek olacaksa kapılar açılmalı

13 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi