Eskişehirspor'un kaderini belirleyecek 4 maç...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'un kaderini belirleyecek 4 maç...
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. Çapa, “Ligde kalmak artık hedefimiz değil. Karabük’ten kazasız belasız dönersek ondan sonra oynayacağımız 4 maç bizim ligdeki kaderimizi belirleyecek” dedi.

Sütiş Eskişehir
Hepsi gelişim gösterdi
Bizim Çocuklar diye yola çıktık. Artık belli bir seviyeye geldi. Çocukluktan çıktı birey oldu. Bu çocuklarla yola çıkmamız şehri daha çok kenetlenirdi. Türk futboluna 12-13 yeni isim kazandırdık. Genç arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Üzerlerinde yük vardı. Biz her ne kadar o yükü almaya çalışsak da, baskı altından kurtarmaya çalışsak da her zaman başarılı olamadık. Sonuçta bu şehirde yaşıyorlar. Bireysel anlamda 6 ay önceye 6 ay sonraya bakacak olursa hepsi gelişim gösterdi.”

Asıl görev şimdi başlıyor
“Gençlerbirliği maçı öncesi soyunma odasında şunları söylemiştik. 6 aydır özlenen tabloyu burada görmek insanı hem gururlandırıyor, hem de duygulandırıyor. ‘Biz bu ligin iddialı takımlarından olacağız’ diyorduk. Bunu Gençlerbirliği maçında gösterdik. 6 ay futboldan uzak olsalar da, ilk 10-15 dakikayı sıkıntılı geçirseler de bize ne kadar çok şey katabileceklerini ilerleyen dakikalarda gösterdiler. Yaşımız 19-20’ydi, şu anda 25 olduk. Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor”

Ligde kalacağız
“Sezon başında ‘14-15 puanı yakalarsak ligde kalırız. 18-19 puan yaparsak Play-Off için hala şansımız olabilir’ demiştik. Ama maalesef transferi ikinci devrenin iki maçı oynandıktan sonra açabildik. Ligde kalmak artık hedefimiz değil. Biz bu ligde kalacağız. İpler bizim elimizde olmadığı için maçlarımızı kazandıktan sonra neler olacak ona bakacağız. Bizim geleceğimizi bu gençler belirleyecek. Kim hak ediyorsa formayı o alacak. Adaletli olmalıyız ki bize olan inanç ve güvenleri devam etsin”

Bu maçlar çok kritik
“Kağıt üzerinde favori olsak da bizim için çok önem taşıyan bir karşılaşma. Karabük’ten kazasız belasız dönersek ondan sonra oynayacağımız 4 maç bizim ligdeki kaderimizi belirleyecek. Denizlispor, Gazişehir (D), Adana Demirspor ve Hatayspor (D) maçları… Bu karşılaşmalar hedefimizi belirleyecek. Gençlerbirliği maçında, maç önü, maç esnası ve maç sonu olan tabloyu her maça yaymak gerekiyor. Davayı herkese inandırmalıyız. Bu artık kurtuluş süreci. Herkes katkı sağlarsa işimiz kolaylaşır” dedi.

“Bize görev düşüyor”
Kadro sayısı şu anda 35. Transfer döneminin ne kadar zor bir süreç olduğunu Ağustos’ta da gördük, Ocak’ta da gördük. Temmuz’da transferi tekrar açmak çok zor. O açıdan bu sayıyı fazla tutmak zorundayız. Bu süreçte bize de çok fazla görev düşüyor. 35 kişilik kadroyla çalışmak kolay değil. Başakşehir’den gelen Mete ve Harun Bizim çocukların önündeler. Altyapının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Altyapımızla övünüyoruz, şu an onlar olmasaydı bugün burada olamayabilirdik. Ama daha iyi nasıl olur onu gördük.”

Neden önlerini kapatayım?
“Biz Melih’i sezon başı da birinci kaleci düşünmedik. İkinci kalecimizdi. Transfer yasağı vardı olmadı. Devre arası transferi açtık ama kaleci alamadık. Bize gelmek isteyen isimler bizimkilerin üzerinde değildi. Almak istediklerimizde bütçemizi aştı. Neden Ekrem’in, Melih’in Ebrar’ın önünü kapatayım? Kendi başarım için burada değilim. Böyle olsaydı kaleci aldıttırırdım… Parçalar doğru oturduğu zaman kaleciye de fazla iş düşmez. Gençlerbirliği’ni yendiysek Melih’e de teşekkür etmek lazım. Ekrem de bu ligin iyi kalecilerinden” dedi.

İkisi de gelmek istedi

Teknik Direktör Fuat Çapa Emre Güral ve Berkay Dabanlı’nın borçları yapılandırıldı ve o yüzden alındığı iddialarına yanıt verdi. Çapa, “Öyle bir şey yok. Teklif olmasına rağmen bizimle çalışmak istedi. Emre’ye ödenen rakam önceki borcundan düşecek. Berkay için de aynı şeyler geçerli. Ekstra bir yük binmedi. Sözleşmeler yerli ve yabancı isimlere yeniden yapılandırıldı. Burada oyuncuların yaptığı bir fedakarlık var. Oyuncularla görüştük yüzde 30’luk tasarrufumuz oldu. Bu ligin kendine göre bütçesi var. Biz bunun altına düşmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi