Eski başkanlar nerede?

Normal koşullarda Eskişehirspor başkan seçemediği için kulübün kayyuma devredilerek kapanma sürecine girmesi lazımdı

14 Temmuz 2021 09:56
A
a
Sütiş Eskişehir

Normal koşullarda Eskişehirspor başkan seçemediği için kulübün kayyuma devredilerek kapanma sürecine girmesi lazımdı. Ancak dahiyâne bir çözüm geliştirdik ve yapamadığımız kongrelere ara veriyoruz. Kongrelere elbette ara verilir. İnsanlar rahatça tuvaletine gidebilsin, sigara içenler kapının önünde tüttürsün ve kan şekeri düşenler poğaçalarını atıştırsın diye, en çok bir saatlik ara verilir. Biz – maaşallah – 14'er günlük aralar veriyoruz.

Son olarak toplanmayan Genel Kurulu 27 Temmuz'a ertelediğimizi öğrendik. Divan Kurulu üyesi Fatih Baturaygil'in de söylediği kadarıyla ortada bir başkan adayı yok. Hatta başkanlığı aklının ucundan geçiren bile yok. Temmuz'un 27'sinde ne olacak bilemeyiz. Ancak son kongreye yalnızca 82 üyenin katılmış olması, umutlarımızı giderek azaltıyor.

Eskişehirspor bir avuç taraftarın sırtında taşınamaz. Biz taraftarın eti – butu belli. Fidan kampanyasına katılır, kombine bilet alır ve takım formasını yenileriz. Bundan daha fazla bir fedakarlık yapmamız mümkün değil. Fedakarlık yapması gerekenler Eskişehirspor'un adıyla şöhretlenen, paralarına para katan eski başkanlarımız. Eski başkanlarımız işler iyi giderken en ön saflardaydılar. O zamanlar paralar oluk gibi akıyor, menejerler operasyonlar çekiyor, taraftar pahalı ve şöhretli futbolcularla avutuluyordu. Dünya eski başkanlarımıza güzeldi. Şimdi o başkanlarımız neredeler? Şimdi ortaya çıkmayacaklar da ne zaman ortaya çıkacaklar?..

 

Konut sektörü de daralmış

Yapılan araştırmalar bir önceki seneye göre konut satışlarında yüzde 36,7'lik bir daralma olduğunu gösteriyor. Daralma yalnızca Eskişehir'e mahsus değil, Türkiye genelinde de bir sene öncesine göre yüzde 29,1'lik bir daralma varmış. Şimdi söz konusu rakamlar öyle hafife alınır cinsten rakamlar değil. İktidar cenahı her zaman olduğu gibi, suçu bir başkasına atmaya çalışıyor. Sooğan fiyatları mı arttı; CeHaPe zihniyeti suçlu. İşsizlik mi azıttı; dış mihrakların işi... Bu seferki günah keçisi, pandemi... Gerçekten de pandemi süreci ekonomileri olumsuz etkiledi. Ancak dünya dönmeye devam ediyor ve gelişmiş ülkeler ekonomik yaralarını çoktan sardılar. Hatta büyüme trendine girdiler. Türkiye'de ise gerçek bir ekonomik çözülmeyle karşı karşıyayız. Devlet o kadar fakirleşti ki, 75 kuruşluk bir gazeteyi bile devlet dairelerine alacak para kalmadı kasada.

 

Kurbanlar Odunpazarı'nda

Odunpazarı Belediyesi, her sene olduğu gibi bu yıl da ücretsiz kurban kesim hizmeti sunuyor. Öncelikle belediyelerin ücretsiz ve sağlıklı bir ortamda kurban kesilmesine olanak vermesi çok güzel bir şey. Veteriner hekimler eşliğinde kurbanlarınızı gönül rahatlığıyla kesebilirsiniz. Allah kabul etsin.

Maalesef ülkemizde kurban kesmeyi çocuk oyuncağı zanneden acemi kasaplar her sene çıkıyor. Ayrıca "Kim görecek ki?" diye düşünerek sokak aralarında, boş ardiyelerde kesilen kurbanlar çağ dışı bir görünüm arz ediyor. Üstelik kurbanı ulu orta kesmek halk sağlığına da aykırı.

Öteden beri Odunpazarı Belediyesi bu tip kurban kesim merkezleri oluşturarak halktan tam puan alıyor. Kendilerini bu konuda tebrik ederim.

 

Zeka oyunları Eskişehir'e yakıştı

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu ortaklaşa hareket ederek bir satranç turnuvası düzenlediler. Turnuvada 83 satranççı yer aldı. Yılmaz Büyükerşen de turnuvaya gidip bir oyuna iştirak ederek, konuya verdiği önemi gösteri.

Maalesef ülkemizde bu tip oyunlara fazla önem vermiyoruz. Bizler, "Haydi yavrum düşeş!.." kültüründen geliyoruz. Dolayısıyla hayatta hep "Düşeş" atanların başarılı olacağına inanıyoruz. Halbuki batılılar strateji, planlama ve zekaya bel bağlıyor.

Bu arada Türkiye'de "Köçürme" olarak da bilinen Mangala oyunu da Eskişehir'e geliyor. Yarın 15 Temmuz'un senei devriyesini yaşayacağız. Bu kapsamda Eskişehir'de yapılacak pek çok etkinlik arasında Mangala oyunu da bulunuyor. Ortadoğu'ya özgü olan mangala son zamanlarda yeniden popüler olmaya başladı. Bu oyunu da çocuklarımıza öğretmekte fayda var. Satranç ve mangalanın dışında da Go gibi zeka ve strateji geliştirici oyunları çocuklarımıza öğretmeliyiz. Hatta okullarımızda seçmeli ders olarak okutmalıyız. Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Valiliğini tebrik ederim.


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serkan 15 Temmuz 2021 23:12

Bazılarının sağlık sorunları varmış..

0 0 Cevap Yaz
pompeo 15 Temmuz 2021 11:59

beyefendiler tatildedir ....

0 0 Cevap Yaz
Mehmet 15 Temmuz 2021 10:43

Onlar para varsa gelirler para yoksa ne yapacaklar onlar ancak kulübün parasını harcarlar cömertçe

0 1 Cevap Yaz
Gerçek Şu 15 Temmuz 2021 09:53

Başkanlar ve Diri Kulubü Yaktılar, Maviş maviş seyrediyorlar hep birlikte. Bunları kulüpten atmadıktan sonra kimse para vermezzz.

0 2 Cevap Yaz
vatandaş 15 Temmuz 2021 09:13

bu duruma sebeb olan başkanlar toplanıp ellerinden gelen yardımı samimi olarak ortaya koysalardı gariban taraftar kampanyalara daha büyük desdek olurdu.açıklama diri ye kalmamalıydı. Kayyum atanırsa devletin bu duruma sebebiyet verenler hakkında neler yapacagını çok iyi biliyorlar.

0 0 Cevap Yaz
Misirci 14 Temmuz 2021 14:54

Hangisi pancarcimi lojistikcimi alamancimi hiç birinin sesi cikmiyo

0 8 Cevap Yaz
eski 14 Temmuz 2021 13:02

bir tanesini söyleyeyim: bejekeli eski başkanlardan birine isim hakkı verilmişti. taraftar birliği başkanı! gıkını çıkaramamıştı.

0 3 Cevap Yaz
Kaan 14 Temmuz 2021 12:17

Yapılacak kongrede bütün seçilmiş, atanmışları bekliyoruz.

3 4 Cevap Yaz
eses 14 Temmuz 2021 12:17

güzel yazı fakat geç yıllar önce yazılmalıydı. başkan hatalarında diri efendinin her şeye burnunu soktuğu zaman

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi