Eskişehirspor'un deplasman fobisi bitti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'un deplasman fobisi bitti
A
a

Eskişehirspor’un, Adana Demirspor karşısında aldığı 3-2’lik galibiyet camiada büyük sevinç yarattı. 210 gün aradan sonra deplasman fobisine son veren Şimşekler, 6 maç aradan sonra 3 puan alarak + 1 puana geçti

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor camiasında, yaşanan onca sorun ve sıkıntıya rağmen son iki haftada alına 2 galibiyetle taraftarın yüzü nihayet gülmeye başladı.  Sezona Pinto’dan gelen -6 ve kulüp lisansı alınamadığı için -3 puan daha olmak üzere -9 puanla başlayan Eskişehirspor’da, haftalardır süren puan hasreti, son iki maçta alınan galibiyetler ile sona erdi. Ligin sonuna demir atman ve ligde kalma mücadelesi veren Eskişehirspor, bir önceki hafta sahasında aldığı Osmanlı, bu hafta ise deplasmanda aldığı Adana Demirspor galibiyetleri ile – puandan kurtularak 1 puanla milli araya girmeyi başardı. 

6 maçtır galibiyet yüzü göremiyorduk

Kulübün tekrar genel kurula gitmesi  nedeniyle sahipsiz kaldığı bir süreçte, onur mücadelesi veren ve art arda iki galibiyete birden imza atan Eskişehirspor, Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyet ile de üç ayrı mutluluğu birden yaşadı. Adana temsilcisi karşısında şansı tutmayan ve son galibiyetini 2016 yılında 1-0’lık skorla alan Eskişehirspor, bu maçın ardından rakibiyle oynadığı 6 karşılaşmada galibiyet yüzü görememişti. 
 

Milli araya giriliyor

Kırmızı Şimşekler, 11.hafta açılış maçında aldığı 3-2’lik galibiyet ile hem şeytanın bacağını kırdı, hem de tam 210 gün ve 9 maç aradan sonra deplasmandan 3 puan çıkarmayı başardı. Bu sezon 3 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 11 puan toplayan fakat 9 puanı silindiği için – puandan kurtulamayan Eskişehirspor, bu galibiyet sayesinde ligde kalan son 23 maça 1 puanla yoluna devam edecek. Diğer taraftan A Milli Takımımızın 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 14 Kasım'da İstanbul'da İzlanda ve 17 Kasım'da deplasmanda Andorra ile oynayacağı karşılaşmalar nedeni ile liglere verilen milli araya moralli giren Eskişehirspor, milli maçlar sonrası 23 Kasım Cumartesi günü sahasında Erzurumspor’u ağırlayacak.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi