Eskişehirspor'un çöküşündeki sır perdesi!

Murat Dağtekin, Eskişehir’in en tecrübeli spor gazetecilerinden birisi! Birkaç gün önce bence son derece önemli bir habere imza attı…

13 Temmuz 2020 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Murat Dağtekin, Eskişehir’in en tecrübeli spor gazetecilerinden birisi! Birkaç gün önce bence son derece önemli bir habere imza attı…
-Eskişehirspor efsanesinin çöküşünün arkasındaki adam!
Halen kulüpte menajer olarak görev yapan Özgür Tulun’dan bahsediyor. Dağtekin’e göre kulübün “kara kutusu”
Özgür Tulun 13 07 2020

Halil Ünal ve özellikle Mesut Hoşcan döneminde yapılan yanlışları bilmesine rağmen çıkar sağladığı iddiaları nedeniyle sustuğu ileri sürüldü…
Tulun, sadece Hoşcan ve Halil Ünal döneminde görev yapmadı…
Nebi Hatipoğlu’nun başkanlığı döneminde de kulüpteydi. Kaan Ay, döneminde resmi olarak görev almasa da bazı konularda bilgisine başvuruldu. Mustafa Akgören’in başkanlığında yeniden kulübe geldi.
Hiç yönetici olmadı!
Hep kulübün çalışanıydı.
Kimi zaman genel menajer, kimi zaman sportif direktör…
Mesut Hoşcan, başkanlığı döneminde 3 yıl görev yaptı! Kulübün bugünkü borç yükünü oluşturan transferlerin büyük çoğunluğu onun döneminde gerçekleştirildi… Profesyonel kulüplerde menajerlik ve sportif direktörlük önemli görevler! Futbolcu transferleri nasıl gerçekleşti. Futbolcular nasıl geldi, nasıl gitti!
Sadece bir kaç maç oynayan ya da hiç oynamayan futbolcular nasıl milyon dolarlar aldı…
Susmayın açıklayın!
 

KİMSEYE HESAP VERMEM!

Murat Dağtekin’in haberinin ardından Özgür Tulun önce “konuşma kararı” alıyor. Daha sonra da “ben kimseye hesap vermem” diyor!
Haklı tabi ki!
-Hesap vereceğiz, diye yönetime gelen ekibin önemli bir parçasıydı. Baktı ki kimse hesap vermiyor kendisi niçin hesap versin!
Tulun, kamuoyuna hesap vermek zorunda değil zaten! Çalışanı olduğu Eskişehirspor ve onun yönetimine hesap vermek zorunda!
Başkan Mustafa Akgören, “hesap sormuyorsa” kim ne diyecek! Üstelik Akgören ilk Mesut Hoşcan yönetiminde de yer almıştı ve demek ki Tulun’u tanıyor, biliyor ki bir kez daha önemli bir göreve  getiriyor!
 

NAMUS MESELESİ!

Tulun…
Altay maçında yedek kulübesindeydi…
Ortam bir anda gerildi! Kulübenin orası karıştı! Özgür Tulun diyor ki, “Kulübün namusunu kurtardım”
65 gün hak mahrumiyeti cezası aldı! Bu kendisini ilgilendiren bir durum! Ancak bir de para cezası var! 21 bin 500 lira!
İnsan sormadan edemiyor!
Para cezası ve hak mahrumiyeti almayanlar kulübün namusunu korumadı mı?
Kulübe kasayla domates, tenekeyle peynir yardımlarının yapıldığı dönemi hatırlıyorsunuz değil mi?
Süper Lig’de önemsiz bir paraydı! Belki de otel lobilerinde “bahşiş” olarak veriliyordu. Ama şimdi büyük bir rakam!
Aklımda şu soru var!
Acaba yöneticiler arasında bu ceza kadar kulübe “bağış” yapan var mı?
 

AVUKATLAR DA UNUTULMAMALI!

Kulüp Menajerlerinin dışında bir de kulübün avukatları var!
Bu avukatlarla ilgili iddialar karşısında şaşırıp kalıyoruz! Hem kulübün avukatı hem futbolcunun avukatı olan isimler var mı?
Ya da ufak bir evrak unutulmuş, zamanında bildirim yapılmamış, evraklar kaybedilmiş, bir çok bürokratik işlem ya yapılmamış ya eksik yapılmış…
Böylesi hukuki hatalar nedeniyle de kimi futbolcu parası ödendiği halde serbest kalmış, kimi futbolcu sözleşmede yazılandan fazla ücret almış.
Ne yazık ki tüm bunların hiç biri sorgulanmamış.
Bir kulüp çalışanı, bu hataları sistematik olarak yapıyorsa, ne düşünmek gerekir!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Türk futbolunun özeti…
Arma Başkan İdari menajer…
Bu şeytan üçgeni her kulüp taraftarı sömürür! Sonuç borçlanmış batmış kulüpler!
Uğraş Erkayman
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sıtkı Sıyrılmış 13 Temmuz 2020 12:29

Güven duyduğumuz bir gazeteci olarak kanayan yaraya parmak bastığın için teşekkürler, başkanı olduğu Mustafa Akgören e hesap vermekten bahsetmiştiniz de “Tencere dinin kara seninki benden kara” durumu söz konusu

1 11 Cevap Yaz
Yorumum 13 Temmuz 2020 11:27

Yeni takım kurulsun adı ErtuğrulGaziSpor olsun. Gitsin başarılı olsun Eskişehir'i temsil etsin her yerde. Eskişehirspor aşkımız ise bu artık bu dünyada sona erdirilsin. Anılarını yaşatırız en güzel şekilde. O anılarda HÜ de olmaz MB de olmaz ÖT de olmasın MA hiç olmasın üzerinde toprak atan.... Bize siyah beyaz resimler, 80lerden renkli kareler, 3. Ligte misafir olduğumuz 90lar, rüya gibi 1995 Konya finalleri ve muhteşem 2008 İnönü finalleri yetecektir. Bu şehir denildiği gibi arkandan yürüyemedi seni çakallara teslim etti. Sokaklarında kırmızı-siyah ruhu hep hissedeceğiz ama seni erken kaybettirenlere de hep bir sitem kelimesi yollanacak otel lobilerindeki eğlenceleri de hatırlanarak...Katil sadece insan veya canlı öldürmekle olunmuyor, bence bir neslin umutlarını ve aşkını öldürene de gani gani Katil denmeli bu şehirde.

0 8 Cevap Yaz
Yeni takım kuralım 13 Temmuz 2020 09:32

Yeni takım kuralım dediğimde kızan arkadaşlara şimdi tekrar soruyorum haksızmıyım. Yeni takım borçsuz ve hesap verilebilir olacaktı. Kayyum da eski takımı devir alıp hesap soracaktı. Ama birileri çıldırdı ben yeni takım dediğimde.yeni takımdan kimse sebebilenemicek çünkü. Tarihi varmış evet var ama tarih başarılar kadar başarısızlıklarıda yazıyor. Tarih bu günlerde yazıyor. Bakın kocaeli spora 8 sezon amatörde kaldı. Bizim sonumuzda amatörliğ gibi görünüyor.

1 17 Cevap Yaz
bilek26

Yeni takım kuralım diyorsan Eskişehirsporlu olmayı bırakmışsın demektir Eskişehirspor hakkında yorum yapmaya da hakkın yok senin zihniyetindekiler ne kuruyorlarsa kursunlar zaten bu kulüp bu zihniyetin yüzünden bu durumda, Gaziantepsporu sadece 30 milyon tl için batırdılar çok para mı hayır peki 30 milyonu vermeyenler kaç paralık transferler yaparak süperlige getirdiler demek ki amaç başka, ne dedi geçen Begiter 40-50 milyona borçlar sıfırlanır demedi mi ha amaç kulübü kurtarmak değilse o para bulunmaz ve senin gibilere de burada yazı yazdırırlar.

12 0
Beylikovalı

Ben bu düşünceyi destekliyorum ben sezon başında lisans problemleri cıktığı dönemde bunu dile getirmiştim bu borç ödersek birileri yine nemalacak futbolcuya ya da teknik direktöre gitmeycek bu para arada ki simsarlara gidecek 300 milyon ile 3lig den satın alacağı bir takımı 3 yılda süper lige cıkarır

0 9
Yeni takım kuralım

İlk deplasmana 9 yaşımda dershaneden kaçıp kendim gitmiştim hemde tek başıma ramazan ayı ve buzlu bir gündü İnegöle gitmiştim. Kafamıza yediğimiz taşlardan bahsetmicem hiç. Deplasman dönüşü dershane aramış evi gelmedi diye birde evde sopa yemiştim. O gün başladı eses sevdam, taraftarlığım.O günden sonra deplasmanlar kombineler formalar bağış biletleri Hatıra biletleri hepsi var elimde. Yaşım 41 32 yıldır taraftarım bunu sorgulamayazsınız eger sorgulayacaksanız önce hesap vermeyenlerden sebeblenenlerden hesap sorun. Kızgınlımız eses e değil hesap vermeden pişkin pişkin dolaşanlara eski yönetimlere ve hesap sormayan yeni yönetimlere. Bu yüzden kapansın diyorum.bu yüzden yeni yapı diyorum. Üzülmüyormuyum hergün kahroluyorum.

0 8
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi