Eskişehirspor’un bunu desteksiz çözmesinin imkanı yok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor’un bunu desteksiz çözmesinin imkanı yok!
A
a

Eskişehirspor’da Başkanvekili Erkan Koca, ES TV ekranlarında 90+3 programına konuk oldu. Koca, “İç sahada oynadığımız her maç 50 bin TL masrafımız var. Deplasman ise 60-70 bin TL. Bunları desteksiz çözmenin imkanı yok. Şehir Eskişehir’i seviyorsa birlik beraberlik sağlanmalı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Göreve geldikleri ilk günden bu günlere kısa bir özet geçerek, “Zor bir görev aldığımızın farkındaydık. Yönetim kurulu olarak kulübün durumunu biliyorduk. Geldikten 3 gün sonra 6 puan silme cezası bize ‘hoş geliniz’ dedi. FIFA dosyalarını çözmezsek bu işin yürümeyeceğinin bilincindeydik. Gelen kaynakları yabancı dosyalara aktardık. Futbolcularla anlaşa anlaşa birçok dosya kapattık. Yönetim olarak Eskişehirspor’un kurtuluşunun altyapı olduğuna inanıyoruz. Bildiğiniz gibi altyapıya da transfer yasağımız vardı. Bunu açmak için çok sayıda dosya kapattık. Cristian Tanase dosyasında tıkandık. Uzun süren pazarlıkların ardından o işi de halledip altyapıya transferi açtık” diye konuştu.

Bu transferler çok önemliydi

Transferi açmaları sonrası altyapıya 12 transfer yaptıklarını belirten Koca, “Oranın çehresi değişti. Değişmeye de devam edecek. Eskişehir amatör futbol kulüplerinin başkan ve yöneticilerine teşekkür ederim. Gittiğimiz hiçbir kapıdan geri çevirmediler. Yardımcı oldular. Altyapıya aldığımız oyuncuları 6 ay sonra A Takım’da oynatabiliyoruz. Bu anlamda altyapımız ve buraya yapacağımız transferler çok önemli” ifadelerini kullandı.

Fabrika’dan Türk futboluna

Başkanvekili Koca, “Bir önceki yönetimin açtığı Fabrika Futbol Okulu devam diyor. Büyüterek Türkiye’nin oyuncu fabrikası olma konusunda adımlar atmaya çalışıyoruz. Buradan yetiştirdiğimiz oyuncuları önce A Takıma yükseltip orada pişmesini sağlayacağız. Sonra da Türk futboluna kazandıracağız. Bu borç bu şekilde kapanır çünkü. Eskişehirspor’un geliri yok. Bu geliri altyapıdan oyuncu çıkararak sağlamaya çalışıyoruz. Elimizdeki futbolculara asgari ücretin bir tık üstüne maaş vermeye çalışıyoruz” dedi.

Gençlere güvenimiz tam

Beyaz Grup’ta ilk devreye değerlendiren Koca, “Maçlara tek tek bakarsak puan alabileceğimiz birçok maç vardı. Ligde şampiyonluğun en büyük adayı Pendikspor’u burada nasıl zor duruma soktuk hepiniz gördünüz. Takımımızdaki futbolcuların profesyonel liglerdeki maç sayısına bakacak olursak rakiplerinin çok çok altında. Tecrübesizliğimizin getirdiği dezavantajlardan dolayı birçok puan kaybettik. 20 puanımız falan olmalıydı. 17-18 bandında ilk devreyi bitirseydik. İkinci yarıya çok daha iyi asılırdık. Üzerine basa basa söylüyorum kadromuzdaki gençlerimize güvenimiz tam. Kampta da gördüm. Çok iyi çalışıyorlar” diye konuştu.

Tecrübesiz hoca gibi gözüktü

Koca, “Sezona Teknik Direktör Cem Karaca ise başladık. Hocamız karakterli ve hedefi olan biri. Ama tecrübesiz takımda tecrübesiz hoca gibi gözüktü. Cem hocanın en büyük hatası arkaya atılan toplar sonrası yenilen gollere çözüm üretemedi. Suat Kaya hocamız geldiğinde ilk çözdüğü iş gol yememe oldu. Genel olarak Pazarspor ve Bucaspor 1928 maçları dışında hiçbir maçta ezilmedik. Hatta bazı maçlarda rakiplerimizden daha iyi futbol oynadık. Tecrübesizlik ve bireysel hatalardan dolayı puan kayıpları oldu” ifadelerini kullandı.

Kampta herkes üstüne kattı

Antalya kampından bahseden Koca, “Teknik Asbaşkanımız Mete Yılmaz yurtdışında olduğu için beni kendisine vekil tayin etti ve ‘Kampa sen git’ dedi. Raporumuzu teknik asbaşkanımıza verdik. Bir buçuk gün kampta kaldım. Suat hocamız ile 2 buçuk saat toplantı yaptık. Hocamız futbolcuların tek tek analizini yapıp bize verdi. Kampa 23 oyuncu götürdük. 17-18 tanesi üst düzeyde çalışma yaptı. Sportif sakatlıklarımız vardı. Herkes üstüne kattı. Teknik ekip her dakika futbolcularla beraberdi. Şehirden biraz uzaklaşmak onlar için de iyi oldu. İnşallah bunun pozitif etkisini ikinci yarıda göreceğiz” dedi.

Yenemeyeceğimiz takım yok

“Şu ligde normal şartlarda yenemeyeceğimiz takım yok” diyen Koca, “Skor elde ettikten sonra panikleme havası var. Suat hoca bu konu üzerinde çalışıyor. Eğer bunu atlatırsak iyi sonuçlar gelecek diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Resmi teklif henüz almadık

Koca, “Transfer söylentilerinde adı geçen futbolcularımız var ama bir kapalı kapılar ardında görüşme yapmıyoruz. Kulübümüze resmi bir yazı gelir ve başkanlık düzeyinde görüşme talep ederlerse o şekilde görüşebiliriz. Şu ana kadar herhangi bir futbolcu için resmi bir teklif almadık” ifadelerini kullandı.

Gerçek yüzlerini görmüş olduk!

Transfer yasağı konusuna değinen Koca, “Trabzonspor kulübü başkanı Ahmet Ağaoğlu Anadolu birliği şeklinde demeçler veriyordu. Ahmet Ağaoğlu aynı zamanda Kulüpler Birliği başkanı. Bu söylemlerinin tribünlere oynama olduğunu biliyordu. Biz bunu test ettik. Bütün Türkiye gerçek yüzünü görsün istedik. Mehmet başkan Trabzonspor’a yazı yazalım zaten olumsuz gelecek ama gerçek yüzlerini görmüş olalım dedi. Öyle de oldu. Anadolu seviciliği yapan Trabzonspor kulübü başkanının balonu patladı. 350 bin Euro borcumuz var. Bizim mücadelemizi herkes görüyor. Eskişehir’de ekmek yiyen iş adamları bu durumdan rahatsız. Aynı şekilde Trabzon’da yaşayan Eskişehirliler de rahatsız. Ama maalesef tek rahatsız olmayan şehrin önde gelenleri. Bu iş Eskişehir’in birlik beraberlik içinde dosyayı kapatması gereken bir işti. Dosya kapat kampanyasını sunduk. Olur demedik ama ümit ettik. Toplanan rakam 400 bin TL civarı. Eskişehir’de şu dosyayı kapatabilecek babayiğitler aradık. Ama maalesef çıkmadı. İnşallah bize nasip olur. Gün gelir biz kapatırız borcu” dedi.

Dosya kapata kapata gidiyoruz

“Uzun süredir transfer yapmıyoruz” diyen Koca, “Dosya kapata kapata gidiyoruz. Birkaç yıla Türkiye’nin en borçsuz kulüpleri arasına gireriz. Ben tribün lideriydim, başkan vekili oldu. Yönetimimize bakarsanız herkes kendi halinde insan. Öyle aman aman geliri olan kişiler. Bu yüzden ne yaparsak başarıdır diye düşünüyoruz. Batuhan Karadeniz ile görüştük. 1 milyon 300 bin TL’lik borcumuz vardı. Konuşarak, ikili ilişkilerimizde 180 bin TL’ye dosyayı kapattık. Özgür Çek dosyasını da  benzer bir şekilde kapattık. Bu güne kadar futbolcularla helalleşilmemiş. Verilen sözler tutulmamış. Ahlar alınmış Biz helalleşmenin derdindeyiz. Eskişehirspor amatöre düşüp kaybolmasın diye imza vermeyi düşünen futbolcular da var” diye konuştu.

Bizi yönlendiriyor

Koca, “Suat Kaya hocamız yönetime yardımcı oluyor. Çevresi olan kariyerli bir isim. Üst düzey insanlarla muhabbeti var. Bizi yönlendiriyor. O sponsorluk verebilir, şu şöyle der gibi yönlendirmeler yapıyor” dedi.

Sözünü tutanlar ve tutmayanlar

Kongre salonunda deplasman sözü verenlerden Fatih Baturaygil 1 deplasman karşıladı. 5 deplasman ve 1 loca sözü veren eski Başkan Ali Çelikoğlu’ndan loca da deplasmanda gelmedi. Metin Güler Başkanımız 2 deplasman, Halil Ünal başkanımız 1 deplasman, Kaan Ay başkanımız 1 deplasman, Kasım Karakaş 1 deplasman karşıladı. İkinci devre ilk deplasmanımız olan Şanlıurfaspor deplasmanını Ahmet Karagöz karşılayacak. Pazarspor ve ondan sonraki deplasmanlarda karşılamak isteyenlere kapımız açık. Zor zamanlardan geçiyoruz. Tesislerde bizimle beraber gece gündüz çalışanlar var ama Başkanımızın dediği gibi tükeniyoruz. Biz de bir yere kadar yapabileceğiz bu işi. Başkanımız ve bizler pes edecek insanlar değiliz” diye konuştu.

Tesis projesi üzerinde çalışıyoruz

Yıkılan altyapı tesisine değinen Koca, “Geçmiş dönemdeki başkanımız Mustafa Akgören bu tesisin Vali Bey’in yıkın demesiyle yıktıklarını tesis yapılmasa bile gerekirse yönetim olarak imece usulü yapacaklarını belirtmiş. Mehmet başkanımız neden söyledin diyecek ama altyapı için birkaç proje üzerinde çalışıyoruz. Evet imece şeklinde yapılacaksa yapacağız. Kendi cebimizden yapması mümkün değil. Birkaç yerden destek sözü aldık ama yeterli değil. Eskişehir’den destek isteyeceğiz. 3-4 gündür gece gündüz toplantı yapıyoruz. Otel konseptinde bir altyapı tesisi yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak bulduğumuz takdirde

Merak edilen transfer tahtasına da değinen Koca, “Transfer tahtası için çalışmalarımız sürüyor. Pazarlıklarımızı yapıyoruz. Geri dönüşler alıyoruz. Bunların hepsini ajandamıza yazıyoruz. Kaynak bulduğumuzda değerlendireceğiz. Önümüzde Trabzonspor engeli var. Onun dışında imza vermeyen 10-15 tane problemli dosyalar var. Küstürülen teknik adam ve futbolcular. Bunun için para lazım” dedi.

Taraftara ihtiyacımız var

“Taraftar olarak tribünleri dolduralım” diyen Koca, “Aldığınız her bilet kulübe geliyor. Biz bu işin kahrını yıllarca çektik. Terk etmedik. Koronavirüs’ten dolayı, aşıdan dolayı gelmeyen taraftarlar var. Bu çocuklar genç çocuklar. Tribünün desteğiyle oynarlar. Rica ediyorum. 6-7 bin taraftar olsa hem takıma hem de kulübe destek olacak. 6-7 bin taraftar bir dosya demek. Taraftarımıza her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Murat Diri arkadaşım gerekli çağrıları yapar. Umarım tribünleri doldururuz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’in ayıbı

Başkanvekili Koca, “İç saha maçlarında 100 tane güvenliğin bize maliyeti 40 bin TL. Emniyete kumanya 10 bin TL. Kendi sahamızda oynadığımız her maç 50 bin TL masrafımız var. Deplasman 60-70 bin TL. Desteksiz çözmenin imkanı yok. Şehir Eskişehir’i seviyorsa birlik beraberlik sağlanmalı. Bunun (malum parti hariç) partisi falan yok. Her görüşten herkes ile görüşüyoruz. Eskişehir’i bıraktık İstanbul’a Ankara’ya sponsor aramaya gidiyoruz. Haddim değil ama bu da Eskişehir’in ayıbı” diye konuştu.

Avukatlarımız çalışıyor

Başkanvekili Koca son olarak, “Şike süreci ile ilgili avukatlarımız çalışıyor. Biz de geri vites yok. Bizim kimseye göbek bağımız yok. Eskişehirspor’un haklarını sonunda kadar korumak boynumuzun borcu” diyerek sözlerini noktaladı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
seytanın avukatı 12 Ocak 2022 23:35

zugurt tesellısı 3 lıg ufukta

0 1 Cevap Yaz
messinin eniştesi 12 Ocak 2022 18:40

sen kaç lira verdin?

0 1 Cevap Yaz
es esli 12 Ocak 2022 15:42

Eskisehir sporun sırtından para kazanan ali celikoglu Allah tan kork

1 3 Cevap Yaz
Redkit 12 Ocak 2022 15:11

Gelir getirecek güzel bir tesis yapalım otel restaurant yüzme havuzu tarzinda

3 1 Cevap Yaz
Zippo 12 Ocak 2022 12:56

Suat hoca iyidir

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi