Eskişehirspor’un bu borcu normal değil!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor’un bu borcu normal değil!
A
a

2000 yılında Eskişehirspor’da yöneticilik yapan şimdi ise CHP Eskişehir İl Başkanı olan Recep Taşel Eskişehirspor hakkında açıklamalarda bulundu. Taşel kulübün isim sponsorluğu konusunda kimsenin itiraz etmeyeceğini belirterek AK Parti’nin sorunu çözmesi gerektiğini belirtti.

Sütiş Eskişehir
“Eskişehirspor hepimizin ortak sevdası” diyerek sözlerine başlayan Taşel, “Ben de 2000 yılında çok zor bir dönemde yöneticilik yaptım. Eskişehirspor için herkes çok çaba sarf ederken maalesef kulüp üzerinden nemalananlar da oldu. Eskişehirspor’a bu sebeple çok fazla sayıda manevi borcu olan insan var. Bu insanların bir araya gelerek kulübü kurtarması gerekiyor. Bu marka üzerinden nasıl kendilerine çıkar sağladılarsa aynı şekilde bu kulübü kurtarmaları gerekiyor. 300 milyonluk borç normal bir borç değil” dedi.
 
Madem güç elinizde çözün
Taşel, “AK Parti İl Başkanının isim sponsorluğu konusunda girişimlerde bulunduğunu duyuyoruz. Bundan önce de defalarca ilgileniyoruz, çözmeye çalışıyoruz dediler ama ortada bir şey yok. Hep sözler verdiler, hayal sattılar ama gelinen nokta ortada. Eskişehirspor’un siyaset üstüdür. Kamu gücünü madem elinizde bulunduruyorsunuz, problemleri çözün. İnşallah Kırka Boraks gibi firmalar Eskişehirspor’a isim sponsoru olur. Kimsenin böyle bir sponsorluğa itiraz edeceğini zannetmiyorum” diye konuştu.
 
Daha önce yapılsaydı
“Mevcut yönetim iyi niyetiyle işler yapmaya çalışan insanlardan oluşuyor” diyen Taşel, “Şirketleşme konusu çok önemli. Umarım gerekli işlemleri tamamlanır ve Eskişehirspor daha şeffaf ve denetlenebilir bir hale gelir. Bazı kesimlerde olan güvensizlik duygusu ancak böyle aşılabilir. Genel Kurulda şirketleşme yetkisi de alındı. Keşke bu işler çok daha erken yapılsaydı” ifadelerini kullandı.
 
Kurumsal bir yapı lazım
CHP İl Başkanı Taşel, “Geçmişte iki kez benzin istasyonu Eskişehirspor’a verildi. Yine verilir. Odunpazarı Belediyesi’nin Eskişehirspor’a verdiği destekleri herkes gördü. Yeni stadyumun bakımını bile üstlenmek istediler ama engellendiler. Eskişehirspor’un doğru yönetildiğini gördüklerinde herkes destek olur. Yılmaz Büyükerşen de destek verir. Sadece kurumsal bir yapı ile yanına gitmek gerekiyor. İllaki formüller bulunur ve gerekli adımlar atılır” diyerek sözlerini noktaladı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sorun Siyaset 24 Haziran 2022 11:34

Adı büyükşehir belediyespor olan kulüpler var diyorsunuz geneline bakın AKP belediyeleri onlar kitabına uyduruyorlar. Birde ES ES gibi yüzlerce takım var demişsiniz çok doğru. Biz futbol için takımlara yardım yapılmasın diyoruz, 84 milyon insanın haklarını çalmayın vermeyin diyoruz. Peki TS ve GS tüm borçlarını silen ve üstelik milyarlaca para yardımı yapanları neden yazmıyorsunuz. Haksa herkese verilsin ama nerde ayrıca ES ES'in hakkı olan 12 milyon TL 'si hakkı olan parasına bile yıllarca hükümet tarafından el konuldu, şimdi bu para bile kur farkından kuşa döndü. Gerçekçi olun bizde yıllardır haykırıyoruz kulübü bu duruma düşürenlerden hesap sorulsun diyoruz nafile kimse takmıyor. Neden hesap sorulmadığını araştırdınız mı çünkü suçlu olanlar son seçimlerde iktidar partisiyle görüşmeler yapıldı sözler alındı sözler verildi. Bu takım iktidar tarafından siyasete bulaştırıldı. Bu sorunu İktidar ve yandaşları çözmesi gerekir.

2 4 Cevap Yaz
para 24 Haziran 2022 10:30

yüz kere söylendi bu kulübe kimse yardım etmez salakmı siz önce bu duruma getirenlerden bedel ödetin.Başkan o zamanlar siz nerdeydiniz. Birileri paraları buhar etsin takımı bu hale getirsin birileride yardım etsin kimse salak değil

0 7 Cevap Yaz
Samet yaycı 24 Haziran 2022 01:44

Neden es es'i hükümetin kurtarmasını istiyoruz ? Hükümetin başında es es gibi yüzlerce takım var. Hükümet bu takımı 2008 yılında şampiyon yaptı ve borçsuz sıfır kilometre tesisleri bu şehre teslim etti. Biz ne yaptık takımı soyup soğana çevirenlerin izini bile sürmedik. Valla sıra 23 yıldır kesintisiz şehri yöneten iradede, şimdilik bu konuda daha bir bardak suyunu bile içmedik.. Sakın kanun kural demeyin , adı büyükşehir belediyespor olan kulüpler var.

4 7 Cevap Yaz
48esesli26 23 Haziran 2022 20:14

güzel konuşmuş helal olsun valla

6 1 Cevap Yaz
İBRAHİM 23 Haziran 2022 19:55

ŞEHRİN ORTASINDA KALAN ALT YAPI TESİSLERİNİN ARSASI BELEDİYENİN İSE, BELEDİYE HİBE ETSİN.KULUBÜN İSE, SATSIN DAHA UCUZ BİR YERDE TESİS KURSUN. ARADAKİ FARK KULÜBE GELİR OLUR. NE YA MILYARLIK YERDE TESİS M, OLUR.

2 2 Cevap Yaz
ess 23 Haziran 2022 18:09

çözüm çok, herkes söylüyor ana o çözümlerin ana kaynağı olan parayı kimse vermiyor.

0 8 Cevap Yaz
pompeo 23 Haziran 2022 16:12

siyaset üstüyse siyaset yapma o zaman kulüp üstünden ...

0 10 Cevap Yaz
Kingston 23 Haziran 2022 15:20

Evet bazı kulüplere yapılan yardım bizede yapilsin

1 6 Cevap Yaz
Vatandaş 23 Haziran 2022 15:05

Borcu normal değil ama başkanımız dava etmiyor.

0 13 Cevap Yaz
pompeo

kendisi bizzat Önce Dümen ekibinde yer aldi ...

0 2
Mustafa 23 Haziran 2022 13:44

belediyelerin otopark gelirlerini verseniz es es kurtulur

5 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi