Eskişehir’in kopukluğu

Çok sıkıntılı bir dönemden geçen Eskişehirspor yeni sezonda büyük bir cenderenin içerisinde 3. Lig serüvenine yelken açacak.

18 Haziran 2022 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Çok sıkıntılı bir dönemden geçen Eskişehirspor yeni sezonda büyük bir cenderenin içerisinde 3. Lig serüvenine yelken açacak. Bundan önce bir seçim süreci yaşandı. Sahipsizlik içerisinde yeniden Şimşek ve yönetimi 3 yıllığına kulübü yönetme yetkisi aldı. 3 Haziran’da yapılan kongrede Mehmet Şimşek’i adeta çileden çıkardılar. Aidatların yükselmesi dahi tartışma konusu oldu. Orada da başkan ve delegelerin birçoğu derdin bu olmadığını, kulübün kapanma noktasında geldiğini belirtti. Acı gerçek aslında kulübün kapanma noktasına gelmesiydi.
Artık son şansını kullanıyor Eskişehirspor. Bu yıl da olası kötü bir tablo ortaya konulursa, Eskişehirspor gerçekten kapanma noktasına gelecek. Bundan sonrası AMATÖR küme! Bu şehrin tek markası amatöre kadar gidemez, gitmemeli de. Burada görev artık şehir de söz sahibi olan kişilere düşüyor. Destek vermekten kaçınmamalılar. Bu yönetimin yanında olmaları bir zorunluluktur. Kongrelere katılan Kazım Kurt, 3 Haziran’da aslında her şeyi özetledi. “Organize sanayide en az 700 tane büyük işletme var. Lafa gelince mangalda kül bırakmazlar ama bir tane loca bile almazlar” dedi.
Şehir milliyetçiliğini sosyal medyada şirin gözükmek için yapan şehrin ileri gelenleri, dosyasını kapatamadığımız Trabzonspor camiasına bir dönüp baksınlar. Trabzonspor, protokol tribünlerinde şehrin tüm dinamiklerini arkasına alıp, her alanda gövde gösterisi yaptı. Ama şunu kaçırmamak gerekiyor, bir gün Eskişehirspor eski günleri dönüp, Süper Lig’de fırtınalar estireceği zaman bu günlerde Es Es’i yalnız bırakanların protokol tribününe girmeye yüzleri olmayacak.
Komşumuz Bursaspor’da ise bir skandal yaşanıp kulüp başkanı takıma büyük bir zarar vererek görevden ayrıldı. Bursaspor’a gönül veren iş adamları derneği olaya el attı ve camiaya birlik çağrısı yaptı. Bursaspor küme düştü, düştü ancak yine sahipsiz bırakılmadı. Şimdi ise Bursalı iş adamları kulübü kalkındıracak bir projeyi hayata sunmaya hazırlanıyor. Yani şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirmeye çalışıyor.
Tabi ki mukayese ettiğimiz şehirlerin iş dünyasındaki yerleri apayrı. Ancak Eskişehirspor’un mukayese ettiğimiz kulüplerden farkı yönetilebilir bir borcu olduğu. Şehrin 1-2 günde toplayacağı bir parayla bu takımın transfer yasağı açılabilir ve yeniden diriliş sezonu başlatılabilir.
Asıl sorun Eskişehir’in her alandaki kopukluğu. Eskişehir ne yazık ki elindeki değerlere sahip çıkamıyor. Eskişehir Basketle başlayan süreç Selka Hentbol ile devam etti. Bu iki kulüp Avrupa’da boy göstermeye hazırlanırken veya boy gösterirken desteklenmediği için kapandı. Ormanspor Hentbol Kulübü Avrupa’ya giderken Sakarya Hentbol’a devredildi. Voleybolda ise Sivrihisarspor 1. Lig’de ise yine haklarını devretti. Ne bir spor yöneticileri ne de şehrin ileri gelenlerinden ses çıkmadı. Şimdi de Eskişehirspor elden gidiyor. Bari bu kulübe sahip çıkın!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mulayım Sert 19 Haziran 2022 22:11

yalınız bırakanlara bır sorun ,bakalım neden destek yok ıgne cuvaldız mısalı

0 4 Cevap Yaz
es esli 19 Haziran 2022 22:07

Hırsız,lardan hesap sorulmalı paralar nerede

0 6 Cevap Yaz
Çiftelerli 19 Haziran 2022 11:11

Eses imizi bitirdiler şehrin ileri gelenleri sahip çıkmadılar

2 3 Cevap Yaz
pompeo 19 Haziran 2022 01:35

birileri yesin yutsun keyif catsin ... digerleri de "biz helal paramizi yiyemedik alin kulübü kurtarin" desin ... ne güzel memleket be ... kulübü yiyenlerden hesap sorulmadikca ... kim ne zaman, nasil, ne kadar yemis .... tüm olup bitenler tek tek aciklanmadikca ... kimse destek mestek olmaz ...

1 16 Cevap Yaz
eses 18 Haziran 2022 10:12

geçmişle ilgili tüm isimler gitmeli.büyük bir şirket ismi altında sıfırdan başlamalıyız.yoksa olmaz.

0 18 Cevap Yaz
başla

neyi bekliyorsun.herkes görsün sen başla....

7 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi