Eskişehirspor tarih yazdı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor tarih yazdı!
A
a

Anadolu Derbisi’nde Türkiye inanmış yüreklerin zaferine tanıklık etti. Şampiyonluğun favori adayı Bursaspor’un konuğu olan Eskişehirspor, ezeli rakibini 1-0 mağlup etti. Bizim Çocuklar, isimlerini şimdiden tarihe altın harflerle yazdırdı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor haberleri...

İlk yarı gol sesi çıkmadı

Mücadelede ilk tehlikeli pozisyonu ev sahibi yakaladı. Dakika 17’de defansın arkasına atılan topta kaleci ile karşı karşıya kalan Tayfun’a Ekrem izin vermedi. 33’üncü dakikada ise Bursaspor yine gole yaklaşan taraf oldu. Burak’ın kullandığı serbest vuruşta Traore, arka direkte kafa vuruşu yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı. Es Es maçtaki ilk pozisyonunu 41’de yakaladı. Ceza sahası dışında topla buluşan Kıvanç, kaleyi düşündü ancak top dışarı çıktı.

Kora kor mücadele

Eskişehirspor maçın ilk yarısında kora kor bir mücadele sergiledi. İkinci yarının ilk dakikasında Bursaspor, Kubilay ile gole yaklaştı. Ceza sahası dışından Kubilay kaleyi düşündü ancak Ekrem gole izin vermedi. Es Es 53’üncü dakikada gole yaklaştı. Ceza sahası içinde seken topu önünde bulan Mehmet, dönerek vuruşunu yaptı ancak top dışarı çıktı. 60’ncı dakikada Serdar, ceza sahası içinde topla buluştu. Kaleye şutunu yollayan Serdar’a Ekrem geçit vermedi.

Metehan galibiyeti getirdi

74’üncü dakikada aradığı golü buldu. Alperen’in ortasında Mehmet kafayla kaleye yolladı. Önce kaleci, sonra direkten seken topu önünde bulan Metehan meşin yuvarlığı ağlara yolladı ve Es Es’i 1-0 öne geçirdi. Dakika 80’de Bursaspor’da Onur ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Dakika 86’da Mete Kaan, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa vurmakta gecikti ve Bursaspor savunması bu tehlikeyi uzaklaştırdı. Maçta başka gol olmayınca Es Es sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldı.

Altın çocuk!

Bu sezon ilk kez forma giyen 17 yaşındaki Metehan Altunbaş, takıma galibiyeti getiren golü attı. Maçtan sonra konuşan Metehan, “Bu sene gençler için büyük bir şans demiştim. Benim içinde bir şans doğdu. Gol atmam önemli değildi takımım kazanması önemliydi. Bugün çok güzel bir galibiyet aldık. Çok zor günler geçiriyoruz. Bugün gol atmak bana nasip oldu, inşallah bu formayla uzun süre emek veririm. Maç sonunda suratıma bir top geldi. Sanırım burnum kırıldı. Bu da hiç önemli değil. 3 puan aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

İbrahim sakatlandı

Eskişehirspor’un forvet oyuncusu İbrahim Halil Öner, Bursapor karşılaşmasında şansız bir sakatlık yaşadı. Mücadelenin 54’üncü dakikasında rakibi ile girdiği ikili mücadelesinde ayağına darbe alan İbrahim, sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Teknik Direktör Mustafa Özer, İbrahim’in yerine Metehan Altunbaşı oyuna dahil etti.

Bursa destanı

Ezeli rakibi Bursaspor’u tek golle mağlup eden Eskişehirspor, müthiş bir galibiyete imza attı. Kırmızı Şimşekler, Metehan’ın golüyle sahadan 3 puanla ayrılarak küme düşme hattında yer alan rakipleriyle puan farkının açılmasına izin vermedi. Dün Bursa’da tarih yazan Siyah Kırmızılı futbolcular maç sonu büyük sevinç yaşadı.
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nicola 4 Şubat 2020 08:31

Ya kardeşim sanki Liverpool'u yendik.. Tamam ligin güçlü ekiplerinden birini deplasmanda yendik ama tarih de yazmadık gözünüzü seveyim.. Rakibi bu kadar yüceltmeyin..

0 0 Cevap Yaz
Kızılcıklı Tayfa 3 Şubat 2020 10:25

Tebrikler cocuklar helal olsun size...

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi