Eskişehirspor taraftarından sert tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor taraftarından sert tepki!
A
a

TBMM’de Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun teklifi görüşmelerinde Eskişehirspor’u hedef alan sözler tepkilere neden olmuştu

Sütiş Eskişehir
Gençlik ve Spor eski bakanları, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ile bazı AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmüştü. Göztepe-Eskişehirspor maçında yaşananları gerekçe gösteren eski Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, tepki yağdı.

Eskişehirspor taraftarından tepki
TBMM’de Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun teklifi görüşmelerinde Eskişehirspor’u hedef alan sözler tepkilere neden olmuştu. Haberin duyulmasının ardından birlikte sosyal medyada harekete geçen binlerce Eskişehirspor taraftarı, eski Bakan Bak’ın açıklamalarına tepki gösterdi. 

Camiayı derinden yaraladı
BKŞ Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan da, “Eski Spor Bakanımızın açıklamaları tüm Eskişehirspor camiasını derinden yaralamış ve üzmüştür. Eskişehirspor taraftar liderleri son yıllarda futbol alanında bu toplumsal bilinçlenmenin geliştirilmesi adına, çok önemli çalışmalar yapmış ve büyük başarılar kazanmıştır” dedi. 

BKŞ Tepkisini dile getirdi
BKŞ Başkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi; Türkiye’deki futbol taraftarlarını topyekûn bir terörist kitle konumuna düşüren 6222 yasasının daha da ağırlaştırıldığı ve futbol seyir zevkinin ortadan kaldırıldığı düzenlemelere dayanak olarak, Eskişehirspor taraftarının bir final maçında stadyum içinde meşale yakmasını gösteren Spor Bakanımızın açıklamaları, tüm Eskişehirspor camiasını derinden yaralamış ve üzmüştür.


“İstanbul’daki vukuatlar unutulmamalı”
Hiçbir futbol taraftarının onaylamadığı bu yasaya dayanak gösterilecekse, Fenerbahçe stadındaki olaylar ortada, BJK stadında bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi henüz unutulmadı! GS stadında sahaya atılan Rakı şişesi de halen unutulmadı! İstanbul'da maça giden gencecik bir çocuğun sokak ortasında öldürülmesi de unutulmadı!

“Şiddetle karşı çıkıyoruz”  
Bizler, İstanbul’da bulunan Eskişehirspor taraftarları olarak, Spor Bakanımızın tüm Eskişehirspor taraftarını Türk kamuoyu önünde spordaki tüm şiddet olaylarının faili olarak gösterilmesine şiddetle karşı çıkıyor ve bu açıklamaları protesto ediyoruz. Eskişehirspor taraftarları sadece ve sadece futbol oyununun milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlaması yönünde yaptığı çalışmalarla örnek gösterilebilir.

“Tüm ülkeye örnek”
Eskişehir'de oynanan son milli maç öncesinde ETB başkanımız Murat Diri önderliğinde onlarca takımın tribün liderlerinin milli birlik ve kardeşlik adına Eskişehir'de toplanması, yine çok kısa bir zaman önce Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği tarafından İstanbul'da temsilcileri bulunan Anadolu Kulüpleri'nin taraftarlarının bir araya geldiği bir iftar yemeği etkinliği sayın Spor Bakanımız tarafından tüm ülkeye örnek gösterilebilir.

“Sorunlar yasaklarla çözülemez”
Son olarak şunu belirtmek isteriz ki; Hiç bir sorun yasaklarla çözülemez. Toplumsal sorunların tek çözüm merkezi toplumsal bilinçlenmedir. Eskişehirspor taraftar liderleri son yıllarda futbol alanında bu toplumsal bilinçlenmenin geliştirilmesi adına çok önemli çalışmalar yapmış ve büyük başarılar kazanmıştır. 


"Eskişehirspor taraftarına teşekkür etmiştir"
Türk futbol tarihine ''Milli Amigo'' olarak geçen Amigo Orhan'ın (Orhan Erpek) ve Eskişehirspor taraftarının futbol taraftarlığı adına yapmış olduğu güzellikleri saymaya kalkışsak bir kitap ortaya çıkacak durumdadır. Spor basını, spor yöneticileri ve spor kamuoyu tarafından sürekli olarak tüm futbol camiasına örnek gösterilen Eskişehirspor taraftarı son olarak Eskişehir'de oynanan milli maçlar sonrasında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da övgüsünü kazanmış ve yaptığı konuşmalarında Eskişehirspor taraftarına teşekkür etmiştir.


“Türkiye’nin Milli Taraftarı” 
Kısaca sporda şiddet yasası olarak bilinen 6222 sayılı yasaya dayanak gösterilebilecek nitelikte olaylar örtbas edilirken, Türkiye'nin Milli Taraftarı, bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından bile teşekkür alan Eskişehirspor taraftarının Sporda Şiddet Yasası'na Spor Bakanı tarafından dayanak olarak gösterilmesi, büyük bir talihsizliktir.


"Düzenlemeler birlikte yapılmalı"
Türk futbolunu ve Türk sporunu yönetenler gerçekten sorunların çözümü için çaba sarfetmek istiyorlarsa sürekli yeni yasaklar getirmek yerine futbol oyununun maddi ve manevi tek dayanağı olan futbol taraftarları ile toplanmalı ve yasal düzenlemeleri futbol taraftarları ile birlikte yapmalıdır. Yasal düzenlemelerde halkın desteği alınamıyorsa o düzenlemeler hiç bir şekilde işe yaramaz. Türk futbol kamuoyuna saygılarımızla.”


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi