Eskişehir'e yeni merkez sürprizi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e yeni merkez sürprizi!
A
a

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Birlik Gecesi’ne katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı Tarihi Bölgede bir yapıyı restore ederek Hacı Bektaş-ı Veli’nin çağrısına uygun bilimsel araştırmaların yapılacağı bir merkez açacağız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Birlik Gecesi’ne katıldı. Gecede yaptığı konuşmada 2022 yılının Türkiye’nin değişim yılı olacağını belirten Başkan Kurt, bu değişimin motorunun da Alevi ve Bektaşiler olacağını söyledi. Hacı Bektaş-ı Veli’nin Anadolu aydınlanmasında en önemli insanlarından biri olduğunu belirten Başkan Kurt, “Dünya’nın çok kötü günler yaşadığı bir dönemde, bu yılın sevgi yılı olarak ilan edilerek, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaşı Veli’nin anılması önemli. Eskişehir’de de biz Hacı Bektaş-ı Veli’yi anmayı kalıcı bir pozisyona getirelim istedik. O nedenle derneğimizle ve vakfımızla gerçekleşecek her türlü işbirliğine hazırız. Biz, sizin bölgenizin, sizin insanlarınızın ürünüyüz. Hiç kimse Eskişehir’de başka bir sonucun siz olmadan alınabileceğini düşünemez. Bu nedenle size karşı borcumuzu ödemek, bizim boynumuzun borcu. Her türlü desteği, imkanı kullanırız, birlikte değerlendiririz. Yıllarca ihmal edilen, ötekileştirilen bölgenin kalkınması için her şeyi yapmaya hazırız. Bunu da 7 yıllık süre içerisinde gösterdik” dedi.

“DEĞİŞİMİN MOTORU DA ALEVİ-BEKTAŞİ KARDEŞLERİMİZ OLACAK”
2022 yılının seçim yılı olacağını söyleyen Başkan Kurt, 2022 yılının Türkiye’de değişim yılı olacağını ifade etti. “Değişimin motoru yine Alevi- Bektaşi kardeşlerimizdir. Burada sizlere çok büyük görevler düşüyor. Gelin, birlikte Türkiye’nin geleceğine damgamızı vuralım. Türkiye 2022’de 20 yıllık zulümden kurtulmalı, karanlıktan aydınlığa çıkmalıdır, çıkacaktır da. Buna inanıyorum, herkes de buna inansın. Birileri gidiyor, gelmekte olan da geliyor” diyen Başkan Kurt, 2022’nin sosyal demokrasinin iktidar olduğu bir yıl olacağını vurguladı. Başkan Kazım Kurt, konuşmasında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile birlikte hayata geçirecekleri 3 yeni çalışmayı da duyurdu.

“GÜLTEPE’YE İÇİNDE HACI BEKTAŞ-I VELİ’NİN ANITININ OLACAĞI BİR PARK YAPIYORUZ”
Geçtiğimiz hafta Hacı Bektaş Veli Vakfı ile bir protokol imzaladıklarını söyleyen Başkan Kurt, “Bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Altında bir kreş ve halk merkezi olacak. Bütün bölgenin kullanacağı, yararlanacağı ve yoksul kız öğrencilerimizin barınacağı bir yurt olacak. Onun yanında Odunpazarı Merkezde sizin bilimsel araştırmalarınızı yapabileceğiniz, size layık; sizin çağrınıza uygun bir yapıyı da restore ederek, vakfımızla birlikte değerlendireceğiz. Gültepe’de park ve bahçeler müdürlüğümüzün karşısında büyükçe bir park yapıyoruz. O parkımızın içerisinde bir Hacı Bektaş-ı Veli anıtı koyacağız. Bütün bölgeye hâkim bir tepede, hepimizin üstünde gözü olacak” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 30 Kasım 2021 06:35

Belediye ne zaman temizlik yapacak acaba hep protokol

0 0 Cevap Yaz
Ekici 8 Eylül 2021 19:58

Doğu üstü ve batı üstü de doğu fiyatına açmadıkları için kombine almıyorum bekliyorum. Eskişehirspor taraftarı kimsenin kulu kölesi değildir. Siz yönetim inat ettikçe biz de edeceğiz.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi