Eskişehirspor Stadı ile ilgili o soruya cevap yok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor Stadı ile ilgili o soruya cevap yok!
A
a

Eskişehirspor'un maçlarını oynadığı "Yeni Eskişehir Stadı" ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü'nün verdiği önerge görmezden gelindi ve stada “Atatürk Stadyumu” isminin verilmesi talebine cevap verilmedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberleri: Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, yıkılan Atatürk Stadyumu, yeni stadyum ve alanları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na verdiği yazılı soru önergesine aylar sonra gelen yanıtı, kamuoyu ile paylaştı.

Jale Nur Süllü, Eskişehir’de eski, yeni stadyum alanı ve yapımları konusunda bir bilgi kirliliği yaşanması üzerine, yıkılan Atatürk Stadyumu arazisinin,  TOKİ’ye devri ve Türk Dünyası Kültür Vakfı ile ilintisi sorularına, Bakanlıkça verilen yanıtları, açıkladı: “Yeni stadyumun yapılması için Bakanlık ve TOKİ arasında 07.03.2013 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bu protokol ile yeni stadyum alanı karşılığında eski stadyum alanı TOKİ’ye devredilmiştir. Protokolün tarafları ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı arasında imzalanan 17.01.2014 tarihli protokol ile devri yapılan taşınmazların Türk Dünyası Meydanı olarak kullanılmak üzere Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’na devri hüküm altına alınmıştır.  “Millet Bahçesi”  yapımının devam ettiği alanın,  protokolde yer aldığı üzere, “Türk Dünyası Meydanı” olarak devredildiğinin açıkça belirtildiğinin altını çizen Süllü,  bütçelere ilişkin bilgilerin açıklanmadığını söyledi.

Süllü, yeni stadyum ve ismi ile ilgili sorularına bakanlığın, “Stadyumunun, mülkiyeti Bakanlığımız uhdesindedir. Bakanlığımıza ait, tesislerinin adları Tesislere Ad Verme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde verilmekte olup, ad verilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir” cevabının, süreci belirsizliğe ittiğini söyledi. Eskişehirlilerin, yeni stadyuma  “Atatürk Stadyumu” isminin verilmesi talebini bakanlığın yok saydığını belirten Süllü,  “Yıkılan Stadyumun adı Atatürk’tür, yeni yapılan stadyumun adı da Atatürk Stadyumu olmalıdır. Sürecin, takipçisi olmaya devam edeceğim.” dedi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alpar 8 Aralık 2019 12:41

İşte klasik Chp kafası herşeye ideolojik olarak bakar, sonrada ülkeyi kutuplaştırıyorlar diye şikayet eder. Hep şikayet nanakorluk ama cozum yok.Siz önce Eses kume dusuyor, chp belediyeler suspus ona cözüm bulsanıza. CÖZÜM YOK. Millet ne yapacagını bilir kervan yuruyor.

0 1 Cevap Yaz
Eses 3 Aralık 2019 23:23

Acil olan konular üzerine durmaya dene bence eskisehir is adamları ve eskişehir üst tabakasını toplayın. eskişehirspor ve atatürk üzerinden reklam yapmayın. Tamam stadyum ismi üzerinde takipçi olunda, eskişehirspor a daha farklı nasıl yardımcı olabilirim diye düşünmek lazım.

3 4 Cevap Yaz
DKC 3 Aralık 2019 22:28

Eseslee kardeşim helal olsun,yorumuna aynen katılıyorum. Ekleme yapayım, o stada Abdülhamid veya Kadir Mısırlıoğlu ismi verilmesini teklif etselerdi. Hemen anında, harekete geçerlerdi stadın ismi ışık hızında değişirdi...

4 3 Cevap Yaz
Nicola 3 Aralık 2019 16:54

Jale Hanımın yaptığı hamle güzel fakat bunlardan daha acil konularda desteğe ihtiyacımız var.. Sponsor bulma konusunda yardımcı olabilirse Eskişehirspor kapanmadan o stadı kullanmaya devam edebiliriz..

1 8 Cevap Yaz
es es 3 Aralık 2019 16:28

Eski stadı neden yıktılar sanıyorsunuz?

6 5 Cevap Yaz
eseslee 3 Aralık 2019 15:17

Sayın SÜLLÜ Türkiye'de ne kadar Atatürk adını taşıyan stadyum varsa neredeyse tamamı yıkılıp şehirlerin farklı yerlerine farklı isimlerle (arena vs) yeni stadlar yaptılar. Buradaki gaye belli bizler herşeyin farkındayız siz konunun takipçisi olmaya devam edin biz sandıkta gerekeni yaparız.

7 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi