Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirspor siyasi oyun alanı değildir

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor siyasi oyun alanı değildir
A
a

CHP İl Başkanı Rabia Akman canlı yayında konuştu

Sütiş Eskişehir


İşte o açıklama;

"Eskişehirspor Başkanı Sayın Halil Ünal’ın, dün yaptığı iki açıklamayı da dikkatli bir şekilde takip ettik.
Her ne kadar, Halil Ünal’ın mesnetsiz, gereksiz, çarpık, yalan dolu ve de en önemlisi siyasi amaca hizmet eden açıklamalarına gerekli cevabı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen vermiş olsa da, konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü’nün de söyleyecekleri var.
Öncelikle şunu ortaya koymalıyız ki, “ESKİŞEHİRSPOR SİYASİ OYUN ALANI DEĞİLDİR”
Eskişehirspor’un bugün başkanı tarafından getirildiği durumdan Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen’i “kulübü ligden düşüren(!) kişi” olarak açıklama yapmak, hatta sokağa bile çıkamaz hale getirmekle tehdit etmek küstahlığında bulunmak neyin nesidir ? Büyükerşen’e saldırı mı düzenleyeceksiniz ? Bir de üstüne Belediye Başkanlığı’ndan istifasını isteyeceksiniz ! Bunlar, en hafif tabirle aymazlıktır, hafifliktir, Eskişehirlileri hiçe saymaktır.
Ancak, gerçek Eskişehirspor taraftarları ve kamuoyu çok iyi bilmeli ve anlamalıdır ki, Yılmaz Büyükerşen’i kulübü ligden düşüren kişi olarak nitelemek ve istifasını istemek, sadece densizlik değil, aslında “Taşvana kaç, tazıya tut” oyunundan başka bir şey değildir.
Mevcut Eskişehirspor yönetiminin, kalbi Eskişehirspor için atan, damarlarını kessen kanı siyah-kırmızı akacak, vefakar ve büyük taraftarını kullanarak nasıl bir siyasi oyunun piyonu haline getirmeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz.
İktidarın çok sık yaptığı “hayali bir düşman yaratarak onun üzerinden algı operasyonu” gerçekleştirme düsturu, bugün Eskişehir’de, Eskişehirspor taraftarları kullanılarak yeniden hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.
Eskişehirspor’un acil olarak ihtiyaç duyduğu yaklaşık 15 Milyon Türk lirasının, geçtiğimiz günlerde, hangi kapalı kapılar arkasında, kimlerle görüşülerek bulunduğunu, yasağa rağmen transferlerin nasıl kılıfına uydurulduğunu biliyoruz. Dahası, bu görüşmeye kimlerin aracılık ettiğini, Eskişehirspor’a verilen bu paranın “neye karşılık” olarak verildiğini de biliyoruz.
Burada amaç tamamen siyasidir ve önümüzdeki yerel seçimler odaklıdır.
Saçma sapan, anlamsız, kargaların bile güldüğü bir iddia ile ortaya çıkarak, “takımın bu hale gelmesinden Yılmaz Büyükerşen” sorumludur diyecekseniz, yarın öbür gün de, “ İşte kurtarıcımız. Gerekli para bulundu. Eskişehirspor kurtuldu” diye bas bas bağırıp iktidar partisinin muhtemel Büyükşehir Belediye Başkanı adayının propagandasını yapacaksınız. Yok öyle yağma!
Eskişehirspor’un mevcut başkanı da dahil olmak üzere, hiç kimse, Eskişehirspor’u siyasi oyunlarına, dalaverelerine, ahlaksız planlarına alet edemez.
Biz Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ve Eskişehir Halkı olarak, Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumdan kurtulmasına katkı sağlayacak herkesi alkışlar, teşekkür ederiz. Ama bunu siyasi bir strateji ile şehrimizin hocası, Üniversitelerimizin kurucusu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i, saçma sapan, mantıksız, kasıtlı ama esasen çok komik bu iddialara karşı da savunur, kimseye yedirmeyiz.
Çok değerli Eskişehirspor taraftarı ve kamuoyunun sağ duyu ile düşünmesini istediğimiz son şey şudur;
Bir tarafta, 200 milyon liranın üzerinde borç ile, uçurumun kenarına gelen Eskişehirspor’un yöneticisi, diğer tarafta, bozkırın ortasında bir vaha yaratan, son 20 yıldır Eskişehir’i gerek Türkiye’nin, gerekse dünyanın konuştuğu bir şehir haline getiren Yılmaz Büyükerşen. Bir taraftaborç sarmalı içinde kıvranan, hem borçların hem de kulübe giren paraların hesabını veremeyen Eskişehirspor yöneticisi, diğer taraftasayısını bilemeyeceğimiz kadar ödül alan, yüzbinlerce turistin Eskişehir’e akın etmesini sağlayan, Türkiye’nin açık ara en başarılı ve vizyoner Belediye Başkanı olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen. Hangisinin başarılı olup işini iyi yaptığını kıyaslamaya bile gerek yokken, Eskişehirspor gibi büyük bir markanın ve taraftarının, böyle siyasi bir oyun içine çekilmesini, büyük bir utanç içinde izliyoruz.
Eskişehirspor taraftarına ve kamuoyuna saygılarımızla.

Rabia AKMAN
Cumhuriyet Halk Partisi
İl Başkanı"
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Rabia 17 Ağustos 2018 03:09

Ahhhh kızcağızım ahhhh... ya sen daha dün politikaya başlayıp p”sini öğreniyordun, şimdi birde futbola mı merak saldın. Allah aşkına bir git yaaa... tüylerim diken diken oluyor seni görünce ! Chp”nin ümitsiz ev kadını

0 1 Cevap Yaz
vatandaş 16 Ağustos 2018 19:14

sizin iddianız buydu: "Eskişehirspor’un acil olarak ihtiyaç duyduğu yaklaşık 15 Milyon Türk lirasının, geçtiğimiz günlerde, hangi kapalı kapılar arkasında, kimlerle görüşülerek bulunduğunu, yasağa rağmen transferlerin nasıl kılıfına uydurulduğunu biliyoruz." bakalım, eğer para bulunursa, sizin iddianızın doğru olma ihtimali vardır. hatta yüzde 99'dur diyebiliriz. ama para bulunmadıysa ne olacak? alenen bir kez daha yalan söylemiş olmayacak mısınız? son 24 saatimiz kaldı. bu sözünüzü her yerde hatırlatırım bilmiş olun.

0 1 Cevap Yaz
Hasan 16 Ağustos 2018 16:18

Bırakın EsEs yarsım etmeyi.vekiliniz Göztepe çıktı diye övgüler düzdü.Taraftar hala unutmadı.

0 4 Cevap Yaz
eses 16 Ağustos 2018 11:44

ESES e sahip çıkmayana oy yok,belediye seçimlerinde görüşeceğiz,

1 4 Cevap Yaz
Es 16 Ağustos 2018 10:05

Ne şehirmiş yaaa. ESKİŞEHİRSPOR kapansın sizlerde muradınıza erin.Seçimde Oyumu artık vermeyeceğim. ESKİŞEHİRSPOR’a sahip çıkmayanlara oyumu vermem.

2 6 Cevap Yaz
Aliş 16 Ağustos 2018 02:07

Göztepe bizi yenip şampiyon olunca izmirin dağlarında çiçekler açtı diyerek havalara uçan GAYE USLUER ,İ Unutmadık.

2 8 Cevap Yaz
ibrahim 16 Ağustos 2018 00:29

siyaseti boşver eskişehirspora sahip çıkın

2 5 Cevap Yaz
ibrahim 16 Ağustos 2018 00:27

formaya kalabak suyunun reklamınıdamı veremiyosunuz büyük şehir belediyesi olarak.

2 8 Cevap Yaz
Esesli 15 Ağustos 2018 22:09

Tiyatroya bir senede 20 trilyon aktaracaksiniz esese gelince başka kapıya diyecek taraftarı asagilayacaksiniz sonra da utanmadan konusacaksiniz .bu tam buyukersenlik davranislar

2 8 Cevap Yaz
Volkan 15 Ağustos 2018 22:03

Keşke heykelle bitseydi emek mah 71 evler çankaya mah yollar perişan 2 aydır her yer köstebek yuvası gibi seçimde gelen turistler destekler artık sizi.

2 7 Cevap Yaz
Hadi bakalım 15 Ağustos 2018 21:44

Es es siyasi oyun alanı değilse hadi bakalım elleri cebe atında görelim.Hep işkembe-i kübradan atmakla olmaz.Belediyenin kaynaklarının aslan payını halkın yüzde 3-5 ,inin keyfine olan sanat dallarına operaya vs. 20 yıldır savuruyorsunuz.

1 10 Cevap Yaz
eses 15 Ağustos 2018 21:33

ey chp sizden hic bir sey olmaz buyukersen hoca kendini savuvur o sizin ustunuzde eskisehirde chp o istedigini yapar sizde laf olsun konusuyosunuz. 2 reklam veremezmi.

2 10 Cevap Yaz
turgay 15 Ağustos 2018 21:25

Siz bırakın eses i ve tartışmayı. Eskişehir hizmet bekliyor. Eses bir şekilde düzlüğe çıkar.

1 8 Cevap Yaz
Ferit Yıldırım 15 Ağustos 2018 21:15

Büyükerşen oldum olası Eskişehirspora dost olmamıştır.Civar şehirler yol köprü alt geçit problemlerini çoktan çözmüştür.Büyükerşen Eskişehir için bir fazlalıktır,halkımız artık gerçekleri görüpte bu yaşlı kişiyi değiştirmesi gerekir. Eskişehir ondan sonra önü açılır ve şahlanışa geçer.Gerçek değerini bulur.

2 9 Cevap Yaz
Ekrem Çelik 15 Ağustos 2018 21:04

İyi de Rabia Hanım siz partidaş larim bakan kör müsünüz. Eskişehirspor bu şehrin takımı, Kazım bey bu takıma can atarken büyükşehir nerede ? Hiç mı yasal gelir kaynağı bulamazdınız.Direk para vermenın suç olduğunu biz de biliyoruz.Biz de biliyoruz yasak olduğu halde Akp belediyelerinin takımlara yardım ettiğini.Siz de yasal olarak verin.Işte böyle başarılı olduğu halde şehrin göz bebeğini unutursan 9 değil 15 seçim kaybedersin.

2 9 Cevap Yaz
erhan 15 Ağustos 2018 20:57

hoca yardım yapacakta muhtemelen engelleniyordur

10 3 Cevap Yaz
Genç es es liler 15 Ağustos 2018 20:38

hoca tamamen haksız..Büyüklerimizden duyduğumuz hoca ilk seçildiği zaman belediyenin es es,e tahsis ettiği (0302) mercedes otobüsü çekip aldığını , ogünkü yöneticilerin takımı deplesmana götürmek için otogarda firmalardan otobüs dilendiğini hala anlatırlar.Halil ünal şu bu bahane hocanın kıllı bacak alerjisini bilmeyen yok.Gerisi hikaye......

2 11 Cevap Yaz
Volkan 15 Ağustos 2018 20:15

Birakin bu isleri tek buyuk once allah sonra es es gelir bu sehirin takimi mazisi olan bu kulup bu haldeyken heykele devam edin sultanderen agaclari sokun yolu daraltin siz

2 7 Cevap Yaz
Serdar 15 Ağustos 2018 19:36

Chp bu ülkenin en zengin partisi neden yardım etmiyorsunuz. Marta az kaldı suyunuz kaynadı

2 8 Cevap Yaz
Levent 15 Ağustos 2018 19:23

Ben hep hocaya oyumu vermistim ama artik sirf eskisehirspora kostek oldugundan dolayi oy moy yok

3 7 Cevap Yaz
eses 15 Ağustos 2018 19:15

yılmaz hoca takıma ne zaman destek verdi ki şimdi versin..şehir putlardan geçilmiyor ama trafik sorun park sorun.alt yapı sorun.yılmaz hocaya emekleri için teşekkür edip emekliye ayırma vakti geldi artık.

2 7 Cevap Yaz
Cezmi 15 Ağustos 2018 19:06

Yılmaz hocayi çık seviyoruz âmâ eskisehirsporsuz y

4 1 Cevap Yaz
Cumeyt 15 Ağustos 2018 18:09

Boş yapmayın artık gözden düştü milli duyguları olmayan biri istemiyoruz

2 6 Cevap Yaz
mehmet 15 Ağustos 2018 16:53

Heykel ve park yapmayı belediyecilik sanan Büyükşehir bi zahmet trafik sorununu da çözsün.şimdi seçim yaklaşıyor diye ana caddelere asfalt döktünüz göz boyamalık emek esentepe yeşiltepe 71 evler gündoğdunun hali içler acısı

17 33 Cevap Yaz
mehmet 15 Ağustos 2018 16:51

Alt belediye olan odunpazarı reklam alanlarını kiraya verip eses e destek oluyor ama büyükşehirden ses yok.final maçına gelmeyen başkan avrupa kupası maçlarında boy gösteriyor. aynı şekilde senelerdir açık tribün üstünü söz verip kapatmadı.verilen sözler tutulmadı. Büyükşehirin bu tavrı eskişehirspor taraftarını çok üzmüştür.

15 33 Cevap Yaz
Eşref 15 Ağustos 2018 16:24

Başakşehir,Rizespor,Ersurum Belediyespor,Akhisar belediyespor,3 sözde büyüksporlar,Kayserispor,Konyaspor parayı nereden buluyor.Birisi çıksın açıklasın.

10 34 Cevap Yaz
Bahadır 15 Ağustos 2018 16:24

Hakkaniyetli bir açıklama olmuş tebrik ederim.

30 16 Cevap Yaz
2626 15 Ağustos 2018 16:20

Tarafsız bir gözle,kanunlar müsade etmiyor,doğrudan yardım edemiyor.Bunlara da bir şey demeyelim.Koskoca büyükşehir camiası neden 2 loca alarak EsEs taraftarının gönlü alınmaz.Takımın yanında olduğu göstermesi bile yetecek.Sayın başkanı Cincospor,8taşspor veya Dönerbahçe geldiğinde şeref trübünüde görmek taraftarı üzüyor.

10 27 Cevap Yaz
vatandaş 15 Ağustos 2018 16:08

chp, ekmelettin vakasından beridir, gözümden düşmüş bir partidir.

12 27 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi