Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirspor oyuncularında sağlık sorunu yok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor oyuncularında sağlık sorunu yok!
A
a

Eskişehirspor Kulübü doktoru Barış Kurtgöz önemli açıklamalarda bulundu. Kulüp olarak her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Kurtgöz, ayrıca bu süreçte tüm futbolcularla iletişim halinde olduklarını ve şimdiye kadar hiçbir sağlık sorunu yaşamadıklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberleri...

Hazırlığımızı yapmıştık
“Türkiye'de ilk vakanın 11 Mart'ta görüldüğünü. İlk vakaya rastlanmasının ardından bazı yeni tedbirler uygulamaya sokulduğunu hatırlatan Dr. Kurtgöz, “Eskişehirspor kulübü olarak bizim 12 Mart tarihinde deplasmanda oynadığımız Osmanlıspor maçı vardı. Ülkemizde virüs vakası görülmeden önce ve Osmanlıspor maçı öncesi sağlık ekibi olarak kulüpte gerekli tedbirleri almıştık.”

Oyuncuları bilgilendirdik
Oyuncularımıza virüsle ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmış, tesis içinde maskeler takılmaya başlanmış, Osmanlı deplasmanına da sosyal mesafeye uyarak, maske takılarak ve gerekli hijyen önlemleri alınarak gidilmişti. Bu maçta taraftarlarımız da tribündeydi ve büyük risk altındaydı.

Tesisleri dezenfekte ettik
Bu maç sonrası liglerin seyircisiz oynatılması kararı alındı. 16 Mart tarihinde sahamızda oynadığımız Adana Demirspor maçı öncesi tesislerde önlemleri arttırdık. Yönetim kurulumuz tesislerde dezenfekte çalışmalarını yaptırdı. Genel kurulları arttırarak, futbolcularımızın toplu yerlerden uzak durması, tesis içinde sosyal mesafeye uymaları, hijyene dikkat etmeleri yönünde uyarılar yapıldı.

Maça tedirgin çıkmıştık
“Sonuçta lig devam ediyordu ve önümüzde Adana Demirspor maçı vardı. Bu karşılaşmaya her iki takım oyuncuları tedirgin çıktı. Maçların seyircisiz oynanması kararına rağmen salgının devam ettiği bir süreçte stadyumda takımlar, görevliler, protokol olmak üzere birçok insan vardı. Erzurum’a gitmeden önce liglerin iptali oldukça yerinde bir karar oldu.”

Sürekli konuşuyoruz
“Sonuçta liglerin ne zaman başlayacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Siyah kırmızılı takımda futbolcularımız ve teknik kadro izinli durumda. Sağlık ekibi olarak oyuncularımızla sürekli iletişim halindeyiz. Kendileri ve aileleriyle ilgili herhangi bir sağlık sorunu şu ana kadar yaşanmadı. Oyuncularımız evlerinde olduğu için, takım halinde herhangi bir genel sağlık testi yapmamız söz konusu değil.”

Süreci atlatacağız
“Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Eskişehir’de de koronavirüs vakası var. Bu yüzden dikkatli olmalı ve bakanlık tarafından açıklanan kurallara uymak zorundayız. Taraftarlarımız da sabırlı olsun. Ülke olarak bu süreci atlatmak zorundayız. Güzel günlerde tekrar tribünlerde buluşana kadar, kendilerine ve ailelerine iyi baksınlar. Ateş, yorgunluk, kuru öksürük ve nefes almada zorlanma yaşandığında, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun” dedi.
 
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi