Eskişehirspor oyuncuları için büyük tehlike olur...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor oyuncuları için büyük tehlike olur...
A
a

Eskişehirspor kulüp doktoru Op. Dr. Barış Kurtgöz maçların oynanmasının büyük yanlış olduğunu söyledi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor haberi

Liglerin yeniden başlama tarihi olarak Haziran ayının ikinci haftası gösterilirken, Eskişehirspor kulüp doktoru Op. Dr. Barış Kurtgöz antrenman ve maçlar ile ilgili bütün takımları büyük tehlikenin beklediğini söyledi.

Kurtgöz “Halen çok sayıda vakanın bulunduğu ortamda  antrenmanların başlaması ciddi risk teşkil edecektir. Risk tamamen ortadan kalkmadan futbol gibi yakın temasın olduğu bir sporun başlaması doğru değildir” dedi.

İstikbal'in haberine göre, Kurtgöz “19 Mart günü durdurulan liglerin yeniden başlaması gündemde. Konu ile ilgili yöneticiler başkanlar gazeteciler federasyon herkes görüş bildiriyor. Fakat liglerin başlama tarihi öncesinde en az 4-6 haftalık oyuncuların bir hazırlık dönemi geçirmesi gerekli. 19 Mart tarihinde ülkemizde 359 covid19 hastası varken durdurulan antrenman ve maçların halen yaklaşık 70000 testi pozitif aktif hastanın olduğu bir ortamda antrenmanların başlaması ciddi risk teşkil edecektir.

“İHMAL KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURACAKTIR”

Kurtgöz, “Sosyal mesafe kurallarına uyma, hijyene dikkat etme antrenmanları gruplar halinde yapma, oyuncuları ve teknik kadroları izole etme ve benzeri önlemler alınacak olsa bile. Pratikte en ufak bir aksama veya ihmal kötü sonuçlar doğuracaktır. Futbol oyununda sporcuların birbirine teması nasıl kaçınılmaz ise top ile yapılacak antrenmanlarda da bu temas mutlaka olacaktır. Ayrıca malzemeci ve sağlık ekibinde çalışan personelin sporcu ile sosyal mesafe ve temas kurallarını yüzde yüz olarak uygulaması neredeyse imkansızdır”. açıklamasında bulundu.

“DOĞRU DEĞİL"

Kulüp doktoru ayrıca, “Şahsi fikrim risk tamamen ortadan kalkmadan futbol gibi yakın temasın olduğu bir sporun başlaması doğru değildir. Bu sezon ile ilgili karar federasyon tarafından verilecektir. Eğer bu sezon mutlaka tamamlanacaksa da tarih için beklemek gerektir. Ama bazı ülkelerdeki gibi bizde de sezon sonlandırılacaksa, yeni sezon hazırlık ve başlangıç için zamanımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yeni takım şart 3 Mayıs 2020 04:04

Düşmeniz için herkes elinden gelen ne ise fazlasını yaptı.2.ve 3.ligde küme düşmeyi kaldıran federasyon 1.ligde sırf biz düşelim diye dusmeyi kaldırmadı.çok zorluyorlar yeni takım kurmamız için napalim kurarız bizde.

0 4 Cevap Yaz
ADNAN 2 Mayıs 2020 17:46

Haklisin

0 4 Cevap Yaz
gökhan çatal 2 Mayıs 2020 13:43

Zaten düştük boşuna oynamayalım hem masraf olmaz hem takıma zarar gelmez. Gelecek yılın takımını elimizde tutalım transfer yasagımız var kimseyi kaçırmayalım. Yada kurulacak yeni takıma oyuncuları kaydıralım. Sözleşmesi bitenler yavaş yavaş yeni takıma alınabilir. Böylece 2 takım arasında ilişki tespit edilmemiş olur. İleride başımız ağrımaz.

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi