Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirspor ne hale getirildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor ne hale getirildi!
A
a

Eskişehirspor tam 14 sene sonra tekrar 2. Lig’e düştü. Bu kulüp çok değil, 5-6 sene önce Süper Lig’de fırtına gibi esiyordu. Ancak küme düştükten sonra olan oldu, Siyah Kırmızılı kulüp çöküş dönemine girdi

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor ne hale getirildi!

Eskişehirspor tam 14 sene sonra tekrar 2. Lig’e düştü. Bu kulüp çok değil, 5-6 sene önce Süper Lig’de fırtına gibi esiyordu. Ancak küme düştükten sonra olan oldu, Siyah Kırmızılı kulüp çöküş dönemine girdi.
Bu zamana kadar, Eskişehirspor’un parası çarçur edildi. Skandal transferler, fayda sağlamayan isimler kadroya katıldı. Bunun yanında para kazanılacak oyuncular ise elimizden kaçtı.
Gazeteniz Anadolu ise son 10 yılda yapılan hataları camiaya hatırlatarak, geçmişten dersler çıkarılması için yazı dizisi başlatıyor. Sadece yönetimlerin hatalarını değil, şehrin önde gelenlerinin dahi bu kulübe sahip çıkmamasını hatırlatacağız…
 

Eskişehirspor'dan 76 dakika için 6,7 milyon lira aldı!

Süper Lig’de kaliteli kadrolar kurmaya çalışan Eskişehirspor’un zaman zaman parası boşu boşuna gitti. Bunun başlarında kuşkusuz Kris Boyd geliyor. 2011-2012 sezonunda transfer edilen Boyd, 76 dakika oynadığı Es Es’ten 6 milyon lira para aldı

Sadece 2 lig maçında oynadı

Eskişehirspor, 2011-2012 sezonunun başında 2 milyon euro (yaklaşık 6 milyon lira) bonservis bedeli karşılığında Middlesbrough’dan Kris Boyd’u transfer etmişti. Temmuz 2011 tarihinde Eskişehirspor’la 3 yıllık resmi sözleşme imzalayan Boyd, Michael Skibbe’nin göreve geldiği sezonun ilk yarısında sadece 2 lig maçında forma şansı bulurken toplamda 76 dakika sahada kalmıştı.

Hesabı hiç sorulmadı

Kris Boyd Eskişehir’e özel bir helikopterle gelmişti. Yaklaşık 4 saat süren transfer görüşmelerinin ardından futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Tesislere helikopterle gelen ve 2 milyon euro’ya imza atan Boyd Eskişehirspor formasıyla sadece 76 dakika forma giydi. Eskişehirspor’un kasasından 6.7 milyon civarında bir para çıkarken, bunun hesabı hiçbir zaman sorulmadı!

Mesut Hoşcan: Gerekli itirazlar yapılmamış

Halil Ünal başkanlığında kulübe transfer edilen Kris Boyd transferinde dönemin yöneticisi Mesut Hoşcan önemli rol oynamıştı. Hoşcan yıllar sonra Boyd transferi hakkında ilk kez konuşmuştu. Hoşcan, başkan olarak yaptığı açıklamada, “O kişiyi ben getirmedim. Sadece yöneticiydim. O zamanın teknik direktörünün istediği bir oyuncuydu. Başkanın onayı olmadan bir şey yapılmaz. Oyuncu ile ilgili gerekli itirazlar yapılmadığından dolayı sözleşme ücretinin tamamını almıştır” demişti.

“Ödemeler zamanında yapılmadı”

Sadece 76 dakika forma giyen Kris Boyd’un Eskişehirspor’dan alacakları ödenmediği için ayrıldığını futbolcunun menajeri Mark Donaghy açıklamıştı. Skysports’a o zaman açıklama yapan Boyd’un menajeri, “Kontratı feshettik. Çünkü ödemeler zamanında yapılmıyordu. Her türlü yasal başvurumuzu yaptık” ifadelerine yer vermişti. Eskişehirspor, FIFA’lık olan bu dosyada hatalı olarak belirlenmiş ve futbolcuya ödeme yapmıştı.
 
 
 
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 16 Temmuz 2020 14:20

insanlar batuhan karedenizi kıskandıkları için çocuğa yapılan haksızlıklarda ona destek vermediler gittiler 3 gün sonra takımı satıp fenere gidecek olan ersun yanala destek verdiler ahı çıktı batuhanın ne fenere ne beşiktaşa kimseyi ayırmadan gollerini atıyordu aynı haksızlıkları kamaraya da yaptılar milinkoviçe de ne kadar kaliteli futbolcu geldiyse Eskişehirspor hainleri bizi satan gs lileri göklere çıkarıp onları sahalarda yuhalattı küstürdü kalitelerini kıskandılar gitsinlert istediler, en büyük suçlular taraftarın içindeki bu tip insanlardır

0 0 Cevap Yaz
bilek26 16 Temmuz 2020 14:12

cris boyd çok iyi golcüydü onu oynatamayan yada oynatmayan skibbe takıma futbol oynatmayı unutturduydu en büyük hata skibbe idi.

1 0 Cevap Yaz
Çifteler li 15 Temmuz 2020 16:47

Yerel medya sizin de sucunuz var.neden zamaninda aciklamadiniz bazı şeyleri.eses bittikten sonra sesiniz cikiyo.zamaninda kral ciplak diye sesiniz cikacakti.

0 1 Cevap Yaz
şimşekler 15 Temmuz 2020 13:23

zenci futbolcularımız Hamed ve ötekisi Türk vatandaşı yapılarak ikinci ligte oynatılırlardı kimsenin aklına gelmiyormu acaba ?

0 3 Cevap Yaz
kamil çelebi

6 ay önce yazmıştım dinleyen olmadı sanırım

0 1
Yerliyi elde tutabilsek nasıl olur ? 15 Temmuz 2020 13:19

Bir zamanlar 2009-2012 yılları arasında Eskişehirsporda toplam 72 maçta 23 golü olan Batuhan Karadenizi elimizde tutabilseydik iyi olurdu. Batuhan karadeniz sadece 1 örnek, ne kadar yerli alt yapıdan yetişme futbolcu olursa o kadar iyidir. Türk futbolunun en büyük hatası yerli futbolcu alt yapısına gereken önemi ve hassasiyeti göstermemesidir. Hani yerli üretim kavramı var ya, hah işte bu futbolcu olayınada bu şekilde bakılmadığı sürece ne trilyonlar kaptırırız biz yabancılara var ya ! Öyle 3 oyuncu bizden olsun, geri kalanı paramız var getirtiriz parasıyla dersen, her gelen yabancı, senin kulübün parasını tokatlar gider tokatlar gider. İki iki daha dört eder. Önce yerli futbolcularımızı yetiştirelimde, kulübün parası kulüpte kalsın diyeni hiç görmedimde duymadımda. Bak bugün dört büyüklere, mesela galatasaray artık yabancısız yapamıyor. Niye çünkü yüksek meblağlarda para ödeyip şampiyonluk yarışına alışmış ve yabancı sınırlaması kaldırılsın diye tff ye itirazda bulunuyor.

0 1 Cevap Yaz
pompeo

yetistirdiklerimiz de üc kurusa gitti (mesela dorukhan) ... alper haric ...

0 2
Es26

Semih güler hasan hüseyin acar ve firatcan üzüm diğer bedavaya giden isimler

0 1
serdar 15 Temmuz 2020 13:05

Takımı bu hale getirenlerden hesap sorulmalı mahkeme yoluyla mal varlıklarına el konulmalı.Yoksa bizim vereceğimiz üç beş kuruşla bu takım kurtulmaz

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi