Eskişehirspor kongresinde yürek burkan görüntü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor kongresinde yürek burkan görüntü!
A
a

Eskişehirspor’da bugün yapılması gereken kongre 799 delegeden 37’sinin katılmasıyla ertelendi. Bugün yapılması planlanan kongreye gelen güvenlik görevlilerinin sayısının üyelerin sayısından fazla olması ise Eskişehirsporluların yüreğini yaktı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor camiası dün yine ertelenen bir kongre yaşadı. Dün yapılması gereken kongreye 37 delege katıldı. 799’dan delegeden sadece 37 kişinin katılması nedeniyle seçimli genel kurul 3 Ocak Perşembe gününe ertelendi. 3 Ocak’ta yapılacak olan kongrede bu sefer çoğunluk aranmayacak. Eskişehirspor Kulüp Müdürü Can Öksüz kongrenin ertelendiğini açıkladı. Öksüz, “Bugün  yapılması planlanan Eskişehirspor seçimli genel kurulumuz 37 kişinin katılımı ile gerçekleştirilememiştir. Şu an itibariyle kongremiz 3 Ocak Perşembe günü saat 10.00’da Anemon Otel’de gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verdi.

Güvenlik güçleri daha fazlaydı

Eskişehirspor’da gerçekleşemeyen kongrede ilgin bir detay dikkatlerden kaçmadı. 799 delegenin katılması gereken kongreye 37 kişinin katılmasının yanı sırada kongre üyesinden daha fazla güvenlik güçlerinin katılması dikkatlerden kaçmadı. 50’ye yakın güvenlik güçleri kongrenin sona ermesinin ardından salondan ayrıldı. 

Ben zor günlerde aday olurum

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal kongrenin ertelenmesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ünal “Ben Eskişehirspor'un zor günlerinde aday olurum. Eskişehirspor bugün iyi günlerinde ama bunun farkında olan yok” diyerek bir kez daha aday olmayacağını açıkladı.

Birlik ve beraberlik lazım

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal ertelenen kongrenin ardından basın açıklaması yaptı. Ünal şunları söyledi; “Her başarının temelinde birlik ve beraberlik yatar. Bunu her fırsatta söylüyoruz. Eskişehir'in bir güç birliğine ihtiyacı var. Bazı husumetler ve çekişmeler bu kulübe çok zarar veriyor. Bir takım kişilerin kendi aralarında yarattığı bu durum bu kente çok zarar verirken en çok da Eskişehirspor zarar görüyor.”

Yepyeni bir takım yarattık

“Eskişehirspor neleri aşmış ve bugünlere gelmiş bir kulüp. Kapandı gitti denilen bir tablodan yepyeni bir takım yarattık. Transferleri gerçekleştirirken sadece transfer olsun diye yapılmadı. Geçmişten alacakları olan oyuncuları da transfer ettik ki dosya sayımız azalsın. Bunun en büyük örneği İbrahim Sissoko'dur. Kendisi bu sezon bedava oynuyor. İstediği zaman 6 puanı sildirebilecek duruma gelmişti.”

Her şeyi açıklayacağım

“Bunları tek tek genel kurul günü açıklayacağım. Eskişehirspor’da gün birlik günüdür. Eskişehirspor Kulübü’nün seçilmişi, bürokratı gelip bu cenaze nasıl kalkıyor bunu hep birlikte yapmalıyız. Kendi özünden çıkmış oyuncularıyla şu an ligde çok iyi mücadele sergiliyoruz. Altyapı hocalarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Ama Ahmet hocaya ayrı bir teşekkür ediyorum. Ahmet hocanın döneminde seçilmiş futbolcular bunlar.”

Hepsine müşteri var

“Öyle bir takım oluştu ki bugün tüm oyuncularımıza müşteri var. Türkiye’nin en büyük en önemli camialarından bir tanesi bizden 5 futbolcuyu istiyor. Ama bizim oyuncu satma gibi bir niyetimiz yok. Küllerinden yeniden doğabilen, her yaş grubu için sıfırdan bir kadro oluşturabiliyoruz. Kimse kusura bakmasın bugün Fenerbahçe'nin 15, Eskişehirspor'un 16 puanı var. Bu çocukların tamamı asgari ücretle futbol oynuyor.”

Bu kulüp yaşamalı

“Eskişehirspor büyük bir camiadır. Bu kulüp yaşamalı ve en kısa zamanda Süper Lig'e dönmelidir. Transfer yasağını açmak geçen sezona kadar daha kolay. Şu ana kadar dosyaların yüzde 85'ini halletmiş durumdayız. Yüzde 15'lik kısmı da yeni gelecek yönetim halledecektir. Çözülmeyecek problemler değil. Yeni yönetim oluşana kadar biz eski yöneticiler olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Kimse adayım demedi

“Takımımız 2 Ocak 2019 kamp için toplanacak. Eskişehirspor'dan ayrıldı denilen tüm isimlerde transfer yasağının kalkmasını bekleyecektir. Takımımız Antalya'da kamp yapacak. Çağırdığımız tüm isimler kampa katılacak. İnşallah 3 Ocak 2019 tarihinde güzel bir kongre yaparız. 6 aydır çağrıda bulunuyoruz. Aday olmak isteyen varsa buyursun gelsin aday olsun diye. Ama kimse çıkıp adayım demedi.”

İnşallah aday çıkar

“İnşallah haftaya bir aday çıkar ve bu kulübü alır. Ben aday olmayacağımı söyledim. Eskişehirspor'un zor günlerinde aday olurum. Eskişehirspor bugün iyi günlerinde ama bunun farkında olan yok. En zor günleri aşılmış durumda. Her şey para ile çözülmüyor. Örneğin gelmiş olan bir -6 puan cezasını biz ikili ilişkiler ile halledebildik ve önüne geçtik. Bu kulüp kapanırsa alacaklarınızı hiç bir zaman alamazsınız.”

Fedakarlık yapmalılar

“Mersin İdman Yurdu, Orduspor gibi camiaların durumları ortada. Bu sebepten Eskişehirspor'un yaşaması için gerekli fedakârlıkları yapmalılar. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Bu kulübe yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Özellikle de bu takıma sahip çıkan Teknik Direktörümüz Fuat Çapa'ya teşekkür ediyorum.”

İnşallah sahipsiz kalmaz

Kongreye katılan tek siyasi olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı açıklamada, “Bir çıkmaza girmiş durumda Eskişehirspor. Bir formül bir çare üretilmesi lazım. Umarım zaman içerisinde 1 hafta içerisinde Eskişehir’in ileri gelenleri Eskişehirspor’u sevenler yan yana gelir çözüm üretir. İnşallah Eskişehirspor sahipsiz kalmaz. Biz her zaman Eskişehirspor’un yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz. Seçimi atlattıktan sonra yine Eskişehirspor için çalışmalarımızı yaparız. Ben şu an yapılabilecek hamlelerin siyasi olarak düşünebileceği için onu söyledim” dedi.

Ellerini vicdanlarına koysunlarEskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri açıklamalarda bulundu. Diri, “İnşallah 3 Ocak’ta ki kongremize herkes ilgi gösterir. Eskişehirspor’un kaybedecek vakti yok. Durum ortada lisanslarımız çıkmadı. 37 kişi katıldı kongreye. Futbolcu arkadaşlarımız biraz daha inisiyatif kullanır, elini vicdanına koyar Eskişehirspor’umuzun yaşaması için adım atarlar. Bizlerde hem onların hak ettiği paraları vermek için hem de Eskişehirspor’un yaşaması için mücadelemize devam ederiz” dedi.

Kaynak : Anadolu Gazetesi / Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es esli 27 Aralık 2018 15:30

birinci kongrede nasıl olsa çoğunluk olmayacak diye yayın yapılıyor.Sonrada 37 kişi geldi diye yakınılıyor.Hafta içi çalışma saatleri içinde kongre yapmak gelmeyin demek.İkinci kongrede yine lüzumsuz bir saatte ve hafta içi.Hata sonuna koy.İnsanlar rahat rahat gelsinler.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi