Eskişehirspor kapanıyor mu?

Cihan Yıldırım yazdı

11 Ekim 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bir süredir çevremizde bir ‘senaryo’ geziniyor...
Düne kadar kimse yüksek sesle dillendiremiyordu. Kapalı kapılar ardında bile ‘işaret diliyle’ bahsedilen bir senaryo...
Giderek daha çok duymaya başladım. Şehirdeki ‘hareketsizliğe’ bakınca kararın ‘oy birliğiyle’ alındığı görülüyor.
Eskişehirspor’un kapanması meselesi...
Evet, yanlış duymadınız. Eskişehirspor kapansın isteniyor. Öyle davranılıyor, öyle yaşanıyor...
Kamuoyunda öyle bir boşvermişlik var...
Yetkili kişi ve kurumlarda...
Eskişehirspor ‘bu haliyle’ daha fazla gidemezmiş.
Eskişehirspor’un ‘kapanmaktan’ başka çaresi yokmuş.
Çare...
Çare Eskişehirspor’u kapatıp, yeni bir takım kurup yola devam etmekmiş.
‘Eskişehirspor 1965’ gibi bir takım kurulacakmış.
Daha önce yapanlar olmuş...
Başka vilayetler, başka takımlar...
Eskişehir başka vilayetlere benzemez, Eskişehirspor da başka takımlara...
Korku filmi senaryosu gibi ama maalesef her geçen gün adım adım uygulanıyor. Birileri ‘amacına’ doğru sinsice yol alıyor.
Bilerek ya da bilmeyerek destek olanlar var...
Öğleden sonra Başkan Halil Ünal’ı aradım. Ünal, cuma günü yönetimi toplantıya çağırdığını söyledi. Başka şeyler de söyledi...
Mücadelede yalnız bırakıldığını ifade eden Ünal, “Attılar Halil Ünal’a... Hadi Halil... Halil ne yapacak tek başına? Kimseden destek yok. Belediyeler yüzümüze bakmıyor, hükümetten çıt çıkmıyor. Yapacak fazla bir şeyimiz kalmadı. Yönetime de danışıp kongre kararı alacağız. Ve o kongrede çıkan olursa görevi devredeceğiz. Kimse talip olmazsa ne olur bilmiyorum. Bizden kimse geri dönmeyi düşünmüyor. Tek başına, Halil ile Ahmet ile Mehmet ile olacak işler değil...” dedi.
Eskişehirspor’un kapanıp yerine takım senaryosunu Ünal’a sordum. Başkan “Ben bir armayı, bir formayı, bir takımı sevdim. Bizim o işlerle işimiz olmaz. O senaryoda ben yokum. Kim ne yaparsa yapar. Eskişehirspor yoksa ben yokum” diye konuştu.
Başkan Ünal’a ”Aşırı borç nedeniyle mi kapanma noktasına geldik” diye sordum. Ünal “Bizim o kadar borcumuz yok. Başka takımlara bakın... Herkesin borcu var. Ama diğer takımların abisi var, ablası var... Başkanı var, vekili var... 100 milyona ihtiyacımız var. Hepsi 100 milyon... Stadın isim hakkını satalım diyoruz olmadı, olmuyor... Koskoca stat yapıldı, yazıktır günahtır. Niye yapıldı bu stat” dedi.
Ünal’a “Siz bırakırsanız başka kimse yok, takım kapanma noktasına gelir” dedim. Ünal, “Bize de kimse sahip çıkmıyor. Bak, şu takım için herkesle kavga ediyoruz. Taraftarın gayretine bak... Sonra dön bir de kente bak. Gücümüz kalmadı, tükendik. Az bi şey destek görsek gerisini getiririz ama yok işte” diye dert yandı.
Eskişehirspor’u önümüzdeki günlerde kritik günler bekliyor. Bu sessizlik pek hayra alamet değil.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alper eses 12 Ekim 2018 01:20

Öncelikle herkese merhaba maalesef ne acıdır ilk önce Eskişehir basket ligden çekildi, devamı Eskişehirspor dan gelecek bu kaçınılmaz bir son gibi eskileri karıştırmaya gerek yok (geviş) getirir gibi futbol basketbol bir spordur. Eskişehir halkını ve geleceğin yıldızlarını spordan mahrum bırakanları buradan şiddetle kınıyorum. Bu çocuklar futbol ve basketboldan profesyonel olarak uzak kalabilir fakat diğer branşlarda inşallah başarılı oluruz Saygılarımla

0 1 Cevap Yaz
Hak Hukuk Adalet 11 Ekim 2018 21:10

Elbirliğiyle Eskişehiri ve Eskişehirspor 'u bu hale getirenler çıkmış ağlaşıyorlar. Siz milleti birşey bilmez, takip etmez, unuturmu sanıyorzunuz. yaptığınız hesapsızlıklar, miras yedilikler ; şehri buraya getirdi . KAPANSIN Herkes işine gücüne baksın . Eskişehirin ve Eskişehirlilerin daha önemli içleri var beyler . Dağılın öldürdüğünüz eskişehirin üzerinden

1 3 Cevap Yaz
Aliş 11 Ekim 2018 17:24

İşte eskişehirin hali herkes her şeye karışırsa birlik olunmazsa olacağı bu.Eskişehir çok bencil ve eskişehirli kibirli.Bakın afyona bir kaç yıla süper lige çıkarsa şaşırmayın.Malesef şehri yönetenlerde böyle.Bakın şehir tıkandı hiç birşey yapılmıyor.Kültür sanat festivalle günler geçiyor.Büyükerşene sormadan hiç kimse kaldırımın taşını değiştiremiyor.Çünkü dışarıdan gelenler hocaya dev aynası tutuyor.Tıpkı bir zamanlar halil ÜNALA yapıldığı gibi.Mazallah yarın bundan daha kötü olacaktır.Herkes yol alıyor biz geriye gidiyoruz. Parkı , müzeyi , festivali proje biliyoruz ve yetiniyoruz. İSTEYEN ALIR , ALLAH İSTEYENE VERİR. Saygı ile..

9 7 Cevap Yaz
memduh 11 Ekim 2018 15:20

Futbolun 'profesyonel bilmem nelmiği çıkmış, siz hala Eskişehirspor nostaljisinin peşxindesiniz! 'Kendi çocukları' kadar amlatör kalmayı becerseydi, o bina çökmezdi! Eskişehiri Demirsporla ikame ederek, koruyalım kendimizi kurntlmar sofrasından!

3 7 Cevap Yaz
Es Es li 11 Ekim 2018 10:16

Halil Ünal ı bu şehirden kovmak gerekir

2 19 Cevap Yaz
Uk

Haklısın bu da senaryo halilin yatacak yeri yok gidin locada mac seyredin bakalım herseyi görürsün biraksalar da kurtulsa eses ama birileri gelir duzeltir herşeyi onlar yine gelir bozar herseyi

1 1
destek 11 Ekim 2018 09:34

gerekirse üç beş destek atarız kapanmazzz

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi