Eskişehirspor için ya kayyum ya da...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor için ya kayyum ya da...
A
a

ES TV’de yayınlanan ve Gazeteci Arif Anbar’ın hazırlayıp sunduğu Uyan Eskişehir’de önemli açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Kurucu Üyesi ve eski Başkanı Aydın Begiter, Mustafa Akgören ve ekibinin kulübü kurtaramayacağını savunarak kurtuluş için iki çözüm önerisi sundu. Begiter, bu önerileri, ‘kayyum ya da yeni takım’ olarak belirtti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehirspor haberleri

Eskişehirspor’un kurtuluşu için 100 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Aydın Begiter, takımın amatör kümeye doğru hızla düştüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü yönetimin yapacağı bir şey yok. Yani Mustafa’lar filan genç çocuklar, tribünden gelme çocuklar. Gayet de iyi niyetliler ama bir kere kendilerinin eti budu ne? Ve şunu net olarak söyleyebilirim ki bende dahil kimse tek başına maddi bakımdan Eskişehirspor’u kurtaramaz. Şu an Eskişehirspor’un kurtulması için en az 100 milyon TL civarında para lazım. Belki akıllı bir siyasetle bu rakam daha aşağı rakamlara da çözülebilir. Çünkü yıllardır insanlar paralarını alamıyorlar, anlaşma yapılabilir. Yani kısacası Mustafa’ların ellerinden bir şey gelmez, canla başla çalışıyorlar ama yapabilecekleri bu kadar. Dolayısıyla da Eskişehirspor’u kurtaramazlar. Zaten şu anda 2’nci lige düşmüş durumdayız. Ondan sonra 3’üncü lig var. Sonra amatör küme var. Bir de küme düşürme cezaları filan var, her an amatör kümeye kadar düşebiliriz.”


YILBAŞINDAN SONRA VALİ İLE GÖRÜŞECEK
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın kulüple ilgili projelerinin olduğunu duyduğunu ifade eden Begiter, “Sayın Vali’miz olaya el koysun” diyerek “Bu durumdan kurtulmanın çaresi var, iki şekilde kurtulabiliriz. Mesela yeni valimiz Erol Ayyıldız’ın projeleri olduğunu duydum, zaten Göztepe’yi de onlar kurtarmıştı. Oradan biraz antrenmanlı sayın valimiz. Valimizle de bir görüşmek istiyorum yılbaşından sonra. Ya böyle Mustafa’ların da üzerinde daha akıllı karma bir yönetimle beraber bu borçların ödenmesi mümkün olursa evvela sayın valimizin bir kayyum ataması gerekir. Kayyum vasıtasıyla alacaklılarla filan pazarlıklar yapılabilir. Ve vali beyin aklında olduğu söylenen projelerle para temin edilebilirse Eskişehirspor kurtulabilir. Veyahut başka bir para babası çıkması lazım. Ama piyasa da parası olup da kötü niyetli insanlar da var, onlara da dikkat etmek lazım. Mesela birinin takımı alması, süper lige çıkarması ve sonrasında Eskişehirspor’u Katar’a satması gibi endişeler var” ifadelerini kullandı. 

ESKİŞEHİRSPOR’UN DEVAMI ‘ESKİŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ’ OLUR MU?
İkinci kurtuluş reçetesinin Anadolu Üniversitesi’nden geçtiğini savunan Aydın Begiter, “Üzülerek söylüyorum Eskişehirspor’u düştü kabul edeceğiz” dedi. Begiter, şöyle devam etti: “Şu anki vaziyet odur. Düşmüş bir Eskişehirspor vardır. Yani çok geçmeden de amatör ligdedir. Bakın bunu üzülerek söylüyorum, 10 tane kurucudan biriyim ben. Bu kulüp benim üçüncü evladım. 63’te oğlum doğdu, 64’te kızım doğdu, 65’te Eskişehirspor’u kurduk. Yani bizim ailenin evladı gibidir Eskişehirspor. Öyle de olsa, acı da olsa gerçekleri söylemek lazım. Bu borçlar ödenemeyecek durumda olduğuna göre müflis bir tüccar davranışı yapılacak. Eskişehirspor için de ‘ben bittim arkadaş’ şeklinde bir formül uygulayacağız. Bununla beraber Anadolu Üniversitesi’yle anlaşılacak. Şimdiki futbolcuları üniversitenin takımın alacağız. Rektör Fuat Erdal, zannediyorum bu konuda yardımcı olacaktır. Şimdi kurallara göre Eskişehirspor diye bir takım kuramıyoruz tekrar. Ne denir? ‘Eskişehir Futbol Kulübü’ denebilir. Ve böylelikle kısa zamanda Süper Lig’e çıkarız. Benzer bir yöntemi Gaziantep uygulamıştı ve şimdi neredeyse şampiyonluğa oynuyor. Bu da Eskişehirspor’un kurtuluşu için ikinci çözüm. Başka bir çare de yok. Diğer türlü Eskişehirspor’un ismi gider, unutulur.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
pompeo 4 Ocak 2021 11:58

Dayimiz hakkinda gercekler yazilamiyor, konusulamiyor maalesef ...

0 1 Cevap Yaz
BİROL YILMAZ 4 Ocak 2021 10:12

sayın yorumcular size akıl vermek benim haddime değil ama eskişehirpor için 20 000 kişi bulunup kredi kartlarından tek seferde 24 ay aylık 50 tl ödeme yapılsa bu parada yanlızca alacaklı futbolculara ödense eskişehirspor kurtulabilir.maddi durumu iyi olanlar bu kampanyaya daha fazla ödeme ile mesela ayda 1000 tl ödeyende olur katılabilir.ben böyle bir kampanyaya katılırım

0 1 Cevap Yaz
Efsane Eskişehirspor 3 Ocak 2021 21:59

Tek Eskişehirspor vardır ve o camia da kapanamaz. Başarı isteseydik Real Madrid'i tutardık! Eskişehirspor sokakta oynasa maçlarını, kaldırımdan desteklemeyenler Eskişehirsporlu değildir, iyi gün dostudur.

1 3 Cevap Yaz
Suat AVNİ 3 Ocak 2021 11:34

Çare KAYYUM...Kaç yıldır yazarız....

0 5 Cevap Yaz
furemen 2 Ocak 2021 21:16

Yazıklar olsun!!!Yeni kulübü kabullenenleri görüyorum ve Eskişehirspor luluğumdan utanıyorum

4 2 Cevap Yaz
Esesli 2 Ocak 2021 10:43

İkinci seçenek daha mantıklı. Bu saatten sonra bu kadar borcu kimse ödeyemez. Antep gibi yapıp, iyi bir yönetim letekrar süper lige çıkarız.

4 4 Cevap Yaz
bilek26 2 Ocak 2021 02:41

Eskişehirsporda kim ne yaptıysa hesabını vermeli yok öyle kapamak başka takım kurmak uyanıklara, millete öldük bittik edebiyatı yaparak Es-Es ten vazgeçirmeye algı oluşturmaya çalışıyorlar bu algıyı yiyenler de var ama gerçek taraftar yemez, istedikleri kadar orada burada algı yapsınlar yok öyle yağma. Eskişehirsporun kurucusuymuşta kuranlardan olupta kapatmanın hakkına sahipmiş gibi bu kapatmanın fitilini yakmağa çalışıyor ama iyi de oluyor taraftar görsün kim ne diyor ne yapıyor. Ha çare kayyum da değil Samsunsporun yaptığı gibi olur asla göztepe gibi olmaz bize yakışmaz aliağasporu alıp ismini değiştirmediler mi bu mu yani yol ondan sonra Es-Es diyeceksiniz öylemi yazıklar olsun kalıbınıza.

5 5 Cevap Yaz
furemen

helal olsun sana kardeş.ama bazıları beğenmemiş yazdığını.bu takıma bir şey olursa ölene kadar başka takım tutmam.farklı düşünenlerin yolu açık olsun.

1 3
Avrupa es esli 2 Ocak 2021 00:58

Sizdeki evlat sevgisi nasil anlamis degilim senin gibi aynisini o sak sakcin halilde diyordu iki evladim var ücüncüsü eskisehispor diye simdi nerede evladinin kendi ayagina tas baglayip denize atti bogulmasini bekliyor sizin kukatinizda evlat sevgisi ne ben anlamadim yada böyle benzetme yapmayin evlat kelimesini kullandinmi bir arastirin ne anlamli yada sizin düsüncenize göre evlat ne demek

4 6 Cevap Yaz
Saban acar 1 Ocak 2021 23:30

Eskisehirsporun taraftari atesli taraftar sikinrisi yok dolu trubinlere oynuyor takim.ama yonetim kotu 5yildir.efk olur ismi antepin gibi.taraftari olmayan takimlara bak esese bak.bir an once cozum bulunmasi lazim enkisa zamanda super lige donmesi lazim bu sehrin bu takimin.super lig eses taraftari olmadan tat zevk vermiyor.

0 5 Cevap Yaz
Hasan 1 Ocak 2021 20:54

Şu kulup Anadolu da süper lig şampiyon olacak ilk takımdı.Konuşacaksan olumlu bir şey konuş.Kulubü şahsi malınız gibi gördünüz.Hesapsızca savurdunuz.Şimdi çıkıp konuşma.EsEs camiası bu borcu kendi içinde ödemeli.Önce eski yöneticiler .Artık yönetici olamazsınız ama savurduklarınızı ödeyin.

3 8 Cevap Yaz
Uğur 1 Ocak 2021 20:38

Borç namustur.EsEs alacaklılarla mutlaka helalleşmeli.Kaç yıl sürer bilinmez ama borçlar öyle veya böyle ödenmeli.Alacalılar da sabretmeli.HaCiz göndererek,puan sildirerek paranızı nasıl alacaksınız. Kulup yaşasın kı borcunu ödesin. Yapılması gereken EsEs güvenilir bir yönetim etrafında kenetlenmeli.Borçlar yapılandırılmalı.Seçilmiş ve atanmışlar mutlaka devreye girmeli.Transfer açılırsa EsEs ligde kalabilir.Düzlüğe çıkılırsa EsEs i ızdırap çektirenlerden bi hesap sorulmalı..Emaneti hıyanet edenlerin yanına kar kalmamalı.

1 9 Cevap Yaz
furemen 1 Ocak 2021 20:12

Yeni takıma HAYIR!!! Sonuna kadar kayyum.Kulübü bitirenler hesap verecek!!!

4 3 Cevap Yaz
Mehmet İlhan 1 Ocak 2021 19:15

Neden zaman kaybediyoruz bir an önce kayyuma gidilsin böyle her gün rezil olmaktansa ama yok birilerini korumak için oradalar bir an önce kayyuma gidilsin bütün dosyalar araştırılsın hiç kimse korkmasın dosyalar temizse hiç kimseye birşey olmaz eğer varsa onuda kayyum bilir ve temizler lütfen bir an evvel kayyuma gidilsin

0 6 Cevap Yaz
Selçuk Kaya 1 Ocak 2021 19:06

E günaydın....

0 3 Cevap Yaz
Burak 1 Ocak 2021 18:39

Kayum ya da vali çözüm değil. Yeni klup şart

3 3 Cevap Yaz
Sıddık 1 Ocak 2021 18:23

Gaziantep modeli en iyisi gibi.

4 4 Cevap Yaz
Kadir 1 Ocak 2021 17:58

Yapılması gereken öncelikler herkesin güvenini kazanmış bir yönetim.Bir lider.Adam gibi bir yönetim.Camia etrafında kenetlenecek.Borçlularla anlaşılır.Borç yarıya düşer.

1 5 Cevap Yaz
Hasan 1 Ocak 2021 17:55

Zamanında maç satanlar kim.Çok ah aldınız.Pek çok oyuncuyu yok pahasına sattınız.Nasıl olsa kulubün parası her vurup harman savurdunuz.Şimdi konuşma..Bırakın bu çocuklar iyi niyetli çalışıyorlar.En azında hırsız değiller. EsEs sağdan soldan yardım dilemesin.Kendi kendine kurtulsun.1600 üyesi vardı.İçlerinden 300-400 ü pekala 5- 10 bin lira atabilir. Verdiğini sonra da alır.

2 7 Cevap Yaz
Hakan 1 Ocak 2021 17:46

Siz her şeyi biliyorsunuz. Yeter EsEs den uzak durun. Kulup Katarlılara satılırmış.Satılsın.Yeter ki siz uzak durun.

2 8 Cevap Yaz
Çifteler li 1 Ocak 2021 15:37

Kayyuma gidilsin.vali ne yapabilirki.bizi bu hale getirenler utansin.nokta....

1 14 Cevap Yaz
Haydar halkacı 1 Ocak 2021 15:28

Neden vali nedennnnn vali kim devletin memuru yarın çekip gidecek . Yıllardır ES ES'in sırtından geçinenler , şirketleşin deyip ortadan kaybolup dünya birincisi seçilen B. başkanları nerede . Konforundan taviz verip işin başına geçip şirketleştiriversin ES ES 'i . Yapmaz yapamazzzzz çünkü oda biliyor 300 tirilyon borçla adamı şirket yapmayacaklarını . Sırf ben dediydim demek için söylüyor . Valla sağ partiler ES ES' i iki kere süper lige taşıdı . Hadi bakalım sıra arkadaşlarda hemde meclis çoğunluğu ekseriyetle sizin elinizde yapın bakalım keşanlı ali destanı sizden ibret alsın .

53 5 Cevap Yaz
vat 1 Ocak 2021 14:41

eskişehir fkya karşı çıkanların geri vitesi için iyi bir deneme. ama arşiv unutmaz!

4 8 Cevap Yaz
Eses26 1 Ocak 2021 14:24

Kulup yöneten ve yönetmiş olanların tek derdi. Bu kulubü nasıl yaşatırız olmalı. Başkasının üstüne kambur vurmak olmamalı diye düşünüyorum. Kulüplerin yaşaması gelirle olur. Bizim tüm gelirlerimiz temlikli deniyor. Oysa kanunlar canlıyı veya şirketleri yaşatmak içindir. Bir kurumun tüm gelirlerine haciz koymak onu öldürmektir. sürekli bir kuruş gelirimiz yok deniyor. Oysa butakımin futbolcu ve calışanına azda olsa para vernesi gerekir. Kulüp adına yapılan hicbir anlaşmadan kulup para kazanamazsa. reklam giderleri v.s vergide düşüş sağlasada hicbir firma, kulübün cebine bir kuruşu dahi gitmeyecek anlaşmayı imzalamaz. Kulüp hukukcularının ve daha önce yöneticilik yapmışların bu durumu cözmek icin caba sarfetmeleri gerekir. Bakın İstanbul kulupleri yeni yapılanmalar yapıyorlar. gelirlerinin hepsine bankalar el kayamıyor kulubün yaşaması icin bildiğim kadarı ile.emsal gösterilmeli. Bizimde nereden olursa olsun gelirin 3/1 kulübe kalmalı alacaklıların borcu azalsın ve kulüpte yaşasın

1 17 Cevap Yaz
cengiz tasa 1 Ocak 2021 14:19

geçen yılda düşmüştük aslında iki yıldır üst üste düşüyoruz dahada düşecez iyi niyetlilikle bu işler olmuyor çözerse vali bey çözer bu işi yada yenisine bakalım süper liğden düşeli 5 yıl oldu bir gram ileri gidemedik borçta giderek artıyor.eskişehirspor f.k a.ş. en iyi çözüm .beğiter efsane başkan olarak yeniden yeni takımı bir an önce kurmalı.a.ş. olmalı herkes hesap vermeli.görün bak çok hızlı çıkacağız kimse tutamıcak bizi....5yılın patlamasını yaparız görün.

6 6 Cevap Yaz
furemen

Yeni kulüp kurulursa suçlular nasıl hesap verecek?Sen milleti aptal mı sanıyorsun?Sonuna kadar kayyum kulüp kapatılsın suçlular hesap verecek işte o kadar!!!

1 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi