Eskişehirspor için tarihi maç!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor için tarihi maç!
A
a

Eskişehirspor bugün tarihinin en önemli maçlarından birine çıkıyor. Spor Toto 1. Lig'in  31. haftasında Eskişehirspor, ligde kalma yolunda en önemli rakiplerinden Samsunspor'u konuk ediyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor maddi sıkıntılar ve transfer yasağı ile sezona başlarken felaketlerin ardı arkası kesilmedi ve şimdi de ligde kalmak için çabalıyor.  Kabus gibi bir sezonun son haftalarına giren Siyah Kırmızılılar final niteliğindeki son 4 maçın ilk ayağında Samsunspor’u ağırlıyor. Galibiyetten başka hiç bir sonucun önem taşımadığı karşılaşmada 20 bini aşkın taraftarın gücünü arkasına alan Eskişehirspor galip gelerek nefes almak istiyor. Kırmızı Şimşekler kendisi gibi ligde çok zor günler geçiren Samsunspor’u yenerek küme düşme hattında büyük bir avantajı eline geçirmek istiyor.

Eskişehirspor 6 haftadır kazanamıyor

Ligde zor günler geçiren Eskişehirspor son 6 haftada üç puana hasret kaldı. En son 24’üncü haftada deplasmanda Manisaspor’u 1-0 yenen Eskişehirspor bu maçın ardından tam 6 haftada sadece 1 puan toplayabildi. Şimşekler sırasıyla Adana Demir, Erzurum, Altınordu, Ankaragücü, Balıkesirspor ve Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Es Es bu takımlar arasından sadece Adana Demirspor ile berabere kaldı diğer maçlarda yenildi. 

Samsunspor istikrarsız

Sezona Engin İpekoğlu ile başlayan Samsunspor, ilerleyen haftalarda aldığı istikrarsız sonuçlarla ligin alt sıralarına indi. Yaşadığı ekonomik sorunlarla kapanmanın eşiğine gelen Kırmızı Beyazlılar kayyuma devredilmek zorunda kaldı. 25. Haftadan itibaren İpekoğlu ile yollarını ayıran Karadeniz ekibi yoluna altyapı hocası Besim Durmuş’la devam etti. Karadeniz temsilcisi de bu karşılaşmayı sezonunmaçı olarak görüyor.

Eskişehirspor'da 2 eksik

Eskişehirspor’un bugün oynayacağı karşılaşmada iki eksiği bulunuyor. Balıkesirspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Semih Şentürk bugünkü karşılaşmada cezasını dolduracak ve maçı tribünden izleyecek. Aynı karşılaşmada sakatlanan  Nijeryalı futbolcu Ofoedu’da  zorlu mücadelede forma giyemeyecek. 

Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu 

Bugün saat 13.00’de başlayacak olan Eskişehirspor - Samsunspor karşılaşmasını Ankara Bölgesi’nden Süper Lig Hakemi Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılıklarını ise Erdinç Sezertam ve Serkan Çimen yapacak. Yaşar Kemal Uğurlu, son olarak Eskişehirspor’un 29 Mayıs 2017 tarihinde Eskişehir’de oynadığı ve 1-0 galip geldiği Akın Çorap Giresunspor maçını yönetmişti.

Eskişehirspor - Samsunspor arasında 48. maç

Eskişehirspor ve Samsunspor 53 yıllık rekabette bugün 48’nci kez karşı karşıya geliyor. Daha önce oynadıkları 47 maçın 20’sini Eskişehirspor, 13’ünü ise Samsunspor kazandı. 14  karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Bu maçlarda atılan toplam 100 golün 62’si Eskişehirspor’dan, 38’i de Samsunspor’dan geldi. İki takımın ilk kez 23 Ekim 1965 tarihinde Samsun’da oynadığı karşılaşma 0-0 sonuçlandı. Son maç ise 2 Aralık 2017’de yine Samsun’da oynandı ve Eskişehirspor sahadan 4-0’lık farklı galibiyetle ayrıldı.

Muhtemel 11'ler

Eskişehirspor: KAYACAN ERDOĞAN, KAAN KANAK, BEDİRHAN ALTUNBAŞ, JERRY AKAMİNKO, SEMİH GÜLER, HASAN HÜSEYİN ACAR, DORUKHAN TOKÖZ, BİLAL AZİZ ÖZER, HASAN AYAROĞLU, HÜRRİYET GÜCER, BRUNO MEZENGA 

Samsunspor: FURKAN KÖSE, ERCAN YAZICI, AHMET BURAK SOLAKEL, ERKAM REŞMEN, KENAN KARIŞIK, OĞUZ GÜRBULAK, SAMED KILIÇ, ÇAĞRI ORTAKAYA, ENES İSLAM İLKİN, GEORGİOS SAMARAS, JONATHAN AYİTE
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi