Eskişehirspor için lig yeni başlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor için lig yeni başlıyor
A
a

Eskişehirspor'un Altınordu'yu 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın perde arkasını Muhabirimiz Ahmet Deniz Canoruç değerlendirdi...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor haberi: Altınordu’nun ilk 10 dakikada zemine ayak uyduramaması işi kolaylaştırdı. Bunun yanı sıra Es Es’in enerjisi çok daha yüksekti. Zemin temizlendi şartlar eşitlendi ama bu sefer yüreğini ortaya koyan bir takım vardı. Rakiplerin kaybetmesiyle ipler Es Es’in eline geçti. Lig yeni başlıyor. Rehavete ise dikkat edilmeli.

İnanılmaz mücadele
Bizim Çocuklar inanılmaz mücadele ediyor. Geçen sezonun ilk yarısında gösterdikleri mücadelenin örneklerini izliyoruz. Benzerliklerin yanı sıra artık kendi oyununu sahaya yansıtmaya başlamış durumdalar. Rakibin oyununu bozmalarının yanında, kendi oyunlarını kabul ettirmeyi başarıyorlar. Kontratak düzenine dayalı bir oyun sergileseler de, bunu çok iyi uyguluyorlar.

Enerji öne çıktı
Yaş ortalaması düşük ve koşan ekiplerin mücadelesinde Eskişehirspor’un enerjisi daha yüksekti. Altınordu’nun ilk 10 dakikada zemine ayak uyduramaması işi kolaylaştırdı. Zemin düzeldikten sonra şartların eşitleneceğini düşündüm ancak Eskişehirspor, enerjisinin yanında bu sefer de yüreğini ortaya koydu. Maçı, son dakikasına kadar final gibi oynadı. Aslında bize final maçlarının nasıl oynanacağını da göstermiş oldular.

Rehavet en önemli unsur
Son yıllarda izlediğim en iyi maçlardan birisini oynadı Eskişehirspor. Belki her maç iyi oynayamazlar ama mücadelelerini sezon sonuna göstereceklerine eminim. Buradaki en büyük unsur ise rehavet… Takımın rehavete kapılmaması gerekiyor. Mustafa hocanın dediği gibi iş henüz bitmiş değil. Özellikle rakiplerin de kaybetmesiyle lig Eskişehirspor için yeniden başlıyor. Artık tüm ipler Eskişehirspor’un elinde.

Eskişehirspor Yönetimi 11 02 2020
Yönetim duruş sergiliyor

Mustafa Akgören ve ekibi, takım gibi tüm bu zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışıyorlar. Devre arasında aldıkları büyük bir riskin farkındalardı. Takımın 5 maçta 11 puan çıkarmasıyla yönetimin eli şimdi daha çok güçlendi. Primler söz verildiği gibi yatıyor, tesislerde güven olgusu hiç olmadığı kadar tavana çıkmış durumda. Bunu yönetim başardı, devam ettirmek de kendi ellerinde. Şimdiye kadar gösterdikleri duruş bunu sürdüreceklerinin referansı niteliğinde…

Mustafa Özer 11 02 2020
Hoca takımıyla formda
Mustafa hoca elindeki kadroyla şimdiye kadar ne yapılması gerekiyorsa onu yaptı. 5 maçta 11 puan topladı. Umutsuz başlanılan sezonun ikinci yarısında takımıyla birlikte camianın umutlarını diri tuttu. Şu an kendisi de takımıyla birlikte formda. Tek istediğimiz böyle devam etmeleri. İkinci yarıya bu kadar başarılı başlanacağını kimse beklemezken onlar şimdiye kadar büyük iş başardılar.

Eskişehirspor kadrosu 11 02 2020
Ekip sağlam

Futbol tarihinde önemli bir yeri olan gegenpress sistemini uygulamak her takımın başarabileceği bir sistem değildir. Herkes uygulamak ister, ancak buna kadro yapısı izin vermeyebilir. Eskişehirspor’da bu sistemin izlerini görmek mümkün… Genç kadronun oluşu buna yardımcı oluyor. Ama bu sistemi uygularken performansları %100’de tutmak zordur. Şu ana kadar teknik ekip ve sağlık ekibi futbolcuları maçlara oldukça kuvvetli ve sağlıklı hazırlıyorlar. Onları da ayrıca tebrik ediyorum.

 
Kaynak : Muhabirimiz Ahmet Deniz Canoruç, Altınordu maçını değerlendirdi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Basri 11 Şubat 2020 10:54

güzel bir yorum ..

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi