Eskişehirspor için 973 bin lira kaynak toplandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor için 973 bin lira kaynak toplandı
A
a

Eskişehirspor’da oluşturulan İcra Kurulu kamuoyu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İcra Kurulu yöneticisi Harun Adıgüzel yaptığı açıklamada 973 bin lira kaynak topladıklarını ve bu kaynağı kulübün yaşaması için harcadıklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor için toplanan para hakkında kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yapan İcra Kurulu’nda Mehmet Şimşek, Fuat Çapa, Erkan Koca ve Harun Adıgüzel yer aldı. Toplantıda konuşan Adıgüzel, “İcra kurulu kurulduğundan bugüne kadar gezmediğimiz sivil toplum kuruluşu, sendika, sanayi kuruluşu ve aklınıza gelebilecek tüm kuruşları gezdik. Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumu anlattık. Gerçekten Eskişehirspor’un bu halkın takımı olduğunu bir kez daha gördük. Bu durum bizi oldukça mutlu etti.”

“Amacımız ilk yarının sonuna kadar takımın yürümesini, kulübün ihtiyaçların karşılaşması için çabalıyoruz. Bütün insanlar duyarlılık gösterdi. 24 Ekim 2018’den bu yana kasamızda 2 bin lira para vardı. Bugün itibariyle 973 bin 244 lira kaynak sağlandı. Bunun 968 bin lirası harcandı ve kasamızda 4 bin lira kaynağımız oldu.

“Bu kaynağın 400 bin lirasını Esstore satılarak elde ettik. Onun dışında genellikle bağışlar, maç paraları ve forma satışlarından kaynak oluşturuldu. 7979 sms kampanyasına 1303 kişi katıldı ve aylık gelirlerimiz 15 bin liraya yükseldi. 17 bin lira bağış geldi ve personele bu parayı verdik. Oynamayan oyuncularımıza 26 bin liralık ödeme yapıldı. 400 bin liralık 2 maç primi verdik.”

82 kişi ödeme yaptı

“2018 Ocak ayından itibaren bugüne kadar 112 tane kulübe üye olan kişi var. Bunun 27 tanesini icra kurulu yaptı. 2019’dan aidatlarının ödenmesi için açıklama yapmıştık ancak şimdiye kadar 82 kişi ödeme yaptı. İnsanlar buraya gelerek, sebze, meyve getiriyor. Örneğin Figen Begiter et masraflarını karşıladı. Bunlarda bizi çok mutlu ediyor.”

Bir gece düzenleyeceğiz

“19 Aralık 2018’de bir gece düzenlemeyi düşünüyoruz. Burada kulübe yeni bir kaynak oluşturmak istiyoruz. 9 Aralık’ta oynayacağımız Altay maçı için 17 yaşından küçük öğrencilerimize maç 1 lira olacak. Bu maçta seyirci rekoru kırmayı hedefliyoruz. Bir kuruş bir lira kim veriyorsa bu nereye harcanıyorsa bunu her zaman açıklayacağız. Halkın desteği ile bu takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz.”

Yüzde 80’nini halletti

“Bizim görevimiz kulübü yönetmek değil. Biz kulübü yaşatmaya çalışıyoruz. Transfer cezasının açılması için başkanımız çaba sarf ediyor. Yüzde 80’lik bir kısmının hallettiğini başkanımız söyledi. Kalan 20’lik kısım ile görüşmeler sürüyor. Transferimiz açıldığı takdirde Play-Off’a kalmak istiyoruz. Bunun için yoğun bir çaba içindeyiz.” İfadelerine verdi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi