Eskişehirspor futbolcusu Mehmet Özcan Avrupa'nın radarında

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor futbolcusu Mehmet Özcan Avrupa'nın radarında
A
a

Eskişehirspor son haftalarda başarılı bir futbol sergilerken genç oyuncuları da yavaş yavaş parlamaya başlıyor. Fuat Çapa, Mehmet Özcan'ı birçok Avrupa kulübünün izlediğini açıkladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Radyospor’da yayınlanan Anadolu Ateşi programına konuk oldu ve Salim Manav’ın sorularını yanıtladı. Çapa, “Şehirde camia olarak onur mücadelesi veriyoruz. Zor bir süreç geçiriyoruz ama yeşil sahada oyun felsefemiz oturdu” dedi.

Son iki maçta gol yemememizin direkt sebebi stoperler değil. Biz takım olarak defans, takım olarak hücum yapıyoruz. Doğru ve disiplinli oyun oynamaya çalışıyoruz.
Bunu başaramazsak çok gol yiyoruz. Çok gol yiyince de direkt Semih ve Mevlüt'ü suçlayamazsınız. Ortada bir başarı varsa bu takımın başarısıdır, ortada bir hata
varsa bu da benim ve takımın hatasıdır. 

“Çok daha iyi Mehmet Özcan izleyeceğiz”

Mehmet Özcan ile ilgi olarak da konuşan Çapa;“Lige çok çok iyi başladı ancak daha sonraki süreçte aldığı sürekli pozitif yorumlar onun performansında düşüş
olmasına neden oldu. Biz kendisine sezon başındaki ve düşüşün ardından ortaya çıkan performansını gösterdik. Son 2-3 haftada performansında bir yükseliş gözlemliyorum. Bizi dinlemeye ve güzel performansına devam ettiği sürece çok daha iyi bir Mehmet izleyeceğiz. 7-8 maçlık performanslıkla çok çok iyi yerlere gelecek diyemeyiz ancak kendisini yurt içi ve yurt dışından takımların takip ettiğini biliyoruz. Yurt dışından Fransa, Hollanda ve Alman takımlarının takip ettiğini biliyorum. Sadece Mehmet için konuşmamak lazım. Yabancı kulüpler genç oyunculara yatırım yaparak planlama yaparlar. Takım isimlerini vermek doğru olmaz.” dedi.

“Cemali özellikli bir oyuncu”

Cemali Sertel çok özellikli bir oyuncu. Stoper ve Ön libero olarak oynattık ve sonra sol bek'e aldık. Nerede görev verdiysek orada ve oynadı başarılı oldu. Gelişime ve öğrenmeye çok açık bir oyuncu. U-21 Milli Takımının antrenörü olsam Eskişehirspor'dan en az 7-8 oyuncuyu Milli Takıma davet ederdim. Bunu gerçekten hak eden oyuncularım var. 

“Notlar alan scout ekipleri var” 

Oyuncularımız için gelen resmi bir teklif yok. Ancak tribüne gelerek notlar alan scout ekipleri var. Öncelikle bize hizmet zorundalar. Transfer sezonu açıldığında gelen tekliflere oturulur ve bakılır. Sezona 13-14 oyuncu ile başladık. Şuan bu rakamlar 18-19 civarında. Bu kadro içerisinde bir rekabet yaratarak pozisyonlara alternatif oyuncular çıkartmaya çalışıyoruz. İbrahim Halil'in bir alternatifi elbette olacaktır. Kart cezası veya sakatlık durumunda elbette İbrahim'in yerine oynayacak bir oyuncumuz olacaktır.

“18 Kasım’da Bursaspor ile”

Süper Lig ekiplerinden Bursaspor ile hazırlık maçı kesinleşmiş durumda. Bu maç 18 Kasım’da Bursa'da oynanacak. Afyonspor ile de görüşüyoruz. Anlaşmıştık ancak Afyon temsilcisinin antrenörü değişti. 16 Kasım’da Eskişehir'de oynamak istiyoruz ancak Afyonspor'un yeni antrenörünün onay vermesini bekliyoruz. 

“Görevime devam ediyorum”

Transfer yasağını düşünecek durumda değiliz. Günlük harcamaların zor karşılandığı bir ortamda mücadelemize devam diyoruz. Yasağın kalkması için alacağı olan isimlerin imza vermesi dışında başka bir şansımız yok gibi gözüküyor. Ben gittiğim bütün kulüplerde hazır bir takım almadım. Hep kendi kadrolarımı oluşturmaya çalıştım. Eskişehir'de de bu durum böyle oldu. Bana güvenin buraya gelen oyuncuları lisansları çıkmamış bile olsa yarı yolda bırakamazdım. Eskişehirli olmamın vermiş olduğu bir duygu da var. Burada kalmanın daha doğru olduğuna inandığım için Eskişehirspor'da görevime devam ediyorum. 

“Ayaklarımız yere basmalı”

Elazığspor maçı kolay olmayacak. Bu ligde hiç bir maçın sonucunu önden kestiremezsiniz. Elazığspor 20 gün önce Adana Demirspor gibi bir takımı hem de deplasmanda
yenmiş bir ekip. Sezon başı 15-16 puan hedefi bizim koymuş olduğumuz bir hedef. Şuan 11 puanımız var ve yerel basının 20-21 puan hedefi koyması gayet anlaşılabilir.
Bu yüksek hedefler takım üzerinde baskı oluşturabilir. Ayaklarımızın yere basması lazım. Hayal kuralım ama rüya görmeyelim. Gerçekçi olmak her zaman iyidir" dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi