Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirspor'dan gidenleri aklım almıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'dan gidenleri aklım almıyor!
A
a

Eskişehirspor’un Teknik Asbaşkan Anıl Koçhan ES TV’de 90+3’ün konuğu oldu. Ahmet Deniz Canoruç’un sunduğu Erkan Midilli’nin yorumlarıyla katıldığı programda Koçhan önemli açıklamalarda bulundu

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'dan ayrılan oyuncuları eleştiren Koçhan, “Eskişehirspor gibi bir camiayı terk ettiler. Gitmelerinin nedeni maddiyat değil, komik rakamlara imza atıyorlar. Koskoca Eskişehirspor camiasından böyle nasıl kopmak istiyorlar aklım almıyor” dedi.
 
Revize gerekliydi
Daha önce Mustafa Akgören yönetiminde de görev yapan Koçhan, “19 ay görev aldık. Zor günler yaşadık. Sportif olarak başarısızdık. Ama ekonomik açıdan dosya olsun, maddi gelir olsun çok şeyi başardık. Tabi bunu sahaya yansıtamayınca bir değeri kalmıyor. 19 ayda çok yıprandık. Gerçekten revize gerekliydi. Sayın başkan da çok yorulmuştu. Aslında ekonomik açıdan dosya, FIFA dosyaları, gelirler, sponsorluklar baya yol kat ettik. Takımın biraz önünü açtı o yönetim kurulu ama sportif olarak ne anlatırsanız anlatın çok zor” diye konuştu.
 
Mental olarak yorgundum
“Bunları artık geride bıraktık” diyen Anıl Koçhan, “Mehmet Şimşek başkan beni aradığında mental yorgunluğum devam ediyordu. Ben de çok zor 19 ay geçirdim. Dedi ki ‘Biz’ olalım, eskileri geride bırakalım, hep beraber taşın altına elimizi koyalım. Başkan da sağ olsun bize güvendi. Sonuçta biz de Eskişehirspor sevdalısı insanlarız. Böyle çağrıldığımız yere biz gelemiyoruz demek fıtratımızda yok” şeklinde konuştu.
 
Camiayı terk ettiler
Takımdan ayrılan futbolcular hakkında da konuşan Koçhan, “Giden arkadaşlarımız Eskişehirspor gibi bir camiayı terk ettiler. Ligin en çok gol yiyen, en az gol atan takımından biz Süper Lig şampiyonuna (Bilal Ceylan-Beşiktaş) transfer gerçekleştirdik. Süper Lig’e Rizespor’a Uğur Can’ı gönderdik. Avusturya’nın liderine (Metehan Altunbaş-LASK) forvet gönderdik. Burası tabii ki göz önünde bir camia. Benim aklım almıyor” dedi.
 
Zor günler atlattık
Koçhan, “Gitmelerinin nedeninin maddiyat olduğunu da düşünmüyorum. Attıkları imzalar komik rakamlar, bize de sözleşmelerini gösteriyorlar. Koskoca Eskişehirspor camiasından böyle nasıl kopmak istiyorlar aklım almıyor. Tabi zor süreç, zor günler atlattık ama Eskişehirspor çamura düşse de altındır yani” dedi.
 
15 sene geriye gittik
Ligi değerlendiren Koçhan, “Tabii ilk 5-6 hafta zorlu olacaktır. Ligi biz bile bilmiyoruz, yayın yok, deplasmanlar ilçe takımları. Eskişehirspor bir 15 sene geri gitti. Tabii kıran kırana mücadeleler olacak. Çok futbol kalitesi var mı? 1. Lig’e baktığımızda bile kalite yok ama mücadele gösterirlerse, Cem hoca çok ümitli. Ligde tabii ki şampiyonluk, Play-Off değil ama biz Ocak ayına kadar iyi puanlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.
 
Cem hoca umutlu
Cem Karaca hocanın çok umutlu olduğunu belirten Koçhan, “Cem hoca da Erhan Albayrak da kariyerli insanlar. Gördükleri kadarıyla bu takımın çok iyi mücadele edeceğinin bize sözünü veriyor. Geçen sene de böyle hevesli, arzulu gençlerimiz vardı ama bizim en büyük silahımız taraftarımız. Boş statta maalesef o ambiyansı yakalayamadık” ifadelerini kulandı.
 
O transfer önümüzü açtı
“Gelir gelmez Toko faciası ile yine yüz göz olduk” diyen Koçhan, “Dosyayı kapattık ama doğru satış ve Uğurcan’ı Rizespor’a vermemiz bu kulübün önünü açtı. Eski başkan vekilimiz Fatih Baturaygil’e teşekkür ediyorum. Kulübün tek yapacağı şey FIFA dosyalarıdır. Tabii sportif başarı çok önemli ama istediğiniz sportif başarıyı elde edin, gelecek bir -6 puan, gelecek bir küme düşürme ile bütün emekleriniz harap oluyor” ifadelerini kullandı.
 
Anca futbolcu satarak
Koçhan, “Bienvenu’de taksitlendirmeye gittik, ilkini ödedik. Tanase ile irtibat halindeyiz. Boffin ile de öyle olacak inşallah. Ama bunun için süre lazım. Şu anda kulübün finansal yapısı buna uygun değil ama kulüp para kazandıkça, gelir elde ettikçe bu borçlardan kurtulup önü açılacaktır. Tanase 1 dakika oynamadı 420 bin Euro borcumuz var. Bu paraları destekle onunla bununla değil, futbolcu kazandırıp futbolcu satıp böyle ödeyebiliriz” dedi.
 
Altyapıda yasak var
Asbaşkan Koçhan, “Toko, Bienvenu, Milinkoviç, Tanase, Boffin dosyalarından dolayı altyapıya transfer konusunda sıkıntımız var. Bienvenu ve Toko’yu hallettik. Milinkoviç ile ilgili görüşmeler sürüyor. Olumlu gelişmeler var. Tanase ve Boffin dosyalarını halledersek altyapıda belki insanlar farkında değil ama altyapıda arkadan gelecek nesilde bir lisanslama problemimiz var. Lisans çıkartamıyoruz” şeklinde konuştu.
 
ETİ ailesine teşekkür etti
Koçhan, “ETİ ailesi bu şehrin gerçekten çok kıymetli ailelerinden. Tekrar teşekkür ederiz. Eskişehirspor’un bu zor günlerinde bize yine el uzattılar. Çok güzel görüşmeler oldu. Sayın Firuzhan Kanatlı bize yine el uzattı. Eskişehirspor yaşasın dedi. Mehmet başkanımız görüştü Mete Yılmaz ile birlikte. Çok olumlu geçti görüşme. İnşallah ETİ gibi Eskişehir’in diğer değerleri de Eskişehirspor’a el uzatır” diye konuştu.
 
İnşallah müjde veririz
Diğer sponsorlukların şehir dışından olduğunu ifade eden Koçhan, “Şu an açıklayamayacağım çok olumlu gelişmeler var ama süreç biraz var. İnşallah şehrimize güzel müjdeler olur. Lig öncesi olması çok zor. Biraz vakit var. Hala mailleşiliyor. Büyük şirketler, ikili görüşmeler de var ama şu an açıklamayalım. Zaten dosyalar kapanmaya başladığında anlarsınız sponsorlukları” diye konuştu.
 
 
Eskişehirspor’un değeridir
Eskişehirspor’a geri dönmeyen Furkan Balaban hakkında Teknik Asbaşkan Anıl Koçhan açıklamada bulundu. Koçhan, “Kendim birebir sonuçta Mete Yılmaz ile beraberiz, onunla da çok anlattık. Çocukların buraya bir kırgınlığı var. Gidenin yolu açık olsun diyoruz. Kırgınlığımız evet var ama kalanlar için, Furkan Balaban Eskişehirspor’un bir değeridir. Ben onu 3. Liglerde, adı sanı bilinmemiş kulüplerde görmek istemem. Keşke gelse bizimle sonuna kadar mücadele etse” dedi.
 
Erdal’dan haber bekliyoruz
Furkan Balaban gibi Es Es’teki geleceği belirsiz olan Erdal Akdari’dan kulüp haber bekliyor. Teknik Asbaşkan Anıl Koçhan yaptığı açıklamada, “Son teklif yaptık, o Almanya’da olduğu için sadece ona ekstra süre tanıdık. Katılmazsa yolu açık olsun. Bugün (23 Ağustos) bir görüşme oldu. Son kararını bildirecek. 2 gün opsiyon tanıdık” dedi.
 
Melih yüksekten uçuyor
Eskişehirspor’da 3 sezondur forma giyen Melih Ağa sözleşmesi sona erdikten sonra boşta kaldı. Henüz bir kulüple anlaşmayan Melih için Anıl Koçhan açıklamada bulundu. Koçhan, “Melih Ağa ile görüşmeler sürüyor. Ama Melih ile maalesef maddi olarak anlaşamıyoruz. Melih çok yüksek istiyor. Biz bu paraları dosya kapatıp kulübün önünü açmak için harcayacağız. Biz bu paraları, onun beklentisini karşılayamayız” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ekici 26 Ağustos 2021 12:57

önceki yönetimle aynı 5 kişi devam ediyoruz diyor sonra aklım almıyor küsmüşler başka takımlara niye gidyorlar diyor futbolcular kötü kendileri aynı kafayla çok başarılılarmış aynen devam edeceklermiş ama akılları almıyormuş niye gittiklerini pes yahu pes kimlere kalmış yönetim.

0 3 Cevap Yaz
Uğur 26 Ağustos 2021 11:48

Bir önceki başkan da yanlış yaptı. Elindeki oyuncuları bir şekilde tutacaktı.

0 4 Cevap Yaz
Esesli 26 Ağustos 2021 01:32

Taraftar olarak yine stardayız eses yıkılmaz sadece başka bahara yaprak döker

5 1 Cevap Yaz
Deli Ruhi 25 Ağustos 2021 16:09

Çocuklara ne verdinizde sonuna kadar mücadele etmesini istiyorsunuz. Senin başkanın değil mi fidandan gelen paralarından hemen alacaklarını tahsil eden. Sizin önceki yönetiminizde sportif direktörlük yapan şu anki başkan yardımcın yüzünden kulüp o dönem para cezası yedi. Benim hatam deyip fedakârlık yapıp cezayı cebinden ödedi mi? Siz o yönetimde değil miydiniz? Yüzünüz kızarmadan çıkmışsınız topçuya fedakârlık yapın diyorsunuz. O yüz sizde olsa yönetime girmezdiniz. Şimdiki başkanda sizi yönetime almazdı. Ama toplama ve beceriksiz insanlarla ancak bu kadar olur. Eses kimlerin eline kaldı…

1 12 Cevap Yaz
Deli Ruhi 25 Ağustos 2021 15:56

Senin başkanın bile parasını aldıysa. topçu azda olsa neden almasın....

1 10 Cevap Yaz
Deli Ruhi 25 Ağustos 2021 15:55

Bir önceki yönetimden bu yönetime giren arkadaşları hala anlayamıyorum. Sanırım reklamları az geldi. Önceki yönetimin başarısından söz ediyorlar. Doğru başarılılar. Takımı 2 kere küme düşürdüler, Mustafa başkan fidandan gelen para ile alacaklarını tahsil etti. Arkadaşlar Mental yorgunuz diyorlar. Mental yorgunu olan insan ne olursa olsun affını ister dinlenir. Reklam yapmaz. Bu yönetime gelince. Burunların dibindeki topçu Denizli’ye imza atıyor. Hala 2 gün süre verdik diyorlar. Senin sportif direktörün başkan yardımcıların ne iş yaparlar. Toplama yönetimle ancak bu kadar olur. Sefer hocamın kalemine sağlık. Ne güzelde yazmış sayfasında… Bu yönetim Öz Eskişehirsporluyuz diyorlar ya. İnanmayın. Üzerlerinde başka takımların formasını giyip boy boy resim çektirenler gene Eskişehirspor’un yönetimindeler.

1 11 Cevap Yaz
Zippo 25 Ağustos 2021 14:19

Metehan-ugurcan-bilal ceylan hiçbiri kendi takimlarinda oynamiyor erken gittiler biraz daha kalıp tecrübe kazanmaliydi

2 10 Cevap Yaz
Balıkçi 25 Ağustos 2021 14:12

Bedavaya oynicak hâli yok tabiki gidecekler

1 8 Cevap Yaz
esesli 25 Ağustos 2021 12:48

3 oyuncu ile de anlaşılmalı yoksa direk 3 lig mazallah.. hazır fifa dosyalarını kapatırken kaynak bulsunlar..

1 6 Cevap Yaz
Simitçi 25 Ağustos 2021 12:35

Burda kalıp bedavaya oynicagima 3 ligde cüzi bir rakama oynarım en azından paramı alırım abey

1 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi