Eskişehirspor'da Yücel İldiz'den flaş açıklamalar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da Yücel İldiz'den flaş açıklamalar!
A
a

Eskişehirspor’da teknik direktör Yücel İldiz, sürdüren antrenman öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Pazartesi günü saha ve taraftarı önünde oynayacağı Altınordu maçı hazırlıklarını sürdüren Eskişehirspor'da hedef 3 puan.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’a göreve geldiği günden itibaren bugüne gelinen süreci kısaca özetleyen Teknik Direktör Yücel İldiz, ligde kalan son 8 maç içinde camiadan tam destek istedi. 

Eskişehirspor’un zor günlerden geçtiğini belirten Teknik direktör Yücel İldiz, “Şöyle sizlere kısa bir özet yapmak istiyorum. Genellikle kazandığımız maçlardan sonra biliyorsunuz pek öyle toplantı yapmayı sevmem. Ama geldiğimiz noktanın ne olduğunun bilinmesinde yarar var diye düşünüyorum.

AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞTIK

Eskişehir’e ilk geldiğimiz günleri lütfen bir hatırlayın. Takımın henüz galibiyeti yoktu. Kaç maç olmuştu tam hatırlamıyorum. Artı geldik ve 3 puan silindi. Sanırım toplam 3-4 puanımız falan vardı. Ardından geldiğimiz yönetimle beraber biliyorsunuz yönetim krizi oluştu. Tam bir ay süren boşluk oldu. Bu boşluk içinde inanılmaz derecede elimizden geldiğince arkadaşlarımızı bir arada tutmaya çalışarak puanlar almaya çabaladık. Takımı ayakta tutmaya çalıştık.

Ardından yeni bir yönetim geldi. Gelir gelmez de biliyorsunuz inanılmaz derecede dosyalar vesaire uğraşıldı. Onlar saha dışında biz saha içinde elimizden geldiğince Eskişehirspor’u ayakta tutmaya, hep söylediğim gibi sağlıklı bir yapıya kavuşturmaya çalıştık. Saha içiyle saha dışıyla. Buna da hala devam ediyoruz.

Bu güne kadar spor kamuoyu hakikaten inanılmaz destekledi hepimizi. Transfer yasağı konusunu da biliyorsunuz. Tüm takımlar devre arasında transferler yaparken, takviye yaparken bizde tam  tersi 5-6 tane oyuncu gitti. Elimizdeki mevcut kadro içerisinde 22 kişi varız. Bunlardan 12-13 tanesi Eskişehirli 6-7 tane çocuğumuz U-21’den yeni geldi. Biz de bunları futbolcu yapmaya çalışıyoruz. Takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Bir yandan da kendimizi garanti altına almaya çalışıyoruz.

Takımın geleceği, nereden geldiğimiz ve nereye gittiğimizle ilgili geldiğim gün ne söylediysem, aynı şeyleri bugün de söylüyorum farkındaysanız. Hiçbir şekilde söylemlerimizde bir değişiklik olmadı. Tabii ki bütün bunları yaparken özellikle genç çocuklarımız düşüp kalkacaklar ama yürümeyi de öğrenecekler. Bütün mesele bu.

Ancak benim son günlerde gördüğüm kadarıyla ki son 6 haftaya baktığımız zaman bu takımın 4 galibiyeti, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyeti var. Son 6 haftanın istatistiğine bakınca hemen hemen en ön sıralarda oluyoruz. Ama bu yeterli mi değil. Ancak son günlerde bakıyorum özellikle genç oyuncularla alakalı ya da takım kadrosuyla alakalı çok geniş bir kadromuz varmış gibi inanılmaz bir kadro mühendisliği üredi küçük küçük çevrelerde.

YIPRATILMAK HOŞ DEĞİL

Hakikaten böyle dar bir dönemden geçerken Eskişehirspor camiasına sesleniyorum. Çok net herkese söylüyorum. Biz tabii ki eleştirileri göğüsleriz o konuda sıkıntı yok, her şeyi dikkate alırız, sağlıklı eleştiri varsa gerçekten dikkate alırız ama  bu tip dönemlerde kesinlikle bu takımın 8 tane maç kalmışken, böyle bir kadro yapısına sahipken ve şu anda 3 oyuncumuz da sarı kart sınırındayken ufak ufak şeylerle yıpratılmaya çalışılması hiç hoş değil.

KİMSE BİZE ÖĞRETMESİN

Ben biliyorsunuz çok konuşmayı sevmem. Söz gümüşse sükut altındır. Ancak yeni antrenör falan da değiliz, kadro mühendisliğini falan da kimse bize öğretmesin. Buradan tüm ebeveynlere söylüyorum, genç oyuncuların yakınlarına, kadronun yakınlarına, herkese sesleniyorum çocukların tamamen rahat olması lazım. Rahat bırakılması lazım
ki biz onlara yardımcı olalım ve bu kadrodan elimizden geldiğince faydalanalım ve sağlıklı bir şekilde sezon sonunu getirelim.

SIKINTILAR BİTMİYOR

Çünkü şu anda bugün dahi benim bildiğim kadarıyla yönetim kurulu kesinlikle bu dosyalarla falan uğraşıyor. Bir takım puan silmelerin önüne geçip açıkları kapatmaya çalışıyor. Çok açıklama yapmıyorlar ama ben gerçekleri biliyorum. Biz de saha içinde ayakta kalmaya çalışıyoruz saha içinde. Çok şükür ki geldiğimiz günlerden şu anda aldığımız puanlar ha belki daha iyisi olabilirdi ama zaman zaman futbol şansı da yanınızda olacak tabi.

EN İYİ ŞEKİLDE BİTİRECEĞİZ

Geldiğimiz noktada 8 tane maçımız var. En iyi şekilde Eskişehirspor’a yakışır şekilde sezonu bitireceğiz giye düşünüyorum. Eskişehir büyük bir futbol şehri, geldiğim gün de söyledim, eğer ki bir rizikoya gireceksem ben Yücel Hoca olarak bugüne kadar hep hedef takımlarda çalıştım, Eskişehirspor gibi camialar için girilir, bundan da burada olmaktan da mutluyum. Hiçbir zaman taşın altına elini koymaktan çekinmeyen bir ekibimiz var. Hedefimiz var bizim. Bu anlamda bugün hiçbir pişmanlığım yok hatta burada olmaktan bu kadar zorluklara rağmen çok mutluyum.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tabii ki bu arada saha dışarısında da arkadaşlarımız, sayın başkan nezaretinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Dosya, transfer yasağı gibi şeyleri kapatmaya çalışıyorlar. Rakamları sizler benden daha iyi biliyorsunuz çok ağır rakamlar, bu bir gerçek yani. Bütün bunar içerisinde 22 genç çocuğumuzla beraber Eskişehir’i temsil etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar desteğinden dolayı tüm kamuoyuna çok teşekkür ederiz ama dediğim gibi böyle küçük küçük şeyler bu tip dönemlerde çocuklarımızı etkileyebilir. Bizi değil ama çocuklarımızı etkileyebilir. O yazmış diye bunu çıkart şunu sok böyle şeyler gülünç oluyor biraz. Kimse merak etmesin elimizden geldiğince en iyi şekilde sezonu Eskişehirspor’u en iyi yerlerde bitirecektir.” 

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Ligde dengelerin bir anda değiştiğini de belirten İldiz, “Hakikaten iki tane maç kazanınca bizi bir anda ilk ikiye sokuyorlar, bir iki tane maç kaybedince bu sefer küme düşüyoruz. Biz orada değiliz. Başta ne konuştuysak farkındaysanız hep aynı şeyleri konuşmaya devam ediyorum. Sezon sonunda inşallah sözümün arkasında olduğumu hep birlikte göreceğiz.”

RADİKAL KARARLAR ALABİLİYORUZ

Genç oyunculara verilen forma şansıyla ilgilide değerlendirmede bulunan teknik adam, “Zaman zaman biliyorsunuz çok radikal kararlar alabiliyoruz. Denizli maçını hatırlayınız, kolay bir maça mı gitmiştik. Ligin kırılma maçlarından bir tanesinde genç bir çocuğumuz çıktı ilk 11’de oynadı. Biz nerede kime ne yapacağımızı biliriz. Ama her zaman tutar tutmaz o ayrı konu.

ANDAÇ SAYESİNDE MAÇI ÇEVİRDİK

Bugün genç başka bir çocuğumuzdan konuşalım sadece Fıratcan’dan bahsetmeyeyim. İstanbul'da oynadığımız maçı hatırlayın, Ümraniye maçını. Yine çok büyük kadro sıkıntımız vardı, Andaç’ı oyuna koydum hatta sol tarafa koyunca acaba ne olur diye çünkü daha önce gördüğünüz gibi inanılmaz yardımcı oldu. Maçı da onun bir iki
müdahalesiyle kurtardık. Sadece onun değil tüm takımın müdahalesiyle. Ama aynı oyuncu gelip burada kötü oynayınca onun bilmem nesi varmış, bunun bilmem kimi varmış vesaire laflar dönüyor.

Şimdi Fıratcan çok yetenekli bir çocuğumuz. Dediğim gibi U-21’de onun gibi bir sürü çocuğumuz var. Ama bu çocuklar hemen bizi kurtarmayacak, bizi hemen imparator yapmayacak. Bunlar çok iyi futbolcu adayı. Ama düşecekler ama kalkacaklar bugün böyle olacak. Yarın belki başka bir maçta müthiş oynayacak. Bu planlar her zaman tutacak diye bir kaide yok.

Ama şunun bilinmesini istiyorum. Takdir edersiniz ki ben uvertür bir antrenör değilim yani. Bu konularda hep söylüyorum. Eleştirileri dikkate alırız. Her kestiğimiz her yaptığımız doğru diye bir şey yok. O anda tutmamıştı yani olabilir. Tercihimiz farklı olabilir farklı düşünmüş olabiliriz. Bunların hepsine saygı duyarım ama herhalde kimsenin etkisi altında kalmayacağımı da herkes bilir yani.”

Eskişehirspor’dan yolları ayrılan Erkan Zengin, Uğur İnceman ve Felik ile ilgili soruya da cevap veren İldiz, “Sadece bu Felix yada bir iki oyuncu değil. Daha önce de iki üç oyuncu kiraya verdik ya da gönderdik. Açıkçası, 5-6 tane oyuncu eksildi. Ben daha önce de söyledim şikayetçi değilim. Sonuç olarak buradaki kadromuz bu bizim. 22 kişiyiz istatistiklere bakın şu anda sahadaki çocukların 12-13 tanesi Eskişehirli ve bu takımın direk sahaya çıkan kadrosunda kaç tane Eskişehirli veya alt yapıdan gelen çocuk olduğunu ve aday çocuk olduğunu sizler daha iyi sayarsınız.

KOLAY BİR DÖNEM DEĞİL

Bu kadar sıkıntı içerisinde bazen krizler fırsatları doğurur biz bunun üzerine gidiyoruz. Ama bu kolay bir dönem değil yani. Bu tip dönemlerde gerçekçi olmak lazım. Teknik heyet, futbolcu yada kulüp yönetimi genelde bu tip dönemler yıpranma payı olan dönemlerdir. Ama hiç kimse merak etmesin bizim sırtımız dayanıklıdır. Taşın altına elimizi koyduysak onun kesinlikle üstesinden geleceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Hiçbir şekilde bugüne kadar hiçbir işi yarım bırakmadık. Eskişehir’den de inşallah alnımızın akıyla geldik giderken de alnımızın akıyla gideriz” dedi.

Elazığspor yenilgisi ve Pazartesi günü oynanacak Altınordu maçıyla ilgili de değerlendirme yapan Teknik direktör Yücel İldiz, “Elazığ’dan döner dönmez Altınordu hazırlıklarına başladık. Çok zorlu müsabaka oynayacağız. Altınordu biliyorsunuz bu ülkede farklı amacı olan kulüplerden bir tanesi. Çok tuzu kuru bir takım. Yetiştirici bir kulüp. Bizler ise yarışmacı kulüpleriz. Bütün bunlarla beraber üzerlerinde baskı olmadığı için belli kadrolarla ısrarla oynuyorlar. Baştan bocalayıp daha sonra düzeliyorlar. Şu an da onların iyi gitme dönemleri. Ama bize baktığınızda önümüzde 8 tane maç var. Sahamızda 4 tane maç oynayacağız dışarıda 4 tane oynayacağız hiçbir şekilde kayba tahammülümüz yok.

Pazartesi akşamı gerçekten tüm Eskişehirlilerin en iyi şekilde takımı desteklemelerini rica ediyorum. Desteklemelerini tabii ki seyircimiz hakikaten geliyor, dolduruyor her şeyi yapıyor ama bu çocukların çok iyi desteklenmesi lazım. Çok iyi ateşlenmesi lazım. Rakibin üzerinde baskı oluşturması lazım seyircimizin. Umarım hep böyle olur. Kalan maçlarımızın da böyle olması lazım. Eskişehirspor kamuoyu, Eskişehirliyim diyen herkesin bu ara, bu 8 hafta takıma destek vermesi, kulübe destek vermesi lazım.

Yoksa bu tip zor günler aşılır ama daha zor aşılır. El birliği içinde daha çabuk açılacağı düşüncesindeyim. Çünkü gerçekten bizler alışkınız ama bu genç çocuklar alışkın olmayabilir. Bu anlamda çok yıpranma payı olmaması lazım ki çocuklar sahaya daha dinç çıksınlar, o moralle, o motivasyonla çıksınlar, desteği arkalarında hissetsinler."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi