Eskişehirspor'da transfer yasağı kalkacak mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da transfer yasağı kalkacak mı?
A
a

Eskişehirspor’da şu sıralar en merak edilen konu hiç şüphesiz ‘transfer yasağı’ konusu. Bu konuda kulüp ne noktada, kaç imza kaldı, transfer yasağı kalkar mı? Camia bu soruların cevaplarını merakla bekliyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'un puanı 15-16 olsaydı...
Eskişehirspor'un transfer tahtası konusunda öncelikle şunu belirtmek lazım. Bugün Siyah-Kırmızılı takım 15-16 puanda olsaydı muhtemelen genel kurul kararı alınmazdı ve transferi açma konusunda da muhtemelen ciddi hamleler yapılmazdı. Kasım ayının başından beri takım kazanamayınca kasım sonu aralık ayı başı gibi yönetim imza toplama adına telefonlara başladı. Ordu, Mersin ve Kütahya mağlubiyetleri sonrası süreç hızlandı.

Yüzde 80’i zorlamadı
Yasağın kalkması için imza alınması gereken 80 küsur dosyanın yaklaşık yüzde 80’lik kısmı yönetimi fazla zorlamadan çözüldü. Bu kısım zaten genel olarak imza veren kısımdı. Kalan yaklaşık yüzde 20’lik kısımdan imza almak önemli olan taraftı.

Ümitler arttı
Melih Ağa, Theofanis Gekas ve Emre Güral gibi son alınan imzaların ardından ümitler biraz daha arttı. Zorlayan dosya sayısı 15-16’dan Trabzonspor dosyası dahil 10 dosya civarına indi. Özverili çalışma sürüyor. (İmza vermeyenlerin isimlerini yazmama nedenim sürecin olumsuz etkilenmemesi)

İmza için telefon trafiği
Transfer yasağını kaldırmak için yaklaşık 10 imza alması gereken Eskişehirspor yönetimi, bu imzaları toplamak için telefon trafiğine devam ediyor. Birkaç yönetici, Sportif Direktör Sezgin Coşkun, Kulüp Muhasebe Müdürü Gökay Şahin ve kaptan Onur Bayramoğlu gibi isimler imzası alınacak kişilerle irtibat halinde. Ayrıca kulüp dışında da imzası alınacak isimlerle irtibat kurup imza vermesini talep edenler var.

‘Paranı sil’ denmiyor
İmzası istenen isimlerle yapılan görüşmelerde o kişilere kulübün durumu anlatılıyor. ‘Paranı sil’ teklifi kimseye yapılmıyor. Borç baki kalmak şartıyla imzalar isteniyor. Kulübün içinde bulunduğu durum anlatılıyor. Anlayış bekleniyor.

‘İmza için aramayın’
Ancak ‘İmza için aramayın!’ diyen isimlerle orta yolu bulmak bir hayli zor. Para bekleyenler var. İşte kriz bu noktada başlıyor. Futbolcusuna ve personeline aylar sonda 1 maaş dağıtan yönetimin imza için para verme durumu an itibariyle yok. Dışarıdan kulübe maddi destek sağlayan da yok…

Kimseye faydası olmaz
Bu kısmın nasıl çözüleceği büyük soru işareti. İmza vermek istemeyen isimlerin artık bazı şeylerin farkına varması gerekiyor. Kulüp kongre sürecinde. Aday yok. Mevcut yönetim gücünün yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu diretmenin kimseye faydası olmaz!

Bana göre yüzde 51
Yaklaşık bir haftalık süreçte transfer konusu olumlu veya olumsuz anlamda netlik kazanabilir. Bana göre yasağı kaldırma ihtimali %51. Ancak karşımızda %49’luk çok zorlu bir kısım var. Bunu unutmamak ve çok fazla umutlanmadan (hayal kırıklığı yaşamamak adına) süreci
takip etmek gerekiyor. Başkan Mehmet Şimşek’in ‘Her şey yolunda’ Tweetini sürecin olumlu gittiğinin bir göstergesi olarak yorumladım.

31 Ağustos korkusu
31 Ağustos 2018 gecesi ve ondan sonra bir kaç kez daha yaşanan bazı durumlar unutulmamalı. Kalan imza yok 5’ti, yok 3’tü, son imza, o versin ben veririm derken büyük hayal kırıklıkları yaşanmıştı. Benzerinin
yaşanmaması için yönetim TFF ’ye giden kesinleşmiş imzalar için ‘Bu ismin imzası tamam’ diyor.

Peki tahta açılırsa…
Diyelim mevcut yönetim transfer tahtasını açtı. Bir ciddi kriz de burada başlıyor. Hangi parayla transfer yapılacak? Minimum 2-3 Milyon TL gerekiyor… Mevcut yönetimi de bir hayli düşündüren bir durum. İsim sponsorluğu konusuna yönelebileceklerini düşünüyorum. Bir de şu var, transferi açan yönetimin kenara çekilme ihtimalini hiç sanmıyorum. Açarlarsa göreve devam edeceklerdir.

Açılamazsa neler olur?
Toparlayacak olursak, transferi açma ihtimali sonuna kadar zorlanmalı. Eğer her şeye rağmen yasak kalkmazsa bu şehrin çocukları çıkar terinin son damlasına kadar arma için mücadelesini verir. Düştük, kapandık gibi negatif havaya girmeden camia da sonuna kadar desteğini verir, vermesi gerekiyor. Maddi, manevi… Ortada 17 maç ve 51 puan olacak. Burası 3. Lig…

Kaynak: Sonhaber - Aytaç Ersoy
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bıdon 3 Ocak 2023 23:10

duz mantık bız nemalalanalım bızım acıgımızı sehır kapatsın destek olmalı yoksa eseslı degılsınız

0 0 Cevap Yaz
İlhami 3 Ocak 2023 19:52

Haberi yazmasaymişinizda olurmus.Hadi isim vermemenizi anladik,sayi paylaşsaydin bari

0 0 Cevap Yaz
Ali es es 2 Ocak 2023 19:34

Piyangodan 500 trilyon ciksa 5 kuruş verirsem serefsizim.haa 50 yıllik es es taraftarıyım

4 3 Cevap Yaz
Sadık 2 Ocak 2023 19:30

ETİ ESKİŞEHİR olsun takımın adı kanatlı gurubu gereken desteği verir bence ben ümidimi kaybetmedim

0 2 Cevap Yaz
TAMAM 2 Ocak 2023 15:18

Kaldırdım gitti....

0 3 Cevap Yaz
Kızılcıklı Tayfa 2 Ocak 2023 15:16

Umudumuzu hiç kaybetmedik turbunlere geri döneceğiz...

1 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi