Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirspor'da Osman Taş konuştu, yer yerinden oynadı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da Osman Taş konuştu, yer yerinden oynadı
A
a

Eskişehirspor’da Osman Taş dün öyle bir basın toplantısı yaptı ki yer yerinden oynadı. “Çapa bu kulübe en büyük zarardır istifa etmeli” diyen Taş, alınan kongre kararı için ise “Ben bunu kabul etmiyorum. Arkadaşlarım gelip bu kararı geri alsınlar. Eğer kongre olacaksa ben adayım” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberi: Eskişehirspor zarar görmesin diye sustum
Ben bu zaman kadar Eskişehirspor zarar görmesin diye sustum. İlk görevden ayrılmam Fuat Çapa ile ilgili. Fuat hoca ile sorunum yok desem de bunun yarısı doğru yarısı yalandır. O zaman böyle demek zorundaydık. Aslında çok büyük sorunum var Fuat hocayla. Eskişehirspor’a en büyük zararlardan birisi Fuat Çapa’dır benim gözümde. Fuat Çapa şöyle bir karar almış ya Osman başkan gider ya ben giderim. İmzayı atmam maça çıkmam demiş. Ben gittim Fuat Çapa imzasını attı.

Çapa bir zarardır
Fuat Çapa’nın Es Es için zarar olduğunu söyleyen Taş, “Fuat hoca güya çok fedakar insanmış. Ama 1 milyon 200 bin liralık sözleşmesi var. Yönetici arkadaşlarıma Fuat Çapa’yı yollamazsak 3 maçı kaybederiz dedim ve 3 maçı da alamadık. Fuat Çapa benim gözümde bir zarardır. Ben bu basın açıklamasını 2 ay önce yapacaktım Fuat Çapa’yı takımın başına getirmeyecektim. Başkan gibi davranamıyorum. Fuat Çapa’yı gönderemedim. Çağrı yapıyorum bundan sonra Fuat Çapa’yı gönderirler.”

Para yolladım çıkmadılar
“395 bin lira futbolculara yollayıp sahaya çıkmadılar. Ama ben istifa ettikten sonra takım sahaya çıktı” diyen Taş, “Fuat Çapa ben istifa edip sahaya çıkıyorsa Eskişehirspor için Fuat Çapa büyük bir zarardır.  Ben Fuat Çapa’nın görevine son vermek istiyorum. Yönetici arkadaşlarımı bekliyorum, Fuat Çapa’dan gelecek 1 milyon 250 bin liralık tazminatı ben Osman Taş olarak karşılıyorum. Gelin Fuat Çapa’yı yollayalım. Tek yetkim olmadığı için Fuat Çapa’yı gönderemiyorum. Yeter ki gitsin.”

Bu kararı kabul etmiyorum
Yönetimin aldığı kongre kararına üzüldüğünü ve göre devam etmek istediklerini söyleyen Taş, “Kendi aramızda her zaman kopukluk oldu. Dün alınan kongre kararını kabul etmiyorum. Dün kararı aldılar. 500 bin lirayı Emre Güral’ın hesabına yatırdım. Gelsinler Eskişehirspor’u yeniden yoluna sokalım. Kongre kararından geri dönelim. Bu kulübü çakala-çukala teslim etmeyelim. Bizim devam etmemiz gerekir” dedi.

Kesinlikle adayım
Kongre olursa aday olacağını açıklayan Taş, “Toko’dan 15 günlük bir müsaade istedik. 10 bin euro ödeyeceğimi söyledim. Destek alamıyoruz, destek olacaklar ise bu durumlardan ötürü destek olmaktan çekiniyorlar. Bugün ise yurt dışından gelen 4 kişi kulübe destek olmak istiyorlar. Ben kesinlikle istifa etmek istemiyorum. Kongreye gitmek istemiyorum. Ben çünkü taraftara bir söz verdim. Arkadaşlarımız ellerini vicdanlarına koysunlar ve yolumuza devam etsinler. Kongre olursa ben kesinlikle adayım” dedi.

4 milyon ödeme yaptım
Bu zamana kadar yaptığı harcamaları açıklayan Taş, “Kaan Ay döneminde 250 bin lira ödeme yaptım. Başkanlık döneminde 1 milyon 800 bin lira ödedim. 800 bin lira ve daha sonra 500 bin lira daha Esstore için ödeme yaptım. Toplamda 4 milyon bu kulübe para verdim. İstifa kararım 9 Ağustos’taydı. Ama bu kararım karar defterine yazılmamıştı. 10 gün sonra geri geldim hala karar defterine geçilmemiş. İstifa kararım birkaç gün içinde daha yeni karar defterine işlenmiş” ifadelerine yer verdi.

Ben hırsız mıyım?
Yönetimin geçtiğimiz günlerde karar defterine bir karar aldığını belirten Taş, “24.06.2019 tarihinde EsEs 1965 Sportif Şirketindeki temsil ve imza yetkileri Osman Taş’dan geri alınmasına oy çoğunluğuyla karar verilmiştir diye bir karar alınmış.  Ben burada hırsız mıyım, dolandırıcı mıyım? Bir insanın arkasından böyle bir karar mı alınır? Bu bana karşı yapılan en büyük darbelerden birisi. Fuat hocanın yaptığı terbiyesizlikten daha kötü bir durum bu” dedi.

Topkaya yanlış iş yaptı
Başkan yardımcısı Mustafa Topkaya’nın hukuk olarak yanlış bir iş yaptığını söyleyen Taş, “Güvendiğim 3 yönetici arkadaşıma imza yetkimi verdim. Mustafa Topkaya bir iş yaptı. Ben bu işe karşıyım. Daha doğrusu yönetimde herkes bu işe karşı.  Yönetim kararı almadan iki imza şartı olmasını bile bile muhasebeden fatura kesip ve reklam şirketine bunu dağıtması bence hukuk olarak çok yanlış. İşte Baki Dündar davası bu işten sonra patladı. Baki Dündar bu davadan sonra istifasını verdi” dedi.  

Hakan’ı takımda tuttuk
Hakan Aslantaş’ı Fuat Çapa’nın göndermek istediğini söyleyen Taş, “Geçen hafta yönetim olarak Fuat Hoca kadrodan 4 kişiyi çıkartacağını belirtmiş. Hakan ile görüştüm burada kalmak istiyorum dedi. Bunun üzerine teknik sorumlu Mete Yılmaz’ı aradım, “Fuat Hoca’yı ara Hakan indirim yapıyor, oynamak istiyormuş de” dedim. Fuat hoca Hakan’ı istemediğini bir kez daha söylemiş. Bizler kuklayız, Fuat Çapa bu kulübü yönetiyor. Ama biz  Hakan’ı göndermedik.

Çapa istifanı ver!
Son olarak Taş şöyle konuştu; “Daha fazla Eskişehirspor zarar görmesin diye yönetici arkadaşlarımız kongre kararı aldılar. İyi niyetli karar almış olabilirler ama bugün bu kulübe 5 bin liralık bir icra gelse kim ödeyecek bunu. İyi niyetli yanlış karar alındı. Kongre kararı alınacaksa Fuat Çapa’yı gönderin bende kongreye gitmeye hazırım dedim yönetici arkadaşlarıma. Fuat Çapa ile yeni sözleşmeyi ben imzalamadım. Arkadaşlarım inşallah bu kararı geri alırlar. Eskişehirspor’a ne ben ne de bir başkan ne de bir yönetici kaldı ki Fuat hoca ültimatom koyamaz. Koymak istediğin ültimatomu kendine koy ve istifanı ver!”

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Halil Ü. 5 Eylül 2019 22:42

Ulan koskoca kulübün geldiği duruma bak. rezil ettiniz her şeyi

0 2 Cevap Yaz
Semih 5 Eylül 2019 21:56

Koskoca kulüp adım adım kayyıma gidiyor, hale bak

0 3 Cevap Yaz
Osman Köroğlu 5 Eylül 2019 14:07

Sayın Osman Taş Başkan; eğer Fuat Çapa takıma zarar veriyorsa, İstifa edip ayrılmalı, Tazminat falanda istememeli zira biz o kadar zengin bir takım değiliz.Ha olmuyormu o zamanda, Çapayı kızağa çeker veya amatört takımın başına verirsin. Yerinede güvenilir ve çalışkan bir hoca bulursun. Sen ki Koskoca Eskişehir Sporun başkanısın. Fuat Çapa hoca ile uğraşmana gerek yok. Biz ne senden yanayız nede Fuat hocadan yana. Biz Eskişehir spordan yanayız. Çalışanın başımız üstünde yeri var, zarar vereninde karşısındayız. Siyasilerle, çıkar hespları ile, veya yetersiz kişilerle bu işin yürümediğini görüyoruz ve sadece üzülüyoruz. Saygılar sunarım.

0 4 Cevap Yaz
esquires 5 Eylül 2019 11:55

ADAM HAKLI SONUNA KADAR KATILIYORUM

8 9 Cevap Yaz
Murat muro 5 Eylül 2019 11:12

Bâşta hata yaptin fuat capayi getirmeyecektin .sayin taş. Katılıyorum fuat haca gitmeli esk spordan . Baska yonetim gelse bile bu iş fuat hocayla olacagini sanmam . Benim duşuncem bu

7 11 Cevap Yaz
Dik Duruş 5 Eylül 2019 11:08

Sevgili Osman taş kardeşim bak hep basligim dik duruş neden bu klubun dik duruşa ihtiyaç olduğu için sen hoca yüzünden eğer gittiysen zaten dik duramadiysan zaten gitmek zorundasin hocayada sıra gelicek oda oyun okuyamiyor ilk haftadan beri hepiniz gidin nolur...

5 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi