Eskişehirspor'da onların yüzüne bakan olmadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da onların yüzüne bakan olmadı!
A
a

Eskişehirspor, 2008 yılında Süper Lig’e çıktıktan sonra altyapısının yüzüne bakmadı dersek hiçte yalan olmaz. Özellikle Siyah Kırmızılı kulüp 2011-12 yılında 11 oyuncuyu kadrosuna katarken, 9 oyuncuyu da takımdan gönderdi. Kuşkusuz o günlerde Süper Lig’de fırtına gibi esen kulüp, sadece günü kurtardığının farkında dahi değildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehirspor haberleri

KULÜBÜ NE HALE GETİRDİLER!

Sadece Alper çıktı
Eskişehirspor, Süper Lig’de mücadele ettiği dönemde oldukça iyi işler çıkarttı. Siyah Kırmızılı ekip ilk 5’e oynarken, Avrupa Kupalarına katılma hakkı dahi kazandı. Yapılan başarılı transferlerin yanı sıra Eskişehirspor bu dönemde altyapısını hiç düşünmedi. O dönemlerde akılla kalan tek isim ise Alper Potuk’tu. Eskişehirspor, bu süre zarfında altyapısından Alper’i parlatabildi.

Kimse altyapıya bakmıyordu
Maddi anlamda o dönemlerde güçlük çekmeyen Eskişehirspor’da kimse altyapının yüzüne bakmıyordu. Es Es kadrosunda kattığı bazı isimleri parlatıp satarak gelir sağlasa da altyapısındaki gelecek vaat eden futbolculara ilgi göstermedi. 2016 yılında ise küme düştükten sonra maddi anlamda çok büyük zorluklar yaşayan ve Eskişehirspor, altyapısına yönelmeye başladı.

Transfer oldukça fazlaydı
Siyah Kırmızılı ekip 2012-13 sezonun başında kadrosunu 11 futbolcuyla güçlendirirken, 9 futbolcuyla yollarını ayırmıştı. Necati Ateş, Boffin gibi isimleri kadrosuna katan Eskişehirspor, gelecek vaat eden isimler olarak Aytaç Kara, Erkut Şentürk, Ufuk Budak, Goran Causic, Patryk Malecki, Andrej Mrkela gibi isimleri transfer etti. Ancak bu isimlerin arasında sadece Aytaç Kara ve Causic takıma fayda sağlayacaktı.
 
4 maç oynayıp gitti 
Eskişehirspor, 2011-12 sezonun başında Abdülaziz Solmaz’ı kadrosuna kattı. Samsunspor’dan bedelsiz olarak kadroya katılan Abdülaziz Solmaz sadece 4 maçta görev yaptı. Fazla forma şansı bulamaması nedeniyle Abdülaziz başka takımlara kiralandı. 2012-13 sezonun başında ise Abdülaziz ile karşılıklı olarak yollar ayrıldı. Şu an 31 yaşındaki futbolcu son olarak Sakaryaspor’da forma giyiyor.

2 maçta görev yaptı 
Eskişehirspor 2012 yılında Goran Causic ile birlikte Andrej Mrkela’yı transfer etti. 1992 doğumlu Sırp futbolcu Andrej Mrkela da daha önceden Kızılyıldız ve FK Rad takımlarında görev almış olup orta saha ve sağ kanat mevkilerinde oynuyordu. Mrkela 100bin Euro karşılığında yarım sezon kiralık olarak Eskişehirspor'a katıldı.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi