Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirspor'da olağanüstü hal! Toplantı iptal edildi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da olağanüstü hal! Toplantı iptal edildi...
A
a

Eskişehirspor'da kritik gün... Sebastian Pinto’dan -6 puan cezası ile karşı karşıya kalan ve bu yasağı ortadan kaldırmak için uğraş veren Eskişehirspor yönetimi bugün sonuç almayı bekliyor. Ancak öğrenilen bilgiye göre bu işin olumlu sonuçlanması oldukça zor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberleri

FIFA tarafından -6 puan cezası alan Eskişehirspor bu sorunu ortadan kaldırmak için çıkış kapısı arıyor. 2015-2016 sezonunda transfer edilen Sebastian Pinto’nun avukatı, kalan 497 bin Avro alacağının ödenmediği gerekçesi ile FIFA’ya başvurmuş 2 Ocak 2019 tarihinde ödemenin yapılması için Eskişehirspor kulübüne FIFA tarafından yazı göndermişti.

Ancak bu süre zarfında ödemeye yapmayan eski yönetim, futbolcu ile temmuz ayına kadar anlaşma sağlamıştı. Ancak Pinto’nun avukatı 20 Haziran 2019 tarihinde FIFA aracılığı ile Eskişehirspor Kulübünün, 6 puan silinmesi talebinde bulunmuş ve FIFA’da TFF’ye Es Es’in 6 puan silinmesi yönündeki kararını iletmişti.

6 puan silme cezası ile karşı karşıya kalan Eskişehirspor yönetim kurulu zor olan bir işi başarmaya çalışıyor. Futbolcunun avukatı ile son görüşmeleri yapacak olan yönetim, bugün sonuç almaya çalışacak. Eğer Eskişehirspor yönetimi sonuç alamazsa takım sezona -6 puanla başlamış olacak. Ancak öğrenilen bilgiye göre bu işin olumlu sonuçlanması oldukça zor.

Topkaya toplantıyı iptal etti

Eskişehirspor’da tek gündem maddesi olan Sebastian Pinto krizi ile ilgili bugün kulübün Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Topkaya’nın bir basın toplantısı yapması bekleniyordu. Basın mensuplarının karşısına çıkacağını geçtiğimiz gün söyleyen Topkaya son yaptığı açıklamada ise şu ifadelerine yer verdi; “Şuanda bir çözüm yolu arıyoruz. Yaşadığımız sorunlar ile ilgili tüm ayrıntıları paylaşacağız. En kısa sürede bir basın toplantısı yapacağız” dedi.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi