Eskişehirspor'da milyonlarca Euro uçup gitti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da milyonlarca Euro uçup gitti!
A
a

Eskişehirspor, Türk kulüpleri arasında son 10 yılda transferden en fazla bonservis kazanan 10. takım konumunda ancak kazandığı para ortada olmadığı gibi kazanılan paradan daha fazla borcu var...

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor maddi sıkıntılar içinde tarihinin en kötü günlerini geçirirken Panenkasport sosyal medya hesabından yapılan paylaşım Es Es sevdalılarını kahredecek cinstendi. Yayınlanan verilere göre sattığı oyunculardan kazandığı bonservis bedelleri ile milyonlarca Euro’yu kasasına koyan ilk 10 kulübün bugün borç bataklığı içinde olduğu belirtildi. Bu 10 kulüp arasında parasızlıktan tesislerinde yiyecek yemeği bile bulunmayan kulübümüz Eskişehirspor'un olması da kafalarda büyük soru işaretleri oluşturuyor.

Yapılan paylaşımda, “Son 10 yılda transferden en çok para kazanan Türk kulüplerinin tamamı ekonomik kriz içerisinde. Trabzonspor, Bursaspor, Kayserispor, Gaziantepspor, Eskişehirspor'un transfer yasağı bulunuyor” denildi. Bir tablo halinde gösterilen kulüplerin transfer geliri listesinde, Eskişehirspor 10’nuncu sırada yer aldı.

Verilere göre Es Es son 10 yılda sadece futbolcu satışlarından 129 milyon 150 bin TL kasasına koydu. Ancak kötü yönetimler yüzünden bugün kulübün 153 milyon TL borcu var.

Eskişehirspor tarihinin en fazla para kazandıran futbolcusu olan Alper Potuk için Fenerbahçe 6.250.000 Euro bonservis öderken Orhan Şam ile Henry Bienvenu'nun bonservis haklarını da Eskişehirspor'a devretmişti. Erkan Zengin, Tarık Çamdal ve Veysel Sarı da ciddi bonservislerle takımdan ayrılmıştı.

Son 10 yılda transferden en fazla para kazanan Türk Kulüpler

Galatasaray 140 Milyon Euro 
Fenerbahçe 113,5 Milyon Euro 
Beşiktaş 97,5 Milyon Euro 
Trabzonspor 76 Milyon Euro 
Bursaspor 62,5 Milyon Euro 
Kayserispor 57 Milyon Euro 
Gaziantepspor 31,5 Milyon Euro 
Başakşehir 28,5 Milyon Euro 
Gençlerbirliği 23 Milyon Euro 
Eskişehirspor 20,5 Milyon Euro
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 15 Ocak 2019 17:32

Dernekler yasasıyla kulüp yönetilirse olacağı bu. El kaldır, indir yönetim aklansın. Hesap veren varmı yok. Para nerde? İnek yedi, o nerde, dağa kaçtı. Ara ki bulasın.

0 3 Cevap Yaz
Es Es 26 15 Ocak 2019 16:04

Yazıklar olsun bu durumda hala Ünal, Mesut ve yönetim kurulu üyelerinin bu kulübe vermiş oldukları maddi ve manevi zararlar araştırılmıyor ve kimse hesap sormuyor. Bunlardan hesap sormayan taraftarlar, yetkililer, devlet kurumları, bakanlıklarda bunlar kadar suçludur. Kul hakkı yiyenlere ve bunlara göz yumanlara Eskişehir halkının iki eli iki yakanızda olacak.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi