Eskişehirspor'da maalesef korkulan oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da maalesef korkulan oldu!
A
a

Eskişehirspor sezonda ilk ağır darbeyi aldı. Kulüp lisansı şartlarını yerine getiremeyen takımımızın maalesef 3 puanı silindi

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor son dakika haberi: TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan  Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi. Kulüp lisansı şartlarını yerine getiremeyen Eskişehirspor'un 3 puanı silindi.
TFF 1. Lig'den Eskişehirspor ile birlikte Ankaraspor'un 3 puanı silindi.

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:
TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan  Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.
İncelemeler neticesinde Kurul; Süper Lig'den; Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Hes Kablo Kayserispor,  Kasımpaşa A.Ş., MKE Ankaragücü ve Yukatel Denizlispor, TFF 1.Lig'den; Akhisaspor, Altay, Balıkesirspor, Beypiliç Boluspor, Bursaspor, Menemen Spor, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Tuzlaspor A.Ş., Misli.com 2.Lig'den; Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdare Spor, Bodrumspor A.Ş., Çorum FK, Ergene Velimeşe Spor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, GMG Kastamonuspor, İnegölspor, Kahramanmaraşspor A.Ş., Kırşehir Belediyespor, Pendikspor, Sakaryaspor A.Ş., Sivas Belediye Spor, Tarsus İdman Yurdu, Uşak Spor A.Ş. ve Zonguldak Kömürspor A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

Kurul bu toplantıda ayrıca, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan;

TFF 1.Lig'den; Ankaraspor ve Eskişehirspor, Misli.com  2.Lig'den;, Elazığspor, Gümüşhanespor, Kardemir Karabükspor ve Şanlıurfaspor kulüplerine 3'er puan tenzili cezası verdi.

Böylelikle, 2020-2021 sezonu Kulüp Lisans Süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13'ü UEFA, 53'ü Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar 1. Liginde yer alan kulüplerden 1'i UEFA Lisansı aldı.

Kurulun ilk ve ikinci aşamada almış olduğu kararlar ise aşağıda yer almaktadır:

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Süper Lig'den Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş A.Ş., BTC Türk Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe A.Ş., Fraport-Tav Antalyaspor, Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., İttifak Holding Konyaspor, Medipol Başakşehir FK ve Trabzonspor A.Ş., ile TFF 1.Lig'den  İstanbulspor A.Ş. ve Kadınlar Liginden ALG Spor kulüplerine UEFA Lisansı,

Süper Lig'den Gençlerbirliği ile TFF 1 . Lig'den Adana Demirspor, Altınordu A.Ş. ve Keçiörengücü ile Misli.com 2. Lig'den GMG Kırklarelispor, Hacettepe Spor , Manisa Futbol Kulübü, Niğde Anadolu FK ve Yılport Samsunspor kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

Kulüp Lisans Kurulu; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili maddeleri uyarınca da kalan kulüplere kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 ve/veya 60 gün ek süre vermişti.

Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarında; TFF 1.Lig'den Adanaspor A.Ş., Cesar Grup Ümraniyespor, Fatih Karagümrük A.Ş., Giresunspor, Hatayspor; Misli.com  2.Lig'den Ankara Demirspor, Başkent Akademi FK, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş., Sarıyer, Van Spor Futbol kulübü ve 1922 Konyaspor kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

Aynı toplantıda Kurul, kalan kulüplere ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre vermişti.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali 16 Ekim 2020 20:30

Böyle olacağı belliydi acil gereken neyse yapılmalı sonumuz karanlık.

0 0 Cevap Yaz
26es 16 Ekim 2020 15:29

Sizler bu kafayla ancak gazozuna top oynayan Mahalle takımlarına başkanlık yaparsınız. Neyse yenildiğinizde gazoz parasını bulamazsınız ama mahalle bakkalar size sponsor olur bay Tatar... İşte ne kadar başkan olduğunuz belli oldu. Kuruluştan kurtuluşa dediniz. Ama sizde bitirdiniz kulübü... İstifa edin

1 5 Cevap Yaz
yahu 16 Ekim 2020 14:00

Yahu toplanalım protesto edelim, eylem yapalım, zaten düştük. Zannediyor musunuz bu ilk ceza olacak ? Senaryoyu çiziyorum. Fifa dosyalarından bize -18 / -30 Puan ceza + 1 Lig küme düşürülme gelecek. Buda bize 2 Lig birden düşmek demek olacak. Acil kulüp kayyuma ya da başka bir şeye kalmalı ama bu adamların eline kalmamalı ! 3 gün sonra biz Amatörde 30 kişi desteklerken bunlar Yeni kurulan proje takımında olacaklar. O yüzen bizim olana sahip çıkmak gerekir diye düşünüyorum.

1 4 Cevap Yaz
Esesli 16 Ekim 2020 11:14

Süper lig, 1.lig ve 2.ligden sadece 6 takım -3 cezası aldı ve bunlardan birisi de biziz.Nerden nereye geldik, 2.ligde bile bizden daha iyi durumda olan takımlar mevcut.Bu duruma gelmemize sebep olan başkanlar,yöneticiler ne düşünüyor,ne hissediyor çok merak ediyorum.

1 3 Cevap Yaz
Ufk 16 Ekim 2020 10:15

Bu böyle gitmez...Ne olacaksa hesap edin ve hemen yapmaya başlayın.

0 4 Cevap Yaz
2626 16 Ekim 2020 10:11

Türkiye de pek borçlu kulup var.Bütün kulupler imza toplayıp lisans alırken 2-3 senedir EsEs lisans alamıyor.Acaba imza vermeyin diyenler mi var yoksa EsEs tamamen güven mi kaybetti.

0 5 Cevap Yaz
Haksever 16 Ekim 2020 10:07

Ligden düşecek iki kulüp şimdiden belli oldu. Es-Es’i bu hale getirenlere yazıklar olsun. İçimiz kan ağlıyor.

0 4 Cevap Yaz
mevlüt atak 16 Ekim 2020 09:05

zaten belli değilmiydi 1 sene yatdınız insan çaba gösterir bırakın şu işi ya bu kuralı yerine getirmezsen cezası belli ne hale geldi şu takım yazıklar olsun

0 4 Cevap Yaz
Suat Avni 16 Ekim 2020 08:54

Çare:KAYYUM...

0 9 Cevap Yaz
Ozan çetin 16 Ekim 2020 08:51

Gelen -3 puan silinmesinin tek suçlusu başkan ve yonetimidir. Neden mi? Hadi geçen sene takımı yarıdan aldılar sözümüz yok. Ama ya bu sene transfer paraları reklam ve sponsor gelirleri ne oldu? Sizin çalışmanız medya önüne çıkıp sürekli demogoji yapacağınıza ne yapıp edip lisansı almak için cabalardiniz. Size sorarlar. Lisansı alamayacaktiniz siz ne başkanisiniz orada ? Süs başkanimisiniz. Para bulamayacaksınız ne işiniz var ozaman baskanlikta. Kusura bakma Tatar , sizin yaptiginiz başkanlığı herkes yapar. Büyük firsati teptiniz.. istifa edin artık. O yüzünüz olsun....

1 14 Cevap Yaz
Yorumcu 16 Ekim 2020 08:21

1. Lige ilk düşüldüğü sene belliydi bu durumlara gelineceği. Senelerdir zaman kaybettik. Güvenebileceğimiz insanların önderliğinde şehirde yeni bir takım kurun diye diye dilimizde tüy bitti. Simdi bu ligde şampiyonluğa oynuyoduk ama dinletemedik. Nemacıların işine gelmedi.

0 10 Cevap Yaz
Nikola 16 Ekim 2020 08:09

Haydi bakalım başladık yine..

0 10 Cevap Yaz
Yorumcu.. 16 Ekim 2020 06:49

Bu klubu bu hale getirenler utansın diyeceğiz ama , evet es es in kaderi belli oldu .Maalesef covid-19 da bu sene takımı küme düşmekten kurtaramiyacak .Federasyon ve yönetim el birliği ile 2 .lig Hayır lı olsun

0 12 Cevap Yaz
Esesliyimmm 15 Ekim 2020 23:33

YÖNETİM İSTİFA!!!

0 12 Cevap Yaz
Kadir 15 Ekim 2020 23:21

Ek süre verilmedi mi.

0 5 Cevap Yaz
Kemal 26 15 Ekim 2020 23:09

Yorum yok

0 5 Cevap Yaz
Esesliiii 15 Ekim 2020 23:01

Sayin Mustafa Başkanlığıniz bu mu. Kulüpte yemek çıkmıyor safsatalarinin arkasına sığınıp basın önüne çıkıp acitasyonlara icraatmi yaptığınızı sanıyorsunuz. Yazıklar olsun size . Siz böylemi kurtaracaksin Eskisehirsporu . Bir kulüp lisansını bile alamadiniz. Nasıl başkanlık bu. Gelen paraların ne olduğu Şu saatten sonra hangi yüzle taraftarın karşısindq olacaksiniz. Ama sizde o yuz var. Basın önünde gene acitasyonlara başlarsınız. Ne oldu TFF nin küme düşürmeyi kaldırdığı gibi puan silme cezasını kaldırıp başarılı olduginuzumu ilan edecektiniz. Ne oldu. Şapka düştü kel göründü. Yazıklar olsun size. İstifa edinnnnnn...

0 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi