Eskişehirspor’da kritik gün

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor’da kritik gün
A
a

Eskişehirspor, ertelenen kongresini bu akşam 17.30’da yapacak. Şu ana kadar aday olacağını açıklayan kimse yok. Peki, aday çıkmazsa Es-Es’i neler bekliyor?

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Başkan Sinan Özeçoğlu’nun olağanüstü kongre kararı almasının ardından kritik günler yaşayan Eskişehirspor, var olma mücadelesi veriyor. Özeçoğlu’nu ikna çabaları sonuç vermedi. Öte yandan ‘adayım’ diyen de yok.

22 Kasım’da yapılan ilk kongre çoğunluk sağlanamadığı için kongre bugüne ertelendi. Bir haftalık süreçte değişen pek bir şey olmadı. Kongreye saatler kala taraftarın aklında tek bir soru var; aday çıkmazsa ne olacak?

Avukat Aydın Güngör, aday çıkmaması halinde yaşanacakları şöyle özetledi: “Türk Medenî Kanunu’nun 87’nci maddesi derneklerin hangi hallerde sona ereceğini belirtir. 4’üncü maddede “Tüzük gereğince yönetim kurulunun oluşturulmasının olanaksız hâle gelmesi” ifadesi yer alıyor. Kongrede aday çıkmaması durumunda bu madde geçerli olacaktır. Eskişehirspor’un tüzüğünde tasfiye ile ilgili hüküm yok. Tüzüğün 67’nci maddesinde ‘resmi mevzuata göre tasfiye edilir’ deniyor. Yani Türk Medeni Kanunu’na göre...

Bu akşam aday çıkmazsa Divan Kurulu zabıt tutacak. Zabıtta, derneğin organlarının oluşmadığı belirtilecek. Ve Genel Kurul sona erecek. Divan’ın görevi bitecek. Daha sonra ‘bir ilgili’ deniyor... Bu Dernekler Masası’ndan bir yetkili de olabilir, kulübün herhangi bir üyesi de olabilir... Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gidilecek, derneğin organlarının oluşmadığının tespit edilmesi istenecek. Mahkeme, Divan’ın tuttuğu zapta bakacak ve tespit yapacak. Ardından tasfiye süreci başlayacak. Mahkeme bu işleri yürütmesi için kayyum heyeti atayacak.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi