Eskişehirspor'da en merak edilen isim konuştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da en merak edilen isim konuştu
A
a

Eskişehirspor’un Nijeryalı futbolcusu Sunday Alimi, Keçiörengücü ile oynanan maçta 2 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Radyospor’a konuşan Sunday, Es Es’te çok mutlu olduğunu belirterek, “Burada çok iyi işler yapmak istiyorum. Elbette benim de hayallerim var. Hayalim Avrupa’da oynamak” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehirspor haberleri

Türkiye’ye geliş sürecini açıklayan Sunday, “2015 yılında Nijerya Milli Takımı ile U17 Dünya Kupası'nda şampiyon olduktan sonra Galatarasay beni Türkiye’ye davet etti ve Türkiye maceram başladı. Galatasaray U19 takımına transfer oldum ama beni bir ay sonra U21 takımına dahil ettiler. Şanssız bir şekilde bir sakatlık yaşadım. Galatasaray bana bir sözleşme teklif etti. Forma şansının çok az geleceğini düşünüyordum. Portekiz liginden teklif geldi. Düzenli olarak forma giyebileceğimi düşündüğüm için kabul ettim. Portekiz kariyerim planlandığı gibi gitmedi” dedi.

Hiç tereddüt etmedim
Es Es’e gelmesiyle ilgili konuşan Sunday, “Eskişehirspor bana teklif yaptı. Menajerim Eskişehirli olduğu için sık sık Eskişehirspor’u takip ediyordum. Raheem Lawal, Chikeluba Ofoedu gibi tanıdığım Nijeryalı futbolcuların geçmiş yıllarda forma giydiği bir kulüptü. 6 ay altyapıda oynamak gerektiği söylendiğinde de tereddüt etmedim ve problem değil dedim. Eskişehirspor’a bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çok mutluyum
“Ankara Keçiörengücü maçında 2 gol attığım için elbette çok mutluyum” diyen Sunday Alimi, “Ama takım galip gelemedi. Keşke maçı kazanmış olsaydık. O zaman çok daha mutlu olurdum. Takımımın maç kazanması için elimden geleni yapıyorum. Yapmaya da devam edeceğim. Kariyerimde ilk defa bir maçta gol attım. Hem de iki gol birden. Hayatım boyunca unutmayacağım. Anlatılmaz duygular yaşadım. Gollerime devam etmek istiyorum” dedi.

Çok iyi anlaşıyoruz
Hamed ile çok iyi anlaştığını belirten Alimi, “ U17 Milli Takımının geniş kadrosunda yer alıyordu. O zaman Teknik Direktörler ana kadroya onu dahil etmemişlerdi. 5 yıldır kendisini tanıyorum. Eskişehir’de de beraber olmamız çok güzel. Kendisi bana bir kardeşten daha yakın. Birlikte aynı takımın başarısı için mücadele etmek çok güzel. İkimiz de Eskişehir’de olduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Eskişehir’de ilgi farklı
Eskişehir’de ki ilgiden memnun olduğunu söyleyen Alimi, “Galatasaray’da oynarken İstanbul’da yaşadım. İstanbul’da herkes kendi derdi ile uğraşıyor. Ancak Eskişehir çok daha farklı... Beni gören herkes bana samimi ve dostça davranmaya çalışıyor. Ailelerinden biriymişim de benim haberim yokmuş gibi geliyor. Bana bir şeyler ısmarlamak istiyor. Türkiye çok güzel bir ülke… Eskişehir’i de çok seviyorum” dedi.

Hedef için çalışacağız
“Eskişehirspor TFF 1.Lig’de kümede kalabilir” diyen Alimi, “Futbolda imkansız yoktur, başarılması gereken hedefler vardır. Biz de hedefimiz için çalışacağız. İlhan Var hocamız göreve geleli bir ay oldu. Herkese çok güzel davranıyor. O da bizim gibi başarılı olmak isteyen bir isim. Bence çok başarılı bir hoca. Bize güven veriyor. Bize inandığını çok net bir şekilde görebiliyoruz. Onunla çalıştığım için şanslı olduğumu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Hedefim Avrupa
Hedefinin Avrupa’da oynamak olduğunu söyleyen Alimi, “Bir futbolcu kendine büyük hedefler koymalı. Büyük hayaller kurmalı. Ve bu hedefleri doğrultusunda çalışmalı. Hiçbir zaman benim için yeterli dememeli. İnsan istediği sürece yaradan verir. Almanya Bundesliga veya İspanya La Liga’da oynamak gibi bir hayalim var. Bunun için mücadelemi vereceğim, çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

Beni takip ediyorlar
Milli takım hakkında da konuşan Sunday Alimi, “Nijerya U23 Milli Takımından geçtiğimiz süreçte davet aldım. Fakat evrak problemlerimden dolayı kampa katılamamıştım. Milli Takım hocalarımız ile temasımız var. Aradıklarında görüşüyorum. Kendileri beni takip ediyor. Tekrar davet alabilmek adına Eskişehirspor’da başarılı olmam gerekiyor. Zamanı gelince beni tekrar çağıracaklarını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
mihsan 18 Aralık 2020 11:22

ALİMİ ALİM

0 0 Cevap Yaz
mihsan 6 Aralık 2020 22:57

alimi samsuna gelsin insallah gelir

0 0 Cevap Yaz
Samet 17 Kasım 2020 18:07

Alimi ve Hamed bir an evvel Türkiye vatandaşı yapılmalı aksi halde düşersek bunları oynatamayız..

1 0 Cevap Yaz
şimşekler 13 Kasım 2020 21:47

Eskişehir'ide seviyormuş..bak bak bak..

0 1 Cevap Yaz
Kızılcıklı Tayfa 12 Kasım 2020 13:58

Bizim transfer yasağını açmamız imkansız o yüzden altyapiya gelecek vadeden afrikadan 17-18 yaşındaki çocukları getirelim yetistirelim takıma kazandiralim...Sunday alımı ve hamedi bunun örneği iyi topçular elimizden kaçırmayalım sezon sonunda...

1 6 Cevap Yaz
vat

düşersek ki düşüyoruz, seneye bunları oynatamayız o ligde. yeni yetiştirdiklerimizi de tabi.

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi