Eskişehirspor'da 2 büyük kriz birden! Ceza kapıda...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da 2 büyük kriz birden! Ceza kapıda...
A
a

Eskişehirspor büyük bir kaostan çıkmaya çalışırken eski dosyalar da peşini bir türlü bırakmıyor. Eskişehirspor'un başını bu sefer de Funes Mori ve Cristian Tanase ağrıtıyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ve ekibinin beklentileri karşılayamaması, oyuncuların maaşlarını alamaması, gerekli desteklerin sağlanamaması derken yine bir kongre sürecine girildi. 

FIFA’da bulunan bir dosyada yaşanan gelişmeler oldukça can sıkacak gibi duruyor. 27 Ağustos 2019 tarihinde FIFA’dan Eskişehirspor’a gönderilen resmi yazıda Arjantinli futbolcu Rogelio Funes Mori’ye ödeme yapılması gerektiği aksi takdirde kulübe kesinleşmiş transfer yasağı uygulanacağı bildirilmişti. FIFA  Eskişehirspor kulübüne de 6 Eylül 2019 tarihine kadar da süre vermişti. Ancak Osman Taş yönetimi bu konuda herhangi bir ödeme yapamadı. 

Düzenlenen bir basın toplantısında Başkanvekili Mustafa Topkaya“FIFA’da önemli bir Funes Mori dosyası var. 122 bin 850 Euro, yüzde 5 faizi ve 15 bin İsviçre Frankı ödememiz gerekiyor. Aksi takdirde kesinleşmiş transfer yasağı ile karşı karşıya kalabiliriz” demişti.

6 Eylül 2019 tarihinin üzerinden 20 gün gibi bir süre geçmiş durumda. FIFA’nın bu tarz dosyalarda 30 gün gibi bir süre beklediği ve sonrasında cezayı uyguladığı tahmin ediliyor. Yani Eskişehirspor kulübü adına 10 gün içerisinde bu dosyaya ödeme yapılmaz veya tekrar yapılandırılmazsa ne yazık ki kesinleşmiş transfer yasağı gelecek. Bu karar resmi olarak çıktıktan sonra Eskişehirspor yönetimi borcun tamamını ödese bile transferi açamayacak. 28 yaşındaki oyuncunun Eskişehirspor’dan toplamda 270 bin Euro + faizler şeklinde bir alacağı bulunuyor.

İkinci kriz  Cristian Tanase

Eskişehirspor’un geçtiğimiz sezon başında Eskişehir’e getirdiği ancak transfer yasağı nedeniyle resmi sözleşme imzalayamadığı Cristian Tanase ile FIFA’lık oldu. 

Rumen futbolcu Cristian Tanase Eskişehirspor’dan 260 bin Euro alacağı olduğunu iddia ederek FIFA’ya başvurdu. 32 yaşındaki oyuncuyu haklı bulan FIFA bugün Eskişehirspor yönetimine ödeme yapılsın yazısı gönderdi. Bu gelişme sonrasında Kulüp Başkanı Osman Taş dosyayı Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıyın talimatı verdi. CAS’a başvuru için gerekli ücretleri de cebinden veren Osman Taş Eskişehirspor’a bu dosyadan 4-5 aylık bir süre kazandırmış oldu.
Transfer yasağı varken böyle bir sözleşmenin imzalanmasına neden olan o zamanın Eskişehirsporlu yöneticilerden herhangi bir açıklama gelecek mi merakla bekleniyor.
Kaynak : 222haber
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ess 28 Eylül 2019 13:55

ondan sonra yeni yönetim adayları ödeyin bakalım parayı. mevcut yönetim, kongre kararını erteleyerek kulübün de sonunu hazırladı. önce aman eksiler gelmesin dendi oyaladı, sonra da adaylar gelsin ödesin vs vs. istifa edecez deyip etmeyenler utansın. bu kadar geç kalındı.

0 0 Cevap Yaz
Mahmut 27 Eylül 2019 23:03

Harika

0 0 Cevap Yaz
2626 27 Eylül 2019 21:03

Bunlar biliniyordu elbet.Neden önlem alınmadı.Bu cezayı da aldırmayın artık. Alacaklılardan sürenin uzatılmasını isteyin.Bunu da bi zahmet yapın.Takım ceza almasın.Zaten ceza aldı yeterince.

0 0 Cevap Yaz
Tuesta72 27 Eylül 2019 20:11

Yada yiyip bitirenler temizlesin devlet te el atsin konuya ne olacaksa olsun

0 0 Cevap Yaz
Tuesta72 27 Eylül 2019 20:08

Bence su furumda Antep gibi alt ligden bir takim alinmali ve ust lige kurumsal bir sekilde cikarilmali...Yoksa bu sehrin takiminin seyircisi gatanti yiyicisi bil oluyor maalesef

0 0 Cevap Yaz
Es 27 Eylül 2019 17:08

Başkanlığa aday olacak kişiler bu sorunu çözmeli yoksa transfer cezası alırsak sezon sonuna kadar aynı sıkıntıyı yaşarız.4-5 takviye şart.

1 2 Cevap Yaz
Basri 27 Eylül 2019 16:54

Tanase bir dakika bile maç oynamadı bu da Halil Ünal ın becerisi.

0 10 Cevap Yaz
aaaaa

Bu durumda Halil ÜNAL adlı kişi ile ilgili akla bir sürü soru geliyor.

0 0
esesli 27 Eylül 2019 16:52

HATAY MAÇI ÖNCESİ BÖYLE BİR HABER DOĞRUMU ACABA..

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi