Eskişehirspor'a güzel haber: Kazım Kurt dava açmıştı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'a güzel haber: Kazım Kurt dava açmıştı
A
a

Eskişehirspor’un geçtiğimiz sezon oynadığı ve hakemler yüzünden puan kaybı yaşadığı maçlar için TFF’ye başvuran Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF’den cevap alamayınca, konuyu yargıya taşıdı. Mahkemeden güzel haber geldi

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’un geçtiğimiz sezon oynadığı ve hakemler yüzünden puan kaybı yaşadığı maçlar için TFF’ye başvuran Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF’den cevap alamamıştı. Kurt, Bilgi Edinme Üst Kurulu’na itiraz etti, itiraz reddedilince de mücadelesini adliye koridorlarına taşımıştı. Davayı kazanan Kurt, bir kez daha TFF’ye karşı hukuk mücadelesine içerisine girdi.

TFF’ye sorular sormuştu
Geçtiğimiz sezon Amedspor ve Bucaspor maçında yaşanan hakem skandallarının ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF’ye hakem ve gözlemci raporlarının örneklerini istemişti. Başkan Kurt, TFF’den cevap alamayınca, Bilgi Edinme Üst Kurulu’na itiraz etti, itiraz reddedilince de Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na izafeten Adalet Bakanlığı’na Ankara 3. İdare Mahkemesinde dava açtı. Ankara 3. İdare Mahkemesi, Başkan Kurt’un haklı olduğuna karar verdi. Açtığı davayı kazanan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF’ye mahkeme kararını iletti.

Yanlışa karşıyız
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Kurt, “Eskişehirspor’un hakkını yedirmemek için mücadele ediyoruz” dedi. Mahkeme kararında da vurgulandığı gibi Belediye olarak Eskişehirspor’un haklarını savunmaya ve izlemeye yetkilerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Bundan sonra da Eskişehirspor’umuzun aleyhinde yapılacak her türlü yanlışlığa karşı itiraz ve dava hakkımızı kullanacağız. Eskişehirspor’un hakkını yedirmemek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.
 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt geçtiğimiz sezon yaşanılan hakem hataları ile ilgili TFF’ye şu soruları iletmişti;
“1) Maçlara hakem atamaları elektronik ortamda mı yoksa elle yazılarak mı yapılmaktadır?
2) Atamalar yapılırken hangi ölçütler dikkate alınmaktadır?
3) Amedspor – Eskişehirspor müsabakasının hakem ve gözlemci raporlarının örneğinin tarafıma gönderilmesi mümkün müdür?
4) Çok açık bir ofsayt pozisyonunda atılan golün geçerli sayılması hangi futbol kuralına bağlıdır?
5) Ofsayt halinde atılan gol bir hakem hatası değil midir?
6) Kural-hakem hatası müsabaka sonucunu etkilediğine göre müsabakanın iptali söz konusu mudur?
7) Bundan sonra ESES’in maçlarına futbolu bilen hakem ve gözlemcilerin atanması sağlanacak mıdır?”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serkan 25 Mart 2023 17:44

Helel olsun.........EsEs hakkını çok da iyi aramadı.Bedavadan süper ligden düşürüldük.Avrupa kupalarına gidemedik maddi gelirden olduk.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi