Eskişehirspor'a Fuat Çapa'dan acı reçete!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'a Fuat Çapa'dan acı reçete!
A
a

Eskişehirspor'da teknik direktörlük koltuğuna tekrar oturup oturmayacağı henüz belli olmayan Fuat Çapa Anadolu Ateşi programına telefonla katılarak Radyospor programcısı Salim Manav'ın sorularını yanıtladı. Çapa, “Yeni sezon öncesi zor bir süreç bekliyor. Eskişehirspor'un kurtuluşu altyapıdadır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirpor haberleri

Eskişehirspor'un geçtiğimiz sezon teknik direktörlüğünü yapan ve bu sezon da takımın başında yer alması düşünülen Fuat Çapa'dan çarpıcı açıklamalar.

“Eskişehirspor bir kongre sürecinden çıktı” diyen Çapa, “Yeni sezon öncesinde zor bir süreç kendilerini bekliyor. Ben görev alan son antrenör olarak geçmiş sezon ile ilgili bir rapor hazırlayıp kendilerine sundum. Sonra araya bayram süreci girdi. Yöneticiler şu anda puan silme tehlikesi olan dosyalarla, mevcut kadroda olup da sözleşmesi sona eren futbolcularla görüşüyorlar. Bayramdan sonra görüşeceğiz denilmişti, haber bekliyorum” dedi.

“38 futbolcuyla tamamladık”

Geçen sezonu 38 futbolcuyla tamamladıklarını belirten Çapa, “Biz geride bıraktığımız sezonda Eskişehirspor'da kupa maçları dahil toplamda 38 oyuncuya resmi maçlarda forma verdik. Sezon devam ederken idmana çıkan futbol sayısı ortalama 35 civarıydı. Sezon boyunca 60 tane farklı oyuncuyu idmanlarda izlemiş ve takip etmişim. Bu rakamlar sağlıklı bir ortamın olmadığını gösterir” ifadelerini kullandı.

“Hedef kovalamak mümkün değil”

Açıklamalarına devam eden Çapa, “30 maçında üzerinde oynayan sadece Mehmet Özcan var. 25 maçın üzerinde forma giyen oyuncu Mehmet Özcan'ın dışında sadece 3 oyuncu daha var. Böyle bir ortamda hedef kovalamak mümkün değil. Hedefi olan kulüpler 28 kişilik bir kadro ile hedef kovalarlar. Benim Eskişehirspor'dan beklentilerim bir taraftar ile aynı beklentiler. Kulübün standart işleyişe geri dönmesi, hedef belirlenmesi gibi beklentiler” diye konuştu.

Sonuçlar tatmin edici değil

Deneyimli teknik adam, “A Milli Takımımızın çok iyi sonuçlara imza attığı bir dönemde Ümit Milli Takımın oynamış olduğu oyun ve aldığı sonuçlar tatmin edici değil. Bizim Ümit Milli Takımımızın oynamış olduğu oyun altyapıdaki potansiyeli yansıtmıyor. Demek ki bazı şeyler doğru gitmiyor” ifadelerini kullandı.

Yönetime tavsiyede bulunabiliriz

“Emre Kuday’ı Fenerbahçe’nin istediğine dair haberleri bende okudum” diyen Çapa, “Fenerbahçe’nin gerçekten bir ilgisi var mı bilmiyorum. 17 yaşında gelişime açık bir oyuncu. Henüz bir Cemali Sertel veya Muhammet seviyesinde değil. Eskişehirspor son yıllarda altyapısından önemli futbolcular yetiştirmiş bir kulüp. Fenerbahçe gibi kulüplerin birçok kulübün altyapılarını takip etmeleri çok normal. Emre ile ilgili biz yönetime sadece sözleşme imzalanmalı tavsiyesinde bulunabiliriz. Sözleşme imzalayıp imzalamamak tamamen yönetime kalmış bir şey” diye konuştu.

Gerçekten önemli bir yetenek

Sözü altyapıya getiren Çapa, “Eskişehirspor’un kurtuluşu altyapıdadır. Kendilerini o kulübün bir parçası olarak gören oyuncularla yola devam edilmesi gerekiyor. Buğra Çağlıyan henüz 15 yaşında ve gerçekten önemli bir yetenek. U15 Milli Takımında da görev alıyor. Eskişehirspor’un altyapı takımlarında Buğra gibi nice isimler var. Sözleşme imzalaması onun için bir başlangıç olmalı ve gelişim sürecini doğru bir şekilde devam ettirmeli. 15 yaşında bir futbolcu ile sözleşme imzalandıysa altyapı sorumlusu çok olumlu raporlar vermiş demektir” dedi.

“Oyun tarzları hep aynı”

A Millilerimizin 2-1’lik İzlanda mağlubiyetini de değerlendiren Teknik Direktör Fuat Çapa, “İzlanda son yıllarda hep aynı oyun tarzı ile oynayan bir takım. Topun arkasına geçip, alanları olabildiğince kapatarak mümkün olduğunca çabuk kontra ataklara çıkan bir takım. Maçta da olduğu gibi duran toplarda etkili olan bir takım. Yakaladıkları başarıları hep bu sistem ile yakaladılar” ifadelerini kullandı.

Mehmet Özcan satılmamalı”

Fuat Çapa, “Eskişehirspor’a vermiş olduğum raporda ‘Mehmet Özcan satılıp transfer tahtası açılacaksa satılabilir’ yazıyordu. Bu benim kişisel düşüncemdir. Eğer bu transfer yasağı kaldırılamayacaksa Mehmet’in en az 1 sezon daha Eskişehirspor’da devam etmesi gerekiyor. Son kararı elbette Eskişehirsporlu yöneticiler verecektir ama kulübün önünü açacak bir teklif gelmediği sürece de Mehmet satılmamalı” diye konuştu.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi