Eskişehirspor'a en büyük darbe o zaman vuruldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'a en büyük darbe o zaman vuruldu
A
a

Eskişehirspor amatör kümeye düşmesinin yankıları devam ediyor. ES TV’de yayınlanan Esspor programına Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Rasim Kara ve Adil Eriç, telefon ile bağlanarak Eskişehirspor’un iyi dönemlerinden ve sonraki süreçlerde yapılması gerekenlerden bahsetti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor sevdalısı ama hiç Eskişehirspor forması giyemedi...  Futbol hayatına Eskişehir Işıkspor’da başlayan eski topcu Rasim Kara, daha önce hiç Eskişehirspor formasını terletme şansı bulamamasına rağmen hasta bir Eskişehirspor taraftarı olduğunu belirtti “Ben en
hasta Eskişehirspor taraftarı kadar Eskişehirsporluyum. Osman benim çok eski dostum aynı takımda da oynadık o da çok iyi biliyor. Lise 1’de ben o zamanlar sene 65’ti ve Eskişehirspor’da yeni kurulmuştu. Bizim Eskişehirspor’un bütün maçlarını izleme imkânımız vardı. Ben, Bursa, Eskişehir maçı için Bursa’ya giderek Eskişehir için tezahürat yaptığımı da hatırlıyorum. Fakat kader bizi bir türlü Eskişehir’de oynatmadı ama dediğim gibi çok iyi bir Eskişehirspor taraftarıyım. O dönemlerde çok güzel semt sahaları vardı ve amatör takımlar çok iyiydi. Eskişehirspor zannediyorum 3 takımdan kuruldu ve inanılmaz bir ilgi ve alaka vardı. Ben sırf Hakkı ağabeyi izlemek için antrenmanlara dahi giderdim. O dönemlerde Eskişehir’den yetişen çok önemli futbolcular vardı. Süreyya abi, Yüksel abi gibi. En son Adil, ben İsa, Zafer gibi Eskişehir’den yetişen ve her takımda oynayan çok Eskişehirli oyuncu vardı. Ne hikmetse son senelerde Eskişehir’de oyuncu da yetişmez oldu. Eskişehir’de futbol ve diğer sporlar ihmal edilmeye başlanmış.” 


ESKİŞEHİRSPOR BİR SEZONDA 31 FUTBOLCU TRANSFER ETTİ

Eskişehirspor’un başarılı mazisini hala dün gibi hatırlayarak, çevresine iftihar ile anlattığını belirten Kara “Burada en önemlisi çok güzel anılar vardı Eskişehirspor’u seyrettiğimiz. Mesela ben kendim izledim Sevilla’yı 3-1 yendiğimiz maçı ve Eskişehir’de esen Brezilya rüzgârı, amigo Orhan’ın liderliğinde. O günleri dün gibi hatırlıyorum ve iftihar ederek hala anlatıyoruz. Ne yazık ki sonradan Eskişehirspor’a bir şeyler olmaya başladı. 1 defa düştü sonra tekrar çıktı sonra tekrar düştü. Eti, Cici, Sarar gibi sponsor firmalar Eskişehirspor’a ve yöneticilerine güven duymadıkları için desteklerini de son zamanlarda çekmeye başladılar. Maliyetlerin çok artığı ve özellikle dolar, euro ile oyuncu alındığı dönemlerde Eskişehirspor’da nasibini aldı. Burada benim sözlerim kime dokunursa dokunsun umurumda değil. Plansız, programsız işler yapıldı. Ben size şunu hatırlatayım son Süper Lig’den düştüğü zaman ki ben biliyorum o zaman başkan da kimdi hoca da kimdi... 18 tane 1. devrede oyuncu alındı daha sonra 2. devre 13 tane oyuncu alındı. Yani bir sezonda 31 oyuncu almış Eskişehirspor, o sene küme düştü. En büyük darbe o zaman vuruldu” dedi.

1 OYUNCU 1 PROBLEM DEMEKTİR

Bu kadar yanlış yapıldıktan sonra geri dönüşün çok zor olduğunun altını çizen Kara” Eskişehirspor, Eskişehirli futbolcuların ağırlıklı olduğu dönemlerde çok başarılı olmuştur. Ne yazık ki bu plansızlık ve programsızlık Eskişehirspor’u bu durumlara sürükledi. Buradan sonra ne olur onu bilmiyorum. Eskişehirli ileri gelenler ve bir veya birkaç liderin önderliğinde toplanıp çok iyi kararlar almak zorundalar. Yeni Eskişehirspor mu kurulacak Gaziantep örneği gibi bilmiyorum.
 En büyük üzüntüyü sizler kadar bende yaşıyorum. 1 oyuncu 1 problem demektir kaldı ki 20
tane transfer yapıldı orasını siz hesap edin. Bu kadar transfer ile başarı yakalanmıyor ne yazık ki. Eğer yakalansaydı zaten bu başarıyı Fenerbahçe yakalardı lakin olmuyor. İnşallah kümede kalırız ama bundan da kesinlikle ders çıkarılması gerekiyor. Bu muhteşem taraftara yazık oldu en çok ona üzülüyorum. Son ana kadar gemiyi terk etmediler. Eskişehir’den asla ümidimi kesmiyo- rum Eskişehir bir şekilde kendini toparlayacaktır. Kümede kaldığı zaman her şey bitmiyor doğru kararlar ile tekrar başlamak lazım” diyerek sözlerini noktaladı.


ESKİŞEHİRSPOR'A DÜRÜST VE AHLAKLI İNSANLAR LAZIM

Kaleci eldivenlerini ilk olarak Uşakspor için giyen ve 87 senesine kadar aktif olarak kalecilik yapan Eskişehirli eski futbolcu Adil Eriç, herkes gibi büyük üzüntü yaşadığını belirterek” Tüm Eskişehirliler ve Eskişehirspor’a gönül vermiş insanlar gibi bende çok üzgü- nüm. İlk kurulduğu sene şampiyon olan bir takımdı Eskişehirspor. Mersin’den geldiği zaman havalimanında uçağı neredeyse havaya kaldıracaktı taraftar sevinçten ötürü. Eskişehirspor’u hep güzel olarak hatırladık amabu güzide kulübümüzün bu halde olması çok yazık. Yeniden başlayıp dürüst, ahlaklı ve işi bilen yöneticiler Eskişehirspor’un kurtuluşu olabilir ama çok zor. Çok bilinçli ve planlı programlar yapmak lazım bunun için de hem maddi olarak hem de manevi olarak dürüst ve ahlaklı insanlar lazım” dedi.
 
 





 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi